Savaitės naujienų apžvalga (2013/12/07-2013/12/13)

Tema: Naujienos
  • Apple savo pagrindiniame Interneto svetainės puslapyje atiduoda duoklę, antradienį mirusiam, Nelsonui Mandelai - Pietų Afrikos aktyvistui, ilgus metus buvusiam politiniam kaliniui tapusiam pirmuoju juodaodžiu prezidentu post-aparteidinėje šalyje. Mandela mirė sulaukęs 95 metų.
    Nuotrauka: Apple.com svetainės ekrano vaizdas 2013–12–08
  • Apple nuo gruodžio 11 dienos, Apple Store JAV pradeda nemokamus valandos kursus, kurių metu vaikus ir paauglius supažindins su kompiuteriais ir programavimo pagrindais.
  • Šiemet, kaip ir nuo pat Microsoft Store atidarymo, plinta jau senu tapęs Kalėdinis juokelis su tuščių Microsoft parduotuvių ir pilnų Apple Store nuotraukomis. Panašu, kad ir šiais metais į savo Kalėdinių norų sąrašą Microsoft turės įsirašyti „daugiau klientų“.
  • JAV patentų ir prekinių ženklų biuras patvirtino Apple, lenktų ekranų patentą pavadintą „išlenktas lietimui jaurus jutiklis.
  • Twitter atnaujino iOS skirtą aplikaciją papildydama galimybe siųsti nuotraukas per privačias žinutes ir patobulindama naujienų/prenumeratų rodymo mechanizmą
  • Naujausias tyrimas rodo, kad Siri atsakymų tikslumas išaugo, dalinai dėl to, kad sumažėjo priklausomybė nuo Google. Anot Piper Jaffray analitiko Gene Munster didžiausias pagerėjimas lyginant su iOS 6 yra balso atpažinimas triukšmingoje aplinkoje (94% iOS 7 vs 93% iOS6 rugpjūčio mėn.). Didelė atsakymų tikslumo pagerėjimo dalis Munster nuomone yra dėl to, kad tik 4% Siri atsakymų yra iš Google (rugpjūtį buvo 17%, o praeitų metų gruodį 27%). Dabar pagrindiniai Siri atsakymų šaltiniai Bing, Wikipedia ir Wolfram Alpha.
  • Kažkada Apple dirbęs Sam Sung, kurio vizitinė kortelė patekusi pas klientą sukėlė daug šypsenų, kompanijoje jau nebedirba.
  • Apple nusiųsti nepriklausomi JAV ir Kinijos ekspertai nustatė, kad penkių darbuotojų Pegatron gamykloje mirtys (tame tarpe vieno 15-mečio panaudojusio savo 21 metų giminaičio dokumentus, kad įsidarbinti) nėra susijusios su darbo sąlygų saugumu.
  • Lietuvos rytas publikavo straipsnį, kuriame pasakoja apie Apple apsimetusiais sukčiais patikėjusia Lietuvę ir jos prarastus pinigus. Visą straipsnį skaitykite „Lietuvos ryto“ svetainėje.
  • Google atnaujino savo iOS skirtą Maps aplikaciją į ją įdiegdama šiek tiek Google Now funkcionalumo. Dabar vartotojai gali Google Maps pasitikrinti savo lėktuvo skrydžio, viešbučio ar restorano rezervacijos būseną. Spėju vartotojams Lietuvoje šis papildomas funkcionalumu nelabai aktualus.
  • IFTTT dabar leidžia atlikti veiksmus susijusius ir su geolokacija. Pavyzdžiui galima nustatyti, kad jums grįžus namo išsiųstų žinutę mamai, kad jūs jau grįžote arba įjungti šviesą namie.
  • Už 40 000 JAV dolerių aukcione parduotas dokumentas - 1978 metų rugpjūčio 17 dieną pasirašyta 8 lapų sutartis tarp Steve Jobs ir verslininko Robert Friedland. Dokumentą, kuriame susitariama dėl verslo vietos McMinnville, įsigijo Tristar Productions CEO Jeff Rosenberg’as.
  • Apple atnaujino savo iOS „Remote“ aplikaciją. Naujoji „Remote“4.1 versija papildyta galimybe valdyti iTunes Radio Mac’e ar PC.
    Apple taip pat atnaujino ir iTunes U aplikaciją ištaisydama klaidas.
  • Dropbox atnaujino savo iOS įrenginiams skirtą aplikaciją. Naujoji versija suteikia galimybę matyti pastabas pdf failuose, „Open In…“ komanda dabar palaiko iWork formatų ir pataisytos kelios klaidos, kurias galėjo pajusti iPad vartotojai ar tie, kas naudoja Dropbox Camera Upload funkciją.
  • Bloomberg vykdytoje amerikiečių apklausoje išaiškėjo, kad tik 42% jų gali pasakyti, kas yra Bitcoin. 12% sakė, kad tai arba Xbox žaidimas arba iOS aplikacija. Tačiau 42% pakankamai daug, turint omenyje kiek amerikiečių turi reikalų su Bitcoin’ais. Niekas nežino kiek žmonių turi reikalų su šia virtualia valiut, bet tikėtinas skaičius, kad Amerikoje ją vienaip ar kitaip „kala“ mažiau nei vienas milijonas. Kita vertus tai tie patys amerikiečiai 94% kurių negali įvardinti nei vieno kinietiško prekinio ženklo. Apklausos rezultatus galite peržvelgti Bloomberg puslapyje, apie Bicoin’us pačioje jo apačioje.
  • Šią savaitė Apple papildė Apple TV kanalų sąrašą pora naujų transliuotojų. Vienas jų - Bloomberg, kurio programas per Apple TV galima žiūrėti realiu laiku.
  • 72% žmonių planuojančių pirkti planšetinį kompiuterį, galvoja pirkti iPad. Samsung Galaxy planuoja pirkti 9% (nuosmukis nuo 13%), apie Google Nexus galvoja 9% (nuosmukis nuo 12%, Amazon Kindle galvoja įsigyti 5% (nuosmukis nuo 6%), Surface populiarumas šiek tiek išaugo ir šiemet apie ši planšetinį kompiuterį galvoja 8% (rugpjūtį buvo 7%).
  • Apple registruotiems programuotojams išplatino iOS 7.1 beta 2
  • Šiandien vėl neatlaikęs gausaus skaitytojų būrio, pusvalandžiui pailsėti buvo pasitraukęs Mac Arena serveris. Atsiprašau už nepatogumus.
  • Beyoncé nustebino pasaulį penktadienį ryte išleisdama nelauktą penktą studijinį albumą, apibūdinamą kaip „vaizdinis albumas“. Šiame albume 14 muzikinių kūrinių, kuriuos lydi 14 video ir dar papildomi trys vaizdo klipai.

Mac Arena straipsniai (2013/12/07–2013/12/13)

Apple
Statistika
iPad
iPhone
iOS
OS X
Muzika
Google
Technologijos
Kita
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų