Samsung iškėlė baltą vėliavą patentų kare

Samsung jai gręsiančio nepasitikėjimo teismo Europoje akivaizdoje pranešė, kad dėl kai kurių patentų pažeidimų, penkerius metus, konkurentų netrikdys savo teisminiais išpuoliais.

BBC praneša, kad Samsung paskelbė penkių metų paliaubas ilgamečiuose patentų teisminiuose karuose, nes jai pačiai gresia būti apkaltinai piktnaudžiaujant jos turimais svarbiais ir standartiniais patentais. Jei Samsung būtų pripažinta kalta tokiu piktnaudžiavimu, Europos teismas ją gali nubausti 18,3 milijardo JAV dolerių dydžio bauda.

Europos komisijos teismas sakė, kad Korėjiečių kompanija piktnaudžiauja industrijos standartais pripažintais patentais, kuriais, sąžiningomis ir lygiomis teisėmis, turi būti suteikta galimybė naudotis visiems. Tarp patentų, kuriais Samsung įtariama piktnaudžiaujant yra ir tokių kaip UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) - 3G standartas bei video medžiagos suspaudimo standartas H.264 plačiai naudojamas YouTube, Blueray diskuose, Adobe Flash player’yje ir eilėje kitų aplikacijų.

„Kiekvienoje srityje intelektinė nuosavybė yra labai svarbi“, - sakė Europos komisijos konkurencijos viceprezidentas Joaquín Almunia. „Tačiau, šiomis nuosavybės teisėmis neturi būti piktnaudžiaujama kai jos yra svarbios ir pripažintos industrijos standartais“.

Samsung savo nenuilstamoje kovoje dėl patentų, paskutiniu metu, pradeda persekioti nesėkmės. Vien tik šio (spalio) mėnesio bėgyje Samsung yra pralošusi Apple teisme dėl Apple patentų, kurie nėra pripažinti industrijos standartais, nelegalaus naudojimo ir nubausta draudimu prekiauti kai kuriais savo gaminiais JAV teritorijoje, bei už tai kad teismo jai pateiktą konfidencialią informaciją pradėjo naudoti viešai (teismo metu Samsung buvo suteikta Apple ir Nokia bei kitų kompanijų, su kuriomis tarėsi Apple, sutarčių informacija, kuri yra konfidenciali). Už šį pažeidimą Samsung nubausta 1,05 milijardo JAV dolerių bauda.

Apple ir Samsung teismuose kariauja jau daugiau nei 10 metų.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų