Savaitės naujienų apžvalga (2013/11/24–2013/11/29)

Tema: Naujienos
  • Praėjusios savaitės Apple ir Samsung bylos metu nuskambėjo netikėtų pasisakymų. Pavyzdžiui: Samsung advokatai pripažino, kad Samsung kopijavo Apple patentuojamas technologijas, teigė, kad Apple teisininkai pritaria rasistinėms idėjoms bei pasakė frazę, kuri gali dar ilgai skambėti spaudoje bei internete. Samsung teisininkai pareiškė, kad „Apple patentuojama technologija yra labai siauro profilio… Apple nuosavybėje nėra ’gražus ir seksualus’“.
  • Vienas žmogus dalinęsis taksi Kinijoje išlipęs suprato, kad iš jo pavogė iPhone. Jam buvo labai apmaudu netekti 1000 kontaktų informacijos ir jis paskambino iš kito telefono vagiui į savo telefoną bei paaiškino savo liūdesį bei pasakė kuo užsiima.
    Vagišius išsigandęs, kad bus paėmęs „ne tą telefoną“ ėmėsi keistų veiksmų. Jis nurašė visus adresus, kurie užėmė 11 puslapių ir juos kartu su SIM kortele išsiuntė iPhone savininkui. Zou Bin pasivadinęs prarasto iPhone savininkas buvo nustebintas tokių vagies veiksmų, tačiau nepraneša ar ieškos telefono toliau.
  • Jony ir Marc (RED) Design aukcionas padėjo fondui kovai su AIDS, tuberkulioze ir maliarija surinkti 46 milijonus JAV dolerių.
  • Dabar kai laukiama naujojo Mac Pro, prie kurio per Thunderbolt jungtį bus galima pajungti 4K (3840x2160) monitorius, o AU Optronics pristatė naujas 27“ ir 32” 4K monitorių paneles, sklinda gandai, kad greitai galime išvysti didesnius 3840 x 2160 skiriamąją gebą turinčius Apple 4K monitorius arba 1920 x 1080 Retina monitorius.
  • Apple patobulino App Store aplikacijoje naudojamą paiešką įtraukdama ir dažnai pasitaikančias klaidas. Pavyzdžiui dabar, ieškantys kalendoriaus, bet per klaidą vietoje Calendar parašę Calender gaus tuos pačius paieškos rezultatus. Anksčiau parašius neteisingą Calender būdavo rodomos tik tos aplikacijos kurių kūrėjai raktiniuose žodžiuose buvo įrašę ir dažnai klaidingai rašomus žodžius, kurie gali atitikti jų aplikacijos kriterijus.
  • Atnaujinta Carbon Copy Cloner (3.5.5) aplikacija ištaisytos klaidos.
  • Paslauga „Speedtest.net“ pateikė eilinį reitingą, kuris parodo, kokia vidutine interneto ryšio sparta naudojasi namų ūkiai visame pasaulyje. Sparčiausias internetas Honkonge (71 Mb/s), toliau Singapūras (52,9Mb/s), Rumunija (50,7Mb/s), Lietuva su 41 Mb/s šeštoje vietoje. Kalbant apie kaimynus: Latviai 11 vieta, Estai 28 vieta, Rusija 35 vieta, Lenkija 45 vieta.
  • JAV kariuomenė Apptricity kompanijai sumokėjo 50 milijonų JAV dolerių už tai, kad naudojo piratines jos sukurtos programinės įrangos versijas. Žinoma, tai ji padarė ne savo noru, o po to kai Apptricity kreipėsi į teismą.
  • Daugelyje pasaulio šalių prasidėjo „Black Friday“. Apple šiais metais, perkantiems Apple Store JAV pasiūlė ne sutaupyti pinigų, o sumažinti įsigyjamo daikto vertę panaudojant 25–150 JAV dolerių vertės Apple „Gift Card“. Pernai metais Apple siūlė paprasčiausias nuo 8 iki 13 procentų prekių nuolaidas. Tai gudrus žingsnis, nes „Gift Card“ pinigus žmonės galės panaudoti tik Apple ekosistemoje, nors ir įsigydami prekę kiek pigiau.
  • Šią savaitę visas pasaulis labiau susirūpinęs Black Friday pirkiniais ir nuolaidomis nei bet kuo kitu, todėl naujienų nėra labai daug. Tai gali būti gera proga pasižvelgti atgal į 1985 metus… Steve Jobs su savo NeXT komanda.

Mac Arena savaitės straipsniai (2013/11/24-2013/11/29)

Apple

OS X

iOS

Fotografija

Google, Microsoft, Nokia

Kita

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų