Samsung pripažinta pažeidusi Apple automatinio žodžių užbaigimo patentą

Temos: Apple, Samsung, Teisė

JAV teismas pripažino Samsung pažeidus Apple automatinio žodžių užbaigimo patente aprašomą technologiją leidžiančią pagreitinti ir padaryti patogesniu rašymą mobiliuose įrenginiuose.

Ekspertai sako, kad teismo sprendimas, kuriuo pripažįstama, kad Pietų Korėjos kompanija pažeidė Apple patentą gali neigiamai paveikti ir kitus Android įrenginius.

Šis teismo sprendimas paskelbtas prieš kitą teismo posėdį, kuriami abi kompanijos sprendžia ginčą dėl kelių kitų SamsungApple nukopijuotų technologijų.

Teisėja Lucy Koh - dalyvavusi Samsung ir Apple dispute dėl patentų 2012 metais taip pat uždraudė Samsung apskųsti Apple dėl to, kad pastaroji neva panaudojo jos sinchronizavimo technologijas remdamasi tuo, kad Pietų Korėjos kompanija nebuvo pirmoji, kuri užregistravo šią idėją.

Tai reiškia, kad kai kovo 31 dieną prasidės dviejų kompanijų teismas, Apple kaltinanti Samsung pažeidus 5 jos patentus turės bylinėtis dėl keturių, nes vienas jos patentas jau saugus.

Apple automatinio žodžių užbaigimo patentas buvo pateiktas 2007 metų sausio mėnesį, prieš pasauliui pristatant pirmąjį iPhone. Patente rašoma, kad mobiliųjų įrenginių dydis padaro rašymą juose nepatogiu ir automatinio žodžių užbaigimo technologija naudojant grafinę vartotojo sąsają šią nepatogumą sumažintų.

Samsung skundėsi, kad patente aprašomi tik telefonai ir planšetiniai kompiuteriai turintys klaviatūrą, tačiau teisėja Koh atmetė šį argumentą, nes Apple patente nėra nurodyta nieko specifinio leidžiančio taip manyti.

Apple tvirtina, kad keletas Samsung įrenginių, tame tarpe Galaxy Nexus ir Galaxy Note, pažeidžia šią intelektinės nuosavybės teisėmis Apple priklausančią technologiją.

Tai reiškia, kad Apple stengsis blokuoti šių įrenginių pardavimus.

Šis teismo sprendimas gali neigiamai paveikti Apple ir Samsung bandymus susitarti, kurie turėtų įvykti vasario 19 dieną Tim Cook lankantis Samsung Electronics būstinėje.

Tie kas domisi labiau gali patyrinėti teismo sprendimo apibendrinimą:

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų