Vokietijos politikai nenaudos iPhone

Pasklidus žiniai, kad paskutinio dešimtmečio laikotarpyje Amerikos vyriausybė šnipinėjo Vokietijos vyriausybę, pastaroji užsiuto ir susirūpino savo informacijos saugumu ir Vokietijos politikai dabar nori būti tikri, kad jų bendravimas yra saugus.

Angela Dorothea Merkel, Vokietijos kanclerės rankose jos telefonas
Nuotrauka: DPA
Su šiuo saugumu yra susijęs faktas, kuris greičiausiai, nenudžiugins Apple - Vokietijos politikams neleista naudoti iPhone, nes jie nepalaiko Vokietijos žvalgybos valdybos sukurtos, už kurios kūrimą ši sumokėjo elitiniams „hakeriams“, šifravimo programinės įrangos.

Neleidimas naudotis iPhone nereiškia, kad iPhone mažiau saugūs. Bet kurio telefono pokalbio galima pasiklausyti, nebent kalbatės telefonu, kuriame pokalbiai šifruojami elitinių hakerių sukurta pokalbių šifravimo programine įranga ir esate specialioje patalpoje, kurioje nėra kitų pasiklausymo prietaisų ir netinka kiti pasiklausymo būdai. Todėl jei norite aptarti informaciją, kuri gali būti susijusi su nacionaliniu saugumu ar būti kitaip konfidenciali, geriau tai daryti garso nepraleidžiančiame bunkeryje apie kurio egzistavimą žino tik keli žmonės susitikus „akis į akį“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų