Savaitės naujienų apžvalga (2014/01/11–17)

Tema: Naujienos
  • Amazon testuoja galimybę prekiauti Kindle skaityklėmis iš pardavimo automatų. Norėdama išbandyti kaip impulsyvus pirkimas gali būti naudingas kompanijai, Amazon pastatė „Kindle Kiosk“ McCarran oro uoste Las Vegase. Šiame kioske galima įsigyti nemažą Amazon planšetinių kompiuterių asortimentą: Kindle Fire HD, Kindle Fire HDX, Kindle Paperwhite ir standartinį Kindle e-Reader bei apsaugas/rėmelius ir įkroviklius. Reikia paminėti, kad procesas nebuvo visiškai nepriekaištingas: kioskas kartais užstrigdavo ir nebūdavo galimybės prisijungti prie Amazon paskyros, kad užbaigti pirkimo procesą ir prie kiosko nesirikiavo eilės susidomėjusių.
  • Apple pradėjo transliuoti savo naują iPad Air reklamą
  • Jei mėgstate bendrauti su Siri, galite jos paklausti „What does the fox say“. Paklausę kelis kartus galite tikėtis skirtingų atsakymų. :)
  • Straipsnis „OS X klavišų kombinacijos“papildytas OS X Mavericks klavišų kombinacijų informacija.
  • Naujo Apple Mac Pro dizainas įkvėpė vieną Apple faną pasidaryti Hackintosh kompiuterį panaudojant… tikrą šiukšlių dėžę :)
  • Saugumo ekspertai praneša, kad Starbuck aplikacijoje vartotojo duomenys yra saugomi nesaugiai ir bet kas gavęs priėjimą prie telefono ir jame esančių aplikacijų gali pamatyti Starbuck vartotojo vardą ir slaptažodį. Tokia galimybė turi ir šalutinį efektą. Kaip „rodo gyvenimas“ dauguma vartotojų naudoja tą patį slaptažodį eilei paskyrų. Pavyzdžiui elektroninio pašto paskyros ir Apple ID susieto su ta pašto paskyra slaptažodžiai yra vienodi.
    Starbucks pažadėjo su sekančiu aplikacijos atnaujinimu pašalinti šias teorines saugumo spragas.
  • Google išleido „Play Movies and TV“ aplikaciją skirtą iOS, tačiau norint ją įdiegti Lietuvos Apple ID netinka, nors kai kurios kaimyninės šalys šią galimybę turi.
  • 42% JAV išmaniųjų telefonų vartotojų rankose yra iPhone (pernai metais 35%). Samsung telefonų populiarumas taip pat išaugo 4% ir dabar sudaro 26% (pernai buvo 22%) išmaniųjų telefonų vartotojų JAV.
  • Apple registruotiems programuotojams išplatino OS X Mavericks 10.9.2 beta 2. Šioje versijoje Apple prašo atkreipti dėmesį į Mail, Messages, VPN, vaizdo tvarkykles ir VoiceOver. Šioje beta versijoje yra ir nauja funkcija - juodasis sąrašas. Tai tas pats blokuotų abonentų sąrašas, kuris gerai pažįstamas iOS7 vartotojams. Apple planuoja šią funkciją įdiegti ir OS X Mavericks Messages bei Face Time aplikacijas. „Juodojo sąrašo“ iš naujo sudarinėti nereikia, jis puikiai bendrauja su jau sudarytuoju iOS 7.
  • Apple nuo sekančios savaitės sudaužytus ar kitus keitimo reikalaujančius iPhone 5c ekranus keis tiesiog daugelyje savo regionų Apple Store. Kai kuriuose Apple Store JAV jau anksčiau buvo atvežtos specialios staklės skirtos iPhone 5c ekrano keitimui ir kalibravimui. Apple planuoja ateityje tai daryti ir iPhone 5s.
  • Programuotoja Cecila Abadie buvo sustabdyta Kalifornijos greitkelyje policijos patrulio ir apkaltinta tuo, kad vairuodama dėvėjo Google Glass taip sukeldama grėsmę visuomenei. San Diego eismo teismas ištyrinėjęs bylą nutarė, kad programuotoja yra nekalta, nes nėra įrodymų, kad „visuomenei grėsmę keliantys akiniai“ tuo metu buvo įjungti. Cecila buvo sustabdyta ne dėl akinių. Pagrindine jos sustabdymo priežastimi buvo greičio viršijimas, tačiau šis atvejis gali tapti debatų apie tai, kokiu būdu policijos pareigūnai ar kiti asmenys gali žinoti ar Google akiniai ant kieno nors nosies yra aktyvūs ar ne.
  • Kai kurie 2011 metų MacBook Pro 15" ir 17" savininkai turi problemų susijusių su AMD HD 6000-tosios serijos grafinėmis plokštėmis. Apple support puslapyje , kur galima rasti įrašus apie visas šioje planetoje egzistuojančias Apple technikos problemas, su šia problema susijęs įrašas išsiplėtė į 164 puslapius, jame virš 2400 komentarų ir jis peržiūrėtas (šios informacijos rašymo metu) daugiau nei 211000 kartų.

Mac Arena savaitės straipsniai (2014/01/11–17)

Apple
iOS
Mac / OS X
Kompiuteriniai debesys
Saugumas
Google
Microsoft
Gyvenimas / Statistika
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų