Ar kenčiate nuo Nomofobijos?

Prašymas „jokių telefonų prie pietų stalo“ jau senokai nieko nestebina. Telefonai tapo neatskiriama mūsų kasdieninio gyvenimo dalis ir jie lydi mus visur. Skambučių ar gautų žinučių signalus galime išgirsti vonioje, tualete, bažnyčioje, kino ar spektaklio metu, žodžiu bet kur.

Lookout Mobile atliktais tyrimo duomenimis 58 procentai mūsų negali ištverti bent kartą per valandą nepalietę savo telefono ekrano ir 73 procentai iš jų - vyrai. 54 procentams pirmasis dalykas kurį jie padaro prieš einant miegoti ir atsikėlę yra telefono patikrinimas. Vienas iš 10 telefoną tikrina pamaldų metu ir 24 procentai dėl nepaaiškinamų ir keistų priežasčių daro tai vairuodami ir net 39 procentai savo telefonus patikrina maudydamiesi. Kaip jaučiatės pamiršę mobilų telefoną Šiam reiškiniui net yra specialus pavadinimas - „nomofobia“ (angl. Nomophobia, sudarytas iš žodžių „no-mobile-phone phobia“ - baimė būti be mobilaus telefono.)

SecurEnvoy tyrimas rodo, kad 66 procentai Junginės Karalystės gyventojų kenčia nuo nomofobijos ir didesne dalimi tai yra moterys, tuo tapu vyrai dažniau turi planą B - paliktą namie telefoną pakeisti kitu telefonu :) .

Kur žmonės tikrina savo mobiliuosius telefonus? Ar jaučiate nerimą, kai mobilaus telefono nėra šalia? Ar pagalvojus apie tai, kas būtų, jei prarastumėte mobilų telefoną „sustoja širdis“? Ar visada turite antrą mobilų telefoną, tam atvejui, jei kartais vieną jų prarastumėte? Ar imate telefoną su savimi į lovą? Jei bent į vieną iš šių klausimų atsakėte teigiamai - galimas dalykas, kad esate nomofobas.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų