Kaip Apple planuoja patobulinti sekančio iPhone fotografavimo galimybes

Išleidus naujuosius iPhone, kaip ir kiekvieną kartą, pradeda plisti gandai apie tai koks bus sekantis iPhone modelis, ką Apple planuoja patobulinti ir pakeisti. Kai kurie tų gandų realūs, kiti utopiški ir dalis jų turi pagrindą, o kiti grįsti paprasčiausiais norais.

Nuo 2011 metų, kai Apple išleido iPhone 4S šio ir vėliau išleistų iPhone fotojutiklis yra 8 megapikselių. Kai didžiausio Apple konkurento Samsung telefonas Galaxy S4 fotografuoja 13 megapikselių daugelis tikėjosi, kad Apple naujieji telefonai turės 16 megapikselių jutiklį, tačiau Apple eina kitu keliu ir laikosi nuostatos, kad telefonai turi būti kiek įmanoma mobilesni.

iPhone fotoaparatas, priklausomai nuo to ko klausi yra arba geriausias arba antras pagal gerumą išmaniųjų telefonų tarpe net ir su 8 megapikselių jutikliu. Apple sugebėjo pagerinti kameros našumą patobulindama programinę ir aparatinę įrangą. Megapikselių skaičius dažnai gali būti klaidinantis ir neatspindintis fotografavimo kokybės.

Panašu, kad Apple ir sekančiame iPhone modelyje išliks prie 8 megapikslelių jutiklio, bet jame naudos optinio stabilizavimo technologiją.

Vakar JAV patentų ir prekinių ženklų biuras paskelbė Apple patentą, kuriame patentuota optinio vaizdo stabilizavimo sistema, pagerintas automatinis fokusavimas miniatiūrinėse kamerose, tokiose kokios naudojamos iPhone.

Apple optinio vaizdo-stabilizavimo miniatiūrinėse kameros, tokiose kokios naudojamos iPhone, patentas
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų