Apple Europoje trumpam buvo pradėjusi pardavinėti Sharp 4K monitorius

Temos: Apple, Mac Pro

Naujojo Mac Pro pasirodymo, kurio tikimasi bet kurią šio mėnesio dieną, belaukiant Apple, panašu, pati ruošiasi šio kompiuterio pasirodymui.

Sharp 4K monitorius PN-K321

Prieš kelias dienas Apple savo Internetinėse Apple Store parduotuvėse Europoje buvo pradėjusi pardavinėti Sharp 4K monitorių (32", 3840×2160 PN-K321–4K), tačiau šiandien ryte jo parduodamų prekių sąraše nebeliko.

Nėra aišku ar Sharp monitorius sąrašuose atsirado per anksti ar jo išėmimui iš prekybos yra kokia nors kitokia priežastis, tačiau šio monitoriaus pasirodymas prekyboj, tegul ir trumpas, rodo, kad Apple ruošiasi išleisti savo naują Mac Pro modelį. Visi naujieji Mac Pro modeliai turi 6-as Thunderbolt 2.0 jungtis ir dvi dedikuotas AMD FirePro vaizdo plokštes ir visa tai, vienu metu, leidžia pajungti iki trijų 4K monitorių.

32" colių Sharp IGZO 4K, kurio skiriamoji geba 3840 x 2160 kaina 13 800 litų.

Nežiūrint savo skiriamosios gebos, man nepasisekė rasti kiek AdobeRGB spalvų gamos šis monitorius geba atvaizduoti. Dažnai, kai gamintojas nerašo AdobeRGB spalvų prie Pro monitoriaus techninės informacijos, toks modelis nesugeba atvaizduoti 100% ar daugiau šios gamos spalvų ir todėl nėra tinkamas profesionaliam nuotraukų redagavimui. Specifikacijoje rašoma, kad monitorius geba atkurti 1,07 milijardo spalvų, manau, tai turėtų būti apie 98-99% AdobeRGB spalvų gamos.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų