Google biuruose 42162 darbuotojai naudoja 43000 Mac kompiuterių

Temos: Google, Mac

LISA'13 konferencijos, vykusios šį mėnesį Vašingtone (Washington D.C) metu, keli Google Macintosh komandos nariai pasakojo, kaip jų kompanija buvo priversta sukurti savo įrankius beveik 43 000 Mac kompiuterių, esančių Google biuruose, valdymui ir stebėjimui (Google kompanijoje pilnu etatu dirba 42 162 darbuotojai).

Siurrealistinės Google biuro Londone darbo ir poilsio vietos turi ir futuristinius pavadinimus. Šis Google biuro kambarys vadinasi „Velourmptious snug“. Nuotrauka: PENSON / Rex Features
Siurrealistinės Google biuro Londone darbo ir poilsio vietos turi ir futuristinius pavadinimus. Šis Google biuro kambarys vadinasi „Velourmptious snug“.
Nuotrauka: PENSON / Rex Features

Pasak Google inžinierių Clay Caviness ir Edward Eigerman, Apple skiria nedaug pajėgų savo verslo valdymo įrankių palaikymui ir vienoje iš pristatymo metu rodytų skaidrių rašoma: „Nors Apple nelabai stengiasi jums padėti, tačiau egzistuoja įrankiai leidžiantys atnaujinti ir apsaugoti jūsų kompiuterius“. Vienas iš dviejų Apple verslui skirtų įrankių - Remote Desktop, nebuvo atnaujintas iš pagrindų nuo 2006 metų ir norėdama išvengti Apple įrankių naudojimo Google buvo priversta arba sukurti savo įrankius arba naudoti kitų sukurtus atviro kodo įrankius skirtus viskam nuo Mac kompiuterių konfigūravimo iki sistemos monitoringo. Pranešimo metu Google paskelbė, kad vienas jų sukurtas įrankis CanHazImage greitai taps atviro kodo aplikacija.

Nors pristatymo metu Google atstovai minėjo, kad savo vidinėje struktūroje palaiko keturias operacines sistemas (OS X, Windows, Linux ir Chrome OS), tačiau sakė, kad Google kompanijos darbuotojai norintys naudoti kitokią operacinę sistemą nei Mac OS X turi pateikti svarią verslo priežastį.

Google atstovai taip pat minėjo, kad per aštuonias savaites 99,5% jų kompanijos kompiuterių buvo atnaujinti iš OS X 10.7 į OS X 10.8 ir dabar jie planuoja padaryti tą patį atnaujindami savo kompanijos kompiuterius į OS X 10.9 Mavericks.

Google labai rūpinasi savo darbuotojais todėl jos darbuotojai ir naudoja Mac kompiuterius. Nuotraukų iš Google biurų visame pasaulyje nesunkiai rasite pasitelkę pačios Google paiešką, o tiems kas tingi ieškoti nuoroda į kelias Google biuro nuotraukos Londone.

Pilną pristatymą rasite šioje svetainėje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų