Apple dizaineris Jony Ive nubrėžia paralelę tarp Apple dizaino ir “Žvaigždžių karų“

Temos: Apple, Dizainas

Paskutinių dviejų savaičių bėgyje, Apple dizaino padalinio vadas Jony Ive vardą galima buvo matyti dažniau nei įprastai.

Žvaigždžių karų smogiko šalmas pasirašytas George Lucas. (Šalmo dizaino kūrėjas Andrew Ainsworth)
„Žvaigždžių karų“ smogiko šalmas pasirašytas George Lucas. (Šalmo kūrėjas Andrew Ainsworth)

Šio padidėjusio viešumo priežastis - labdaringas aukcionas, kuriame parduodami Jony Ive bendradarbiaujant su kitu dizaineriu Marc Newson sukurti daiktai. Tačiau vienas aukcione esantis daiktas - „Žvaigždžių karų“ smogiko šalmas pasirašytas George Lucas nebuvo sukurtas ar pakeistas nei Ive nei Newson.

Šis daiktas brangiai daiktus parduodančiame Sotheby’s aukcione galėtų atrodyti ne visai „į temą“, tačiau penktadienį televizijoje pasirodžiusioje Charlie Rose laidoje, Ive atskleidžia paslaptį, kodėl jis pasirinko šį šalmą įtraukti į aukcione parduodamų daiktų sąrašą.

„Marc ir aš, mes užaugome žiūrėdami Žvaigždžių karus ir tai buvo be galo informatyvus žvilgsnis į ateitį“, - sakė Ive stovėdamas prieš šalmą. „Tai kurstė mūsų vaizduotę įsivaizduoti tai, kas dar neegzistuoja“.

Pažvelgus į Žvaigždžių karų smogiko ginkluotei laikyti skirtą diržą į akis krenta dvi dėžutės, kurių dydis atsitiktinai sutampa su iPhone dydžiu ir forma.

Jony Ive apie Apple dizainą

Visą Ive ir Newsnon interviu pažiūrėti galite Charlie Rose interneto svetainėje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų