Greitai „kalbėtis su siena“ gali tapti dar nesaugiau

Nors grynųjų pinigų poreikį jaučiame vis rečiau, bet vis dar esame priversti norėdami turėti kišenėje grynųjų, retkarčiais „pasikalbėti su siena“, pavyzdžiui tam, kad galėti kavinėje palikti arbatpinigių, nes Lietuvoje dar neteko rasti vietos kur tokia galimybė būtų atsiskaitant kortele).

seni windows

12 metų senumo Microsoft Windows XP operacinė sistema yra įdiegta 95-uose procentuose bankomatų visame pasaulyje. Daugelis išgirdę, kad bankomatuose yra įdiegta Windows operacinė sistema nustemba, tačiau tai faktas, taip pat kaip ir tai, kad Microsoft nuo 2014 metų balandžio 8 dienos planuoja nepalaikyti šios operacinės sistemos.

Windows XP galima rasti ne tik bankomatuose, šią Windows operacinę sistemą savo biuruose dar vis naudoja daug įmonių.

Nors apie tai, kad planuoja nutraukti XP palaikymą Microsoft jau „trimituoja“ seniai, bankomatų industrija labai vangiai reaguoja į šiuos pasikeitimus. Dauguma bankomatų įdiegta pilna Windows XP versija, kurios palaikymą Microsoft nutrauks šių metų pavasarį, kituose bankomatuose įdiegta kiek kitokia XP versija, kurios palaikymas bus nutrauktas 2016 metais.

Bankomatų operacinė sistema turėtų būti keičiama į Windows 7, tačiau manoma, kad tik apie 15 procentų bankomatų bus atnaujinta iki palaikymo nutraukimo pradžios.

Dauguma modernių bankomatų yra juntamai greitesni ir turi lietimui jautrius ekranus.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų