Savaitės naujienų apžvalga (2014/01/18-24)

Savaitės naujienų ir gandų apžvalga keliais sakiniais.
  • Praėjus mažiau nei savaitei po to kai Apple išplatino savo registruotiems programuotojams OS X Mavericks 10.9.2 beta, antradienį kompanija programuotojams leido atsisiųsti ir OS X Server 3.1 Preview (build: 13S4076f).
  • Jimmy Fallon pokalbio su Bill Gates metu suskubo slėpti savo MacBook kompiuterio :)
  • Belgų mažmenininkų Computerstore.be svetainėje pasirodė nauji Mac mini modelių su Haswell i5 ir i7 procesoriais įrašai. Žinoma, tai tik rezervuota vieta šiems modeliams, bet prekybinių atstovai sako turį informacijos, kad vasario mėnesį Mac mini bus atnaujinti. Tai labai gali būti, nes Mac mini Apple paskutinį kartą atnaujino 2012 metų spalį.
  • Sklinda kalbos, kad Apple rudenį gali vėl išleisti du iPhone modelius ir atsisakyti plastikinių iPhone 5c serijos telefonų.
  • Sakoma, kad Apple darbuojasi ties Apple TV atnaujinimu. Naujoje versijoje gali būti galimybė įdiegti žaidimus pačiame Apple TV ir naudoti žaidimams skirtas konsoles.
  • Apple patyliukais iš App Store išėmė savo Keynote Remote aplikaciją leidusią valdyti Keynote pristatymus nuotoliniu būdu iš iPhone ar iPad ir rekomenduoja norintiems turėti galimybę tai daryti atnaujinti Keynote į versiją 2.1.
  • Tim Cook kalbėdamas su ABC apie NSA sekimą sakė, kad jie neturi jokio priėjimo prie mūsų serverių, o jei norėtų prieiti - turėtų mus prieš tai iš ten išvežti iš ten „kojomis į priekį“
  • Apple išplatino OS X Mavericks 10.9.2 beta 3 ir Safari 6.1.2 seed 2. Programuotojų naudojančių Lion ir Mountain Lion, Apple prašo Safari atkreipti dėmesį į Accessibility, AutoFill, tab’ų pertempimą tarp monitorių, svetainių suderinamumą, spausdinimą ir el. pašto siutimą per Reader’į ir papildomų Safari programėlių suderinamumą. OS X beta (13C44) versijoje Apple prašo atkreipti dėmesį į Mail, grafikos tvarkykles ir Voice Over funkcijas.
  • Apple svetainėje galite užpildyti anketą apie savo pirmąjį Mac kompiuterį ir/ar pažiūrėti kam žmonės kada naudoja Mac kompiuterius daugiausiai. Taip pat šios Mac 30-čiui skirtos svetainės Timeline skiltyje galima rasti įdomios informacijos apie Mac kompiuterius.
  • Bičiukai mėgstantys viską ardyti Mac trisdešimtmečio proga išardė pirmąjį Mac kompiuterį. Tie, kam tai įdomu daigiau informacijos ras iFixIt svetainėje

Mac Arena savaitės straipsniai (2014/01/18–24)

Macintosh 30 metų

Apple
OS X / Mac
iOS
Saugumas
Muzika
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų