Kaip Apple sutriuškino Windows monopoliją

Buvo laikai kai Microsoft turėjo 95% kompiuterių rinkos dalies, o Apple kovojo už savo išgyvenimą, bet tai jau istorija, nors daug kam gali pasirodyti, kad tai buvo tik vakar.

Anksčiau tik labai nedaugelis turėjo Apple produktus. Lietuvoje situacija buvo kiek kitokia, tačiau vakaruose namai būdavo arba „pilnai Apple“ arba „pilnai Microsoft“.

Kadangi Apple nepavyko laimėti kompiuterių rinkos kovos, ji pakeitė žaidimo taisykles ir pristatė iPod, tada iPhone ir galiausiai iPad ir viskas pasikeitė. Dabar žmonės gali turėti Windows kompiuterį ir iPhone ar iPad., Apple tapo vertingiausia pasaulio kompanija, o Microsoft stengiasi nepražūti asmeninių kompiuterių rinkoje.

Morgan Stanley grafike žemiau vaizdžiai pavaizduota, kaip Microsoft pavėlavo į mobilių įrenginių „traukinį“ ir tai, kad 70 procentų Windows vartotojų naudoja ir Apple produktus.

 Windows vartototojų % naudojančių Apple produktus
Grafikas: Morgan Stanley
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Pamenu kai dar tik buvo pradedamas kurti Androidas MS vadovas sake, kad jiems nieko nepasiseks, kad pasmerktas zuti tik pasirodzius :) Su tokiu poziuri jie ir pavelavo i traukini.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų