Pusė milijono iPhone 5s per parą ir 600 darbuotojų vienam šio modelio iPhone pagaminti

Hon Hai dar žinoma Foxconn pavadinimu, Apple prašymu, iPhone 5c kaina padidino iPhone 5s gamybos kiekius.

Taivanio Foxconn gamyklose Kinijoje dirba daugiau nei milijonas darbuotojų ir joje yra 100 produktų linijų. Zhengzhou įsikūrusioje gamykloje, dirbančioje ištisą parą, 300 000 darbuotojų gamina iPhone 5s ir pagrindinius iPhone elementus, tokius kaip metalinis rėmas. Norint įsivaizduoti koks kompleksinis yra iPhone gamybos procesas užtenka žinoti, kad kiekvieno iPhone surinkimo procese dalyvauja apie 600 darbuotojų.

Foxconn vadovas pasakojo, kad surinkti iPhone 5s trunka ilgiau nei iPhone 5c ar ankstesnių modelių iPhone telefonus.

„Kadangi iPhone 5c ar iPhone 5 procesas yra mažiau komplikuotas, šių modelių surinkimo procese dalyvauja tik 500 darbuotojų“, - sakė Hon Hai vadovas. Foxconn per parą pagamindama po 500 000 iPhone 5s modelių dirba savo maksimaliu pajėgumu.

Nors Apple ir Foxconn bendradarbiavimas abiems pusėms labai svarbus (Foxconn gauna 40% pajamų iš Apple užsakymų), abi pusės stengiasi sumažinti priklausomybę viena nuo kitos. Apple stengiasi paskirstyti savo tiekėjų tinklą (kai kuriuos užsakymus pateikdama kitai Taivanio kompanijai Pegatron) taip sumažindama tiek riziką tiek ir priklausomybę nuo vieno gamintojo. Foxconn, savo ruožtu deda daugiau pastangų stengdamasi privilioti kitas kompanijas.

Daugelyje Apple Store, iPhone 5s modelių pristatymo laikas sutrumpėjo nuo 2–3 savaičių iki 3–5 dienų. Apple nuostabai, ypač didelio populiarumo susilaukė „auksinis“ iPhone 5s modelis. Lietuvoje iPhone prekiaujančių autorizuotų Apple parduotuvių atstovai sako, kad „auksinis“ iPhone 5s modelis nėra labai populiarus tarp lietuvių, tačiau Lietuvoje apsiperkantys rusakalbiai iš kaimyninių šalių dažniausiai teiraujasi ar užsako būtent „auksinės“ spalvos iPhone 5s modelį.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų