Lightroom skirta iPad jau ne už kalnų

Adobe Creative Cloud

Pernai metų gegužės pradžioje Adobe Lightroom produkto vadovas Tom Hogarty demonstravo RAW failų redagavimo galimybes iPad įrenginyje ir dabar jau yra ženklų, kad Adobe Lightroom greitai pasieks ir iPad vartotojus.

Adobe per klaidą, savo svetainėje, dar iki oficialaus pranešimo, trumpam buvo parodžiusi Lightroom skirtos iPad puslapį. Mobiliems įrenginiams skirtos Lightroom puslapyje buvo galima matyti, kad šį produktą Adobe platins prenumeratos principu ir jo kaina 99 JAV doleriai metams.

Adobe prie savo produkto priderino ir šūkį - „pasiimk Lightroom bet kur“ ir tai yra galimybė, kurios fotografai, norintys redaguoti RAW failus iPad’e jau senokai prašė ir panašu, kad Adobe dabar jau yra pasiruošusi jiems tokią galimybę suteikti.

Papildomai, Lightroom gali turėti galimybę sinchronizuoti failus su Adobe Creative Cloud debesimi ir tai suteiks galimybę pradėti redaguoti failus skrendant iš fotosesijos dar lėktuve, o grįžus baigti juos redaguoti kompiuteryje. Jei Adobe panaudos „Smart Preview“ ir mažai vietos užimančių XMP failų tandemą - iPad versija taps neįkainojamu įrankiu daugeliui fotografų.

Žinoma, daugeliui didelė kliūtis gali būti Adobe naudojamas prenumeratos metodas, nes ne visi nori ar gali mokėti už produktą tokiu būdu. Reikia manyti, kad tie kas prenumeruoja visą Adobe Creative Cloud versiją, Lightroom iPad versija taps to paketo dalimi be papildomų mokesčių. Būtų gražu jei Adobe šį produktą leistų naudoti ir tiems kas yra įgijęs kompiuterinės Lightroom versijos licenciją visam gyvenimui.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų