Istorija apie per klaidą sudegintą iPad ir žmonių gerumą

Temos: iPad, Naujienos

16-metis padėjo savo iPad ant kartoninių dėžių namie, o jo motina pagalvojusi, kad ten tik dėžės sugrūdo visą tą krūvą į krosnį.

Dažnai pagalvojame, kad „šiais laikais“ nebeliko gerų žmonių, kad svetimo skausmo supratimas ar gerumas tėra gražios pasakos pasiekiančios mus iš praeities.

Taip nutiko, kad Clay Lawson’o mama pagalvojo kad iPad, kurį jos sūnus padėjo ant kartotinių dėžių viršaus savo namie, tėra paprasta dėžė ir ilgai nesvarsčiusi, šūstelėjo visą „dėžių“ krūvą į krosnį.

ClayLawson, sudeginto iPad šeimininkas. Nuotrauka: WVIR-TV video medžiagos ekrano vaizdas
ClayLawson, sudeginto iPad šeimininkas. Nuotrauka: WVIR-TV video medžiagos ekrano vaizdas

Clay siaubingai susijaudino supratęs, kad jo stebuklingas aparatas supleškėjo liepsnose. Tačiau nugalėjęs save jis nuėjo į darbą Cavalier Diner užkandinę Čarlotesvilyje, kur dirbo indų nurinkėju ir kur dirbdamas susitaupė, taip nelemtai ugnyje supleškėjusiam iPad.

Sekančią dieną Donna Drumheller, Clay šeimos draugė, dirbanti padavėja toje pačioje užkandinėje, bendradarbiams papasakojo apie nutikimą. Jos pasakojimą girdėjo ir netoliese sėdintis vienas užkandinės lankytojas. Jis atsisukęs pradėjo klausinėti apie jaunuolį domėdamasis „ar jis geras vaikas“.

Pavalgęs užkandinės lankytojas susimokėjo ir išėjo, tačiau maždaug po valandos grįžo su 360 JAV dolerių vertės Best Buy dovanų kortele.

„Pamačiusi tai iš visų jėgų stengiausi sulaikyti ašaras“, - pasakojo Drumheller.

Pasak Best Buy vadybininko, „dosnusis vyras yra žmogus norėjęs išlikti nežinomu, jis tik norėjo sumažinti berniuko skriaudą, tą ir padarė“.

„Tai neįtikėtina. Aš vis dar esu nustebęs, kad yra žmonių galinčių būti tokiais gerais visiškai svetimam žmogui“, - sakė Clay Lawson. „Mokydamasis iš šio pavyzdžio aš iš visų jėgų stengsiuosi būti geresniu žmogumi“.

Iš ties nepaprasto gerumo apsireiškimas suteikiantis vilties, kad žmonės gebantys užjausti, suprasti ir padėti svetimiems visiškai nepažįstamiems žmonėms nėra tik brolių Grimų pasakų personažai.

Gerumo ir Jums visiems. Ir … nepalikite savo įrenginių ten, kur močiutė nežinanti nei kas tas iPad, nei kaip jis atrodo radus jį nutars pakūrenti krosnį šiuo elektronikos stebuklu ar panaudos jį kaip lentelę mėsai daužyti.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų