Britų kompanija sukūrė akumuliatorių iPhone „laikysiantį“ savaitę

Britų kompanija Intelligent Energy teigia pralaužusi išmaniųjų telefonų akumuliatorių ledus ir sukūrusi akumuliatorių galintį po vieno įkrovimo, iPhone vartotojui jo telefonu leisti naudotis savaitę.

Anot The Telegraph, glaudžiai su Apple bendradarbiaujanti kompanija Intelligent Energy sukūrė pirmą, vandenilio pagrindu veikiantį akumuliatorių leidžiantį iPhone vartotojui kartą jį įkrovus - visą savaitę pamiršti apie rozetę.

„Mums pasisekė sukurti ant tiek ploną akumuliatorių, kad jis tiks jau egzistuojantiems išmanių telefonų modeliams“, - sakė Intelligent Energy CEO Henri Winand.

Intelligent Energy pasisekė sukurti akumuliatorių, kuris naudoja patentuotą technologiją leidžiančią kurti elektros energiją sujungiant vandenilį ir deguonį su minimaliais šalutiniais reiškiniais - vandens ir šilumos išsiskyrimu. Kompanijos CFO Mark Lawson-Statham sakė, kad jo manymu tokie akumuliatoriai rinkoje gali pasirodyti po kelių metų, tačiau šį savo teiginį užbaigė sakydamas, kad iš tikro tai priklauso nuo jų (kompanijos) partnerio noro - kada jis užsimanys paspausti starto mygtuką.

iPhone prototipas, kurį pagrindiniame Intelligent Energy pasisekė pamatyti The Telegraph žurnalistams, vandenilio dujomis buvo užpildomas per pritaikytą ausinių jungtį.

Stebuklingą akumuliatorių, grąžinsiantį iPhone vartotojus į tuos laikus, kai telefonų nereikėjo krauti kasdien, sukūrusi kompanija, 1980-tųjų gale išaugo iš britų Loughborough universiteto chemijos studentų bendruomenės. 1995 metais buvo įkurta Advanced Power Sources, o tokia kokia kompanija yra dabar ji tapo 2001-ais. 2003 metais kompanija pasirašė sutartį su Boeing dėl novatoriško kuro su protonų apsikeitimo membrana elementų kūrimo, o 2007 metais buvo pradėtas analogiškas, kuro elementų projektas skirtas Suzuki motociklams.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Paskaitytk smagu, tik skaitydami suprantame kokiais benzdzioniukais mus laiko gygantai.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų