Naujas 12 colių MacBook, aukštesnės raiškos iPad, pigesni iMac 2014 metais [gandai]

Temos: iMac, iPad, Mac

Patikimus informatorius turintis, KGI Securities analitikas, kurio prognozės dažnai pasitvirtina: Ming-Chi Kuo sako, kad Apple dirba ties naujais produktais ir strategija, 2014-tiems metams.

Kuo praneša, kad Apple sekantiems metams planuoja išleisti kelis naujus produktus. Vienas jų būtų naujo dizaino, labai plonas, 12“ MacBook kompiuteris su aukštesnės skiriamosios galios ekranu. Tikimasi, kad šis MacBook’as savyje galėtų apjungti 11” MacBook Air portatyvumą ir 13" MacBook Pro produktyvumą. Analitikas pranašauja, kad naujajame MacBook kompiuteris turės Apple aukštos skiriamosios gebos Retina ekraną.

Nežiūrint sklaidančių gandų, kad Apple gali pristatyti nešiojamą kompiuterį su savo A-serijos, kokie naudojami iPhone ir iPad, procesoriumi, Kuo nesitiki, kad toks procesorius bus panaudotas naujajame 12" MacBook kompiuteryje.

KGI Securities analitikas taip pat sako, kad Apple kuria naują 6-tos kartos iPad, kuriame bus tokio pačio - 9,7" dydžio Retina ekranas, bet jo ppi (pikselių skaičius colyje, angl. pixel-per-inch) bus aukštesnis.

Kuo taip pat kalba ir apie trečios kartos iPad mini, tačiau apie šį modelį informacijos yra nedaug, nes dar laukiama antros kartos iPad mini pasirodymo apie kurį, anot Kuo, Apple turi paskelbti spalio 22 dieną. Naujasis antros kartos iPad mini pranašystėse minimas su Retina ekranu.

Po to, kai Apple 2012 metais atnaujino savo iMac kompiuterių dizainą, jų parduota mažiau nei buvo tikėtasi. Ming-Chi Kuo mano, kad to priežastis gali būti per aukšta Apple nustatyta kaina ir tai privertė Apple imtis priemonių ir pradėti darbuotis ties nauju - „biudžetiniu“ iMac kompiuterio modeliu (tikėkimės jis netaps toks pats plastmasinis ir spalvotas kaip iPhone 5c - Mac Arena pastaba).

Anot Kuo, Apple taip pat planuoja agresyvesnę kainų politiką savo iMac kompiuteriams. Jis tiki, kad pigesni iMac kompiuteriai pagerintų šios kategorijos Apple kompiuterių pardavimų rezultatus 2014 metais 10–20 procentų ir padėtų lengviau juos parduoti už JAV ribų.

Tikimasi, kad tiek naujais iPad, tiek ir 12" MacBook kompiuteris, bei „biudžetinis“ iMac pasirodys antroje 2014 metų pusėje.

Didelė dalis Kuo „pranašysčių“ išsipildė. Jis pirmasis pranešė, kad Apple planuoja nutraukti 17" MacBook pro gamybą, teisingai išpranašavo 2012 metų produktus, bei jo 2013 sausį pasirodžiusių produktų pranašystės pasitvirtino.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų