Jei nenorite už grotų - įsigytą iPad patikrinkite parduotuvėje

Temos: iPad, Saugumas, Teisė

Jungtinėje Karalystėje, gerą reputaciją turinčioje parduotuvėje, 47-metis vyras savo 11 metų dukrai dovanų nupirkęs iPad, dėžėje rado molio gabalą.

Netikras iPad

Kai Colin Marsh, dviejų kepyklų savininkas, grįžęs namo atidarė Tesco parduotuvėje įsigyto iPad dėžę ir joje rado molio gabalą. Pasipiktinęs vyras nukeliavo aiškintis į parduotuvę. Įsiutęs Colin’as reikalavo jam grąžinti už tariamą iPad sumokėtus 470 £, tačiau parduotuvės darbuotojai iškvietė jam policiją.

Po neilgai trukusio patikrinimo Tesco atstovai pasakė, kad iPad, kuris jų manymu buvo parduotas Colin’ui yra aktyvuotas. Policija pasikvietė iPad pirkėją draugiškam pokalbiui, o šiam atvykus į nuovadą trims valandoms patupdė jį už grotų kaltindami bandymu sukčiauti.

Dėl kaltinimų panaikinimo Colin’ui teko kovoti du mėnesius.

„Su žmonėmis negalima taip elgtis. Tai šlykštu. Iš Tesco aš neišgirdau jokio atsiprašymo“, - The Telegraph sakė Colin Marsh.

Po to kai ši istorija pasiekė žiniasklaidą, Tesco panašu išstenėjo kažką panašaus į apgailestavimą, kuris iš Tesco atstovo spaudai lūpų skambėjo taip: „Mums nemalonu pripažinti, kad produktas, kurį mes pardavėme ponui Marsh buvo netikras. Mes niekada nebūtumėme specialiai tokio produkto ponui Marsh pardavę ir mes apgailestaujame dėl jam sukeltų nepatogumų“.

Šių Tesco spaudos atstovo žodžių prasmė labai paprasta ir „žmonių“ kalba ji skambėtų maždaug taip: „Taip, mes nepersistengiame tikrindami produktus. Jis mums atrodė kaip apgavikas ir ne mūsų reikalas, kad jį suėmė policija“.

Parduotuvė sakė, kad iPad buvo aktyvuotas Marsh’o vardu, tačiau tai, kad iPad buvo aktyvuotas Wales, o Marsh’as jį įsigijo Whitstable. Šias dvi vietas skiria apie 200 mylių. Kentish Times praneša, kad parduotuvė specialiai pateikė melagingus parodymus policijai.

Iš tiesų tai keista, kaip Tesco sugebėjo parduoti molio gabalą iPad dėžėje, juk negali būti, kad kompanijos tiekėjai su iPad dėžėmis sukinėjasi McDonalds paravimo aikštelėse. Ar gali? Gal tai susiję su apgavystėmis Kanadoje, kur apgavikai įsigijo 24 iPad, juos išėmė, į dėžutes įdėjo molio gabalus, jas gražiai užklijavo ir grąžino pardavėjams…

Marsh atgavo savo 470£, bet save gerbianti kompanija turėtų rasti būdą kaip atsiprašyti savo kliento. Aš manau, net ir atgavęs pinigus, Colin’as jaučia nuoskaudą ir šią jo nuoskaudą, matyt, gerai supranta moteris iš Teksaso, kuri pernai metais nusipirko iPad Wallmart prekybos centre, o atidariusi dėžutę rado ją pilną geltonų užrašų lapelių.

Būkite atsargūs ir kaip grąžą taip ir prekes tikrinkite neatsitraukę nuo kasos :) .

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų