Savaitės naujienų apžvalga (2013/11/16-2013/11/22)

Tema: Naujienos
  • Penktadienį Apple programuotojams išplatino OSX Mavericks 10.9.1 beta, kurioje prašo atkreipti dėmesį į Mail, grafiką ir VoiceOver veikimą.
  • Nežiūrint to, kad iPhone vidutinė kaina nukrito nuo 675$ 2012 metų 3 ketvirtį iki 635$ rugsėjo mėnesį, iPhone kainuoja daug daugiau nei konkurentų parduodami telefonai. Vidutinės 2013 metų rugsėjo mėnesio telefonų kainos JAV: iPhone 635$, BlackBerry 386$, Windows Phone 287$, Android 268$, Kiti 125$.
  • Apple išplatino iOS 7.1 atnaujinimą programuotojams ir, panašu, kad greitai visi šios iOS versijos vartotojai sulauks rimtesnio atnaujinimo.
  • Google ir Microsoft turi banguojančią bendrą istoriją. Po to kai Google numetė Gmail bombą į Windows Phone daržą ir liepė Microsoft pašalinti YouTube aplikaciją iš šių telefonų bei blokavo Google Maps prieigą iš Windows Phone atrodė, kad paieškos gigantės pažadas nekurti nieko Windows Phone yra tikras. Tačiau pirmadienį Google atnaujino savo Windows Phone skirtą aplikaciją pagerindama paieškos balsu palaikymą.
  • Nežiūrint agresyvios reklamos nuo rugsėjo mėnesio Samsung pardavė mažiau nei 50 000 Galaxy Gear išmaniųjų laikrodžių, o ir tie patys buvo įvertinti labai prastai.
  • lapkričio 19 dieną, Apple gavo galutinį patvirtinimą ir leidimą statyti savo naująjį, į skraidančią lėkštę panašų miestelį ir biurą „Apple Campus 2“.
  • Apple teisininkai išties turi nemažai darbo nuo didelių su patentais susijusių bylų iki visiškai absurdiškų. Neseniai Apple buvo pareikštas grupinis ieškinys dėl Apple Maps aplikacijos, kuriame teigiama, kad Apple klaidina žmones teigdama, kad “iPhone neturi trūkumų susijusių su naudojamų medžiagų kokybe ar žmonių nagingumu“. Ši grupė žmonių savo pareiškime rašo, kad „Apple pažeidžia garantijos sąlygas nesutikdama nemokamai pakeisti visų neteisingai vietas rodančių Apple Maps aplikacijų“.
  • Apple tęsia Apple TV turinio pildymo darbus ir šią savaitę Apple TV atsirado du nauji šaltiniai PBS ir Yahoo Screen. Abudu jie yra skirti Amerikos vartotojams. Jei prisijungus prie Apple TV su amerikonišku Apple ID Yahoo Screen man veikia, tai PBS rašo, kad turinys šiuo metu nėra prieinamas. Greičiausiai PBS tikrina ir IP adresus.
  • Buvęs Rochdale Securities makleris David Miller nuteistas dviems su puse metų (30 mėnesių) po to kai apgavikiškai nusipirko Apple akcijų už milijardą JAV dolerių tikėdamasis, kad pranešus pernai metų 4-to ketvirčio finansinius rezultatus jų kaina pakils. Tačiau taip nenutiko ir vietoje to, akcijų kaina nukrito ir šis sandoris atnešė 30 milijonų JAV dolerių nuostolio. Nežiūrint visko, jis yra laimės kūdikis, nes jam pavyko įtikinti teismą, kad jis buvo ne apimtas gobšumo, o desperacijoje ir todėl gavo 30 mėnesių vietoje jam grėsusių 30 metų.
  • Tim Cook, savo laiške darbuotojams rašo kaip jie turėtų elgtis su klientais, verslo partneriais, vyriausybinėmis organizacijomis ar bendradarbiais. Prie laiško buvo prisegta iBook formate „Apple verslo elgesio normos“ ir nuoroda į video, kur Apple vadas Tim Cook kalba apie mandagumą, pagarbą, konfidencialumą ir t.t. Ironiška, bet Apple tik darbuotojams skirtas laiškas bei video, kuriame kalbama apie Apple informacijos slaptumo sustiprinimą bei konfidencialumą, gretai „nutekėjo“.

Mac Arena savaitės straipsniai (2013/11/16–2013/11/22)

Statistika

Apple

Google

OS X

iOS

iPhone

iPad

Airport

Saugumas

Humoras

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų