Patobulinkite paieškos iOS Mail aplikacijoje įpročius

Jei turite vieną ar kelias elektroninio pašto paskyras, kuriose laiškų istorija tęsiasi kelis, o gal net keletą metų atgal - konkretaus laiško paieška iOS Mail aplikacijoje yra tam tikras iššūkis.

Nedaugelis žino, bet iOS Mail aplikacijoje, panašiai kaip ir OS X Mail, yra tam tikri paieškos parametrai, naudojant kuriuos galima gana tiksliai nurodyti paieškos kriterijus.

iOS įrenginyje Spotlight vykdoma paieška elektroninio pašto laiškuose ieško: siuntėjo, gavėjo ir laiško temos laukuose. Norint, kad būtų ieškoma žodžių esančių laiško tekste arba atranka būtų vykdoma pagal kitus kriterijus reikia paiešką vykdyti iOS Mail paieškos funkcijos pagalba.

Priklausomai nuo elektroninio pašto paslaugos serverio (iCloud, Exchange, IMAP ir t.t.) paieškos laukai bei maksimalus rodomas paieškos kriterijus atitikusių laiškų skaičius gali būti skirtingas.

Paieška Mail aplikacijoje taip pat supranta ir datas, laiškų būseną taigi galite paieškoje nurodyti laiško datą, vėliavėlę (flag), būseną, siuntėją ir gavėją.

Pavyzdžiui:

  • Flag june 2013
    Ieškos visų laiškų kurie yra pažymėti vėliavėle ir yra išsiųsti arba gauti 2013 metų birželio mėnesį.
  • Unread last week from:@icloud.com.com
    Ieškos, pradedant nuo praeitos savaitės, visų neperskaitytų laiškų atsiųstų iš iCloud elektroninio pašto vartotojų bei laiškų, kuriuose yra paminėti šie žodžiai. taip pat galite naudoti „Last year“, „last month“ ir panašiai.
  • Vip read yesterday
    Ieškos visų VIP’ams priskirtų kontaktų ir jau perskaitytų laiškų bei laiškų, kuriuose yra paminėti šie žodžiai (Vip, read, yeasterday).
  • to: macarena monday
    Ieškos visų laiškų išsiųstų pirmadienį kontaktui macarena arba elektroninio pašto adresu prasidedančiu macarena bei laiškų, kuriuose šie žodžiai yra paminėti.
  • Monday
    Ieškos išsiųstų ar gautų laiškų bet kokį pirmadienį bei laiškų kuriame yra žodis Monday.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų