Tim Cook atlyginimas 2013 metais buvo 4,25 milijono JAV dolerių

Temos: Apple, Žmonės

Savo preliminariame dokumente pateiktame JAV vertybinių popierių ir akcijų komisijai Apple apžvelgia 2013 metų rezultatus bei mini kai kuriuos ateinančių 2014 fiskalinių metų planus.

Apple ką tik paskelbė savo išankstinį pareiškimą JAV vertybinių popierių ir akcijų komisijai, kuriame be kitų skaičių yra ir 50 milijardų JAV dolerių akcijų įsigijimas siūlytas Carl Icahn bei vadovų atlyginimai.

Apple CEO Tim Cook atlyginimas 2013 metais buvo 1,4 milijono JAV$ (po 116,66 tūkstančių JAV$ kiekvieną mėnesį). Papildomai Tim Cook gavo 2,8 milijono JAV$ akcijinių kompensacijų ir 52 721 JAV$ kitų kompensacijų.

Atrodytų, 4,25 milijono JAV$ per metus ne tokie jau ir dideli pinigai vertingiausios pasaulyje kompanijos vadovui. Kaip ten bebūtų, tačiau Apple, kaip ir daugelio kompanijų vadovų, dalis atlyginimo yra susieta su kompanijos akcijomis, kurias jie gali išgryninti po tam tikro laiko.

Kitų vadovaujančius postus Apple užimančių darbuotojų atlyginimai beveik dvigubai kuklesni - 2,6 milijonai JAV$ per metus.

Apple vadovų atlyginimai už 2013 - 2011 metus

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų