Rusų Mail.ru ruošiasi užkariauti pasaulį

Viena populiariausių Rusijoje pašto paslaugų Mail.ru didesnėje pasaulio dalyje yra visai nežinoma, tačiau stengdamasi plėstis už Rusijos ribų, kompanija sukūrė, JAV apgyvendintą, My.com (nereikėtų maišyti su me.com) su iOS ir Android operacinėms sistemoms skirtomis aplikacijomis.

Rusų interneto gigantas Mail.ru savo elektroninio pašto, mobilių pašnekesių bei mobilių žaidimų aplikacijas/paslaugas pradėjo teikti ir amerikonišku My.com vardu.

Mail.ru vadovas Dimitrij Grišin
Mail.ru vadovas Dimitrij Grišin

Pirmoji My.com arsenale esanti aplikacija yra myMail klientas prieinamas tiek iOS, tiek ir Android vartotojams ir palaikantis pagrindinius elektroninio pašto paslaugų tiekėjus (Gmail, Yahoo, Outlook, Hotmail, iCloud ir t.t.) bei kitus elektroninio pašto paslaugas naudojančias IMAP ar POP3 protokolus. myMail palaiko realaus laiko Push pranešimus bei privatumo nustatymus leidžiančius paslėpti tam tikrų siuntėjų žinutes.

Įdiegta myMail integruoja jūsų kontaktų avataru’us, rodydama juos šalia elektroninių laiškų bei automatiškai rodo kompanijų logo prie laiškų atsiųstų iš socialinių tinkų ar kitų paslaugų. „Avatarų naudojimas leidžia patogiau naudotis elektroniniu paštu ir padaro jį labiau patrauklų ir draugišką“, - sakė Mail.ru kompanijos vadovas Dmitrij Grišin.

Kita My.com siūloma aplikacija yra myChat. Kaip nesunku nuspėti iš pavadinimo, ši paslauga skirta internetiniams pokalbiams ir yra panaši į WhatsApp ar kitas panašaus tipo aplikacijas. myChat suteikia galimybę nemokamai siųsti žinutes, nuotraukas ar video failus bei, panašiai kaip Skype, atlikti balso skambučius (VOIP) į kitus iOS ar Android įrenginius, kuriuose įdiegta ši aplikacija.

myGames, tai dar viena kompanijos aplikacija suteikianti prieigą prie augančios nemokamų žaidimų kolekcijos, tokių kaip Jungle Heat ar Poker Arena.

My.com taip pat ruošiasi išleisti ir nuotraukų redagavimo aplikaciją myCamera.

Visos My.com aplikacijos yra nemokamos. Aplikacijose nebus trečių šalių reklamų, o aplikacijose pasirodysiančios reklamos yra iš My.com žaidimų.

Nors Grišin sako, kad šiose aplikacijose panaudotos technologijos yra skirtos išskirtinai JAV rinkai (nežinau ką jis turi omenyje ar reklamas ar aplikacijose įdiegta žvalgymo ir duomenų rinkimo technologiją), šios aplikacijos yra ir lietuviškame App Store ir norintys gali jas atsisiųsti ir išbandyti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 4 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Man patiko pasto programa, seniai ieskojau kuom pakeisti ipad standartini pasta

    • Kiek žiūrėjau ir skaičiau „myMail“ apžvalgų, tai susidarė įspūdis, kad šiai potencialiai neblogai aplikacijai dar šiek tiek trūksta, kad prilygti iOS 7 Mail aplikacijai, o kad ją prakenkti reikia dar gerokai pasistengti. Asmeniškai man didžiausias trūkumas myMail aplikacijoje tas, kad nėra konsoliduotų pašto dėžučių: visų el. pašto paskyrų neperskaityti laiškai ar visų el.pašto paskyrų „Inbox'e“ esantys laiškai vienoje vietoje. Daugelsis skundžiasi, kad ne visos paslaugos gerai veikia ir sako, kad neveikia žadėtasis „PUSH“.
      Panašu, kad labiausiai myMail džiaugiasi Android vartotojai ir atrodo, kad ši aplikacija Android vartotojams - didelis žingsnis į priekį tarp el. pašto aplikacijų Google platformoje.

  2. Aš dabar naudojuosi Gmail. Man asmeniškai geriausiai patinka dabar. Ypač ant iPad.
    Tik va gaila, kad kai nori rašyti laišką per kokia aplikaciją, pvz Safarį arba per Photos norint siųsti laišką su nuotrauka, tai automatiškai atidaro Mail.

    • Nebandžiau GMail, nes ji man iš principo netinka kadangi naudoju ne tik GMail paskyras.
      Jei nori ką nors siųsti - gali padaryti tokį moną:
      susikurk kokią yahoo mail paskyrą ir sukonfigūruok iOS Mail aplikaciją taip, kad incoming mail būtų yahoo nustatymai, o outgoing - gmail'iniai.

      Tokiu būdu, kadangi yahoo nenaudosi tai ten jokie laiškai ir neateidinės ir neužiminės vietos įrenginyje, o kai norėsi siųsti nuotraukas ar ką kito, atsidarys Mail app ir išsiųs per Google paskyrą - vadinasi matysi išsiųstų laiškų sąraše Google ir t.t.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų