Savaitės naujienų apžvalga (2013/10/10-2013/10/18)

Tema: Naujienos
  • iPhone ir iPad, kartu paėmus, Samsungo Pietų Korėjoje užima 14% rinkos. (Samsung: 60%, LG:15%, Apple: 14%, Pantech:10%, kitų gamintojų Android įrenginiai:1%). Šaltinis: Flurry
  • Apple netyčia „parodė“ naujas iPhoto ir GarageBand aplikacijų piktogramas ir tai leidžia manyti, kad greitai šios aplikacijos turėtų sulaukti atnaujinimų. Be šių iOS aplikacijų, Apple dar reikėtų atnaujinti ir prie iOS 7 labiau priderinti ir kitas savo aplikacijas, tame tarpe: iBooks, Pages, Numbers, Keynote, Remote ir t.t.
  • Microsoft išleido iOS skirtą Remote Desktop aplikaciją, kurios pagalba iOS vartotojai gali prisijungti prie savo Windows kompiuterių kai keliauja. Supratusi, kad dauguma naudoja iOS įrenginius, Microsoft išleido iOS versiją pirmiau, nei kad Android ar net savo Windows ar Windows RT platformoms.
  • Paskutiniu metu Twitter deda daug pastangų tobulindama savo aplikaciją, dabar pasirodė gandai, kad Twitter planuoja išleisti iOS skirtą aplikaciją tiesioginiam bendravimui (Dirrect Messaging).
  • Facebook atnaujino savo iOS įrenginiams skirtą aplikaciją, kurioje galima redaguoti komentarus, prisegti prie jų paveiksliukų failus, naudoti šypsenėles įrašuose „ant sienos“.
  • Po „Hack in the Box“ konferencijos pasklidus kalboms, kad Apple turi galimybę skaityti iMessage žinutes (Mac Arena apie tai rašė straipsnyje „Ar iMessage žinutės tikrai ’nenulaužiamos’“), šiandien Apple savo pranešime nusiųstame „All Things Digital“ paskakė, kad „norėdama tai padaryti ji turėtų nugriauti geležines užtvaras, ko daryti visai neketina“.
  • Mark Menacher gyvenantis Kalifornijoje, padavė Apple CEO Tim Cook į teismą už tai, kad į jo šeimos iOS prietaisus buvo atsiųsta iOS 7 versija užimanti įrenginiuose vietą, nors tų įrenginių vartotojas visai nenori jos diegti.
  • USPTO patvirtino „Steve Jobs patento“ vardu žinomą patentą. Šis patentas apsako metodą, kai įrenginys su lietimui jautriu ekranu supranta euristines komandas. Daugiau informacijos Foss Patents svetainėje

Dalis šių naujienų buvo paskelbtos Mac Arene Twitter’io paskyroje, norėdami jas gauti kai jos dar šiltos prisijunkite prie @MacArena_LT arba @ramunasbl Twitter’yje.

Mac Arena savaitės straipsniai

Apple
Atnaujinimai
Gandai
iOS
iTunes/App Store
OS X
Saugumas
Statistika
Samsung
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų