iOS įrenginiai sumalė į dulkes Android juodojo penktadienio apsipirkimuose JAV

Amerikiečiai per padėkos dienos ir juodojo penktadienio dieną apsipirkdami internetu išleido 3 milijardus JAV dolerių ir ketvirtadalis šių pinigų buvo išleista perkant iš mobilių įrenginių.

Nieko keisto ir statistika tai patvirtina, kad kaip taisyklė, geresnes pajamas gaunantys žmonės naudoja Apple produktus, kuriuose rodoma reklama yra rentabilesnė ir naudojantis šios kompanijos mobiliais įrenginiais internetu perkama daugiau.

Kalbant apie JAV, comScore duomenimis, šioje šalyje Android įrenginiai turi 52 procentus rinkos, o iOS operacinės sistemos pagrindu veikiantiems įrenginiams tenka 42 procentai rinkos pyrago gabalo.

Adobe duomenimis, lyginant su pernai metais, pirkimai iš mobiliųjų įrenginių išaugo 118 procentų ir tai didelis e-prekybos pasiekimas. Šiuos Adobe duomenis patvirtina ir IBM stebėjimai.

IBM sakosi stebėjusi milijonus atliekamų pirkimų, terabaitus duomenų iš maždaug 800 internetinių parduotuvių JAV. Vidutiniškai kiekvienam užsakymui iš iOS įrenginio teko pirkinių už 127,92 JAV dolerius, o iš Android 105,20 JAV dolerius. iOS įrenginių generuojamas duomenų srautas sudarė 28,2 procentus viso interneto srauto, o Android 11,4 procento.

IBM taip pat pastebėjo įdomų pirkimų iš mobiliųjų įrenginių faktą: amerikiečiai naudoja savo išmaniuosius telefonus pirkinių paieškai, tačiau kai nutaria prekę įsigyti - daugumoje atvejų perka naudodami planšetinį kompiuterį.

Duomenys: IBM

Adobe, stebėjusios 2000 JAV internetinių parduotuvių duomenimis: iOS įrenginiams teko 543 milijonai JAV dolerių pirkimų internetu iš kurių 77 procentai (417 mln JAV dolerių) buvo atlikti iš iPad. Iš Android įrenginių buvo nupirkta už 148 milijonus JAV dolerių, tame tarpe iš Android telefonų už 106 milijonus, o Android planšetinių kompiuterių už 42 milijonus JAV dolerių. Pirkiniai iš Android įrenginių sudarė 4,9 procento visų pirkinių padarytų iš mobilių įrenginių.

Duomenys: Adobe

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų