Savaitės naujienų apžvalga (2014/01/04-10)

Tema: Naujienos
  • Dropbox atnaujino savo OS X skirtą aplikaciją į 2.6.2. Naujojoje versijoje patobulinta vartotojo sąsaja, pakeistas įdiegimo varikliukas ir atsirado galimybė sustabdyti sinchronizavimą per meniu juostoje esančias aplikacijos parinktis.
  • Sausio 27 Apple paskelbs savo pirmojo 2014 metų ketvirčio rezultatus. (Apple fiskaliniai metai baigiasi paskutinę rugsėjo mėnesio dieną, todėl pirmasis Apple metų ketvirtis – yra paskutinis kalendorinis metų ketvirtis).
  • Apple išplatino trečią beta versiją iOS 7.1 ir kaip ir pridera versijos atnaujinimui, joje be senų klaidų ištaisymo yra ir išvaizdos bei funkcionalumo pasikeitimų.
  • Kalbama, kad taip vadinamo iWatch gamybą persekioja nesėkmės: Apple niekaip nesiseka šios nešiojamos prototipą priversti su vienu įkrovimu tarnauti ilgiau nei porą dienų ir dabar planuoja keisti ekrano - didžiausio baterijos energijos ryjiko technologiją. Kalbama, kad Apple taip pat turi problemų su iWatch korpuso gamyba ir net dėl prastos kokybės pakeitė gamintoją, kurs dabar kalbama yra Quanta ir galiausiai Apple prarado vieną pagrindinių iWatch komandos narių Bryan James, kuris perėjo dirbti į Nest.
  • Apple ir Samsung vadai Tim Cook ir Kwon Oh-hyun bei 3–4 jų komandų nariai susitiks vasario 19 dieną ir pradės diskusiją dėl galimybių susitarti. Panašu, kad pirmadienį, tuo pačiu tikslu, buvo susitikę vyriausieji kompanijų teisininkai.
  • Apple atnaujino OS X Server į 3.0.2 versiją. Naujoji versija ištaiso migracijos, profile manager bei Xcode paslaugų klaidas bei pagerina serverio stabilumą.
  • Lyginant su 2012 metais Apple Mac kompiuterių pardavimai 2013 metų 4 ketvirčio metu JAV išaugo beveik 28,5 procentų kai bendras kompiuterių biznis smuko vidutiniškai 7,5%. Apple iš gamintojų turi antrą pagal dydį kompiuterinės rinkos pyrago gabalą nusilesdama tik 26,5% rinkos užimančiai HP.
    Šaltinis: Gartner
  • iPhone sukako 7-neri ir ta proga keli faktai:
    1. 2013 rugsėjo 30 dieną buvo parduota daugiau nei 420 milijonų iPhone ir jie sudarė 53% Apple gaunamų pajamų.
    2. Vien tik iPhone atneša Apple daugiau pajamų (91,2 milijardus JAV$) nei: Microsoft (77,9 mlrd. JAV$), Coca Cola (48 mlrd. JAV$), Disney (45 mlrd. JAV$) visos gaunamos pajamos kartu paėmus (2013 m. 3 ketv. duomenimis).
    3. iPhone sudaro 50% visų pajamų gaunamų pasaulyje iš mobilių telefonų.
    4. iPhone 5s yra 20% lengvesnis ir 40 kartų galingesnis nei pirmasis iPhone.

Kodėl perkame produktus anksčiau nei iš tikro mums jų reikėtų, kodėl su laiku telefonai, net nieko juose nekeičiant pradeda veikti lėčiau ir į kitus panašius klausimus rasite šiame, gal kiek konspiracijos teorijomis dvelkiančiame filmuke.

Mac Arena savaitės straipsniai (2014/01/04–10)

Kava

iOS /iOS įrenginiai

Audio/Video

Saugumas

Paslaugos/Aplikacijos

Technologijos / Statistika

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų