Savaitės naujienų apžvalga (2013/12/28–2014/01/03)

Tema: Naujienos
  • Apple atmetė užšifruotų pokalbių aplikaciją Cryptocat iš iTunes Store dėl, anot autoriaus, neteisėtų priežasčių. Aplikacijos kūrėjas negali atskleisti Apple pateiktos priežasties detalių, tačiau teigia, kad tai buvo padaryta išties neteisėtai. Kas keista, kad tą pačią OS X skirtą aplikaciją Apple patvirtino, nors iOS ir OSX Apple reikalavimai beveik tokie patys.
  • Tim Cook paprašė tarybos labiau susieti jo atlyginimą su Apple akcijomis, bet kadangi tarp 2012 metų balandžio ir 2013 metų balandžio Apple akcijų kursas buvo nelabai koks, ši iniciatyva jam kainavo 4 milijonus dolerių.
  • Naktį iš gruodžio 30 į 31-ą, greito apiplėšimo principu buvo įsilaužta į neseniai (gruodžio 7) Olandijos mieste Harleme duris atvėrusią Apple Store. Panašus įsilaužimas gruodžio 21 dieną įvykdytas ir Berlyne, kur vagys automobiliu Opel išdaužė Apple Store stiklą ir pripildę du Audi automobilius pavogtos kompiuterinės technikos pasišalino.
  • 1 milijardas PC tipo Windows kompiuterių yra potencialioje rizikos grupėje, nes Microsoft Windows klaidų informavimo paslauga žinoma kaip „Dr. Watson“ siunčia nešifruotą informaciją.
  • Pasirodžius informacijai apie tai, kad DROPOUTJEEP programos pagalba NSA galėjo žvalgyti informaciją esančią iPhone, Apple pareiškė, kad niekada nebuvo girdėjusi apie tokią programą ir niekaip nėra padėjus NSA prieiti prie jos serveriuose saugomų vartotojų duomenų.
  • Programišiai Europoje, pasinaudodami USB raktu, sugebėjo įdiegti į Windows XP pagrindu veikiančius bankomatus piktybinį kodą ir išgryninti pinigus, praneša BBC
  • Electronista praneša, kad naujųjų Mac Pro Apple Store parduotuvėse galime nesitikėti pasirodant iki kovo mėnesio.
  • Sprendžiant iš buvusio NSA darbuotojo Edward Snowden pateikto dokumento NSA ruošiasi(ėsi) sukurti kvantinį super-kompiuterį, kuris būtų naudojamas įvairiais, daugumos tipų, raktais užšifruotos informacijos dekodavimui.
  • Vartotojiškos elektronikos asociacija pranešė, kad savo sekančią savaitę vyksiančių renginių metu naudos Apple iBeacon technologijas ir specialiai renginiams sukurtas CES mobile iOS ir Android aplikacijas

Mac Arena savaitės straipsniai (2013/12/28–2014/01/03)

Apple

iOS įrenginiai ir aplikacijos

OS X ir Mac kompiuteriai

Saugumas

Statistika

Google / Android

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų