Energijos taupymo režimas iOS 9

Energijos taupymo režimas („Low Power“) režimas, tai būdas skirtas prailginti naudojimosi iOS įrenginiu laiką kai nėra galimybės įkrauti jo akumuliatoriaus.

iOS 9 įdiegto naujo „Low Power“ režimo pagalba įmanoma prailginti naudojimąsi įrenginiu jo neįkraunant nuo dviejų iki trijų valandų. Įjungus šį režimą pažeminami procesoriaus pajėgumai bei sustabdomas foniniame režime veikiančių aplikacijų aktyvumas.

„Low Power“ režimą galima aktyvuoti rankiniu būdu: iPhone atidarius Settings aplikaciją ir paspaudus ant Battery - pamatysite „Low Power Mode“ jungiklį, kurį paslinkus į įjungimo poziciją bus aktyvuotas energijos taupymo režimas. Aktyvavus šį režimą, akumuliatoriaus piktograma esanti įrenginio viršuje/dešinėje taps geltona.

Įrenginį galima šiame režime palikti ir tada kai jis pajungtas krautis, tačiau kai baterija bus įkrauta 80% - šis režimas automatiškai išsijungs. Užrakintame įrenginio ekrane pamatysite pranešimą apie tai ir jei norite toliau naudoti įrenginį su aktyviu „Low Power“ režimu - jį įjungti galite tiesiai iš užrakinto ekrano, perbraukdami pirštu per pranešimą iš dešinės į kairę ir paspaudę ant „Enable Again“ (vėl įgalinti).

Palikti „Low Power“ režimą įjungtą gali būti naudinga jei skubate, nes esant aktyviam energijos taupymo režimui, įrenginys įsikraus greičiau.

Energijos taupymo režimo (Low Power Mode) nustatymai iOS 9

Turėkite omenyje, kad Wi-Fi „suvalgo“ gana nemažai akumuliatoriaus energijos, todėl jei yra galimybė (leidžia duomenų planas) Wi-Fi atjunkite ir naudokite mobiliuosius duomenis - tai padės sutaupyti akumuliatoriaus energiją.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 4 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Jūs čia su photoshopu užrašėt Mac Arena, ar kaip jūs pakeitėt tinklo pavadinimą ? :)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų