Ar Apple planuoja visą ekraną paversti pirštų atspaudų skeneriu?

Be pagerintų elektronikos elementų, iPhone 5s panaudota Touch ID technologija tapo pagrindine šio iPhone modelio pardavimo sėkmės priežastimi, tačiau jei tikėti neseniai pasirodžiusiu Apple patentu - tai tik pradžia.

Apple patentas neseniai pasirodęs Pasaulio intelektinės nuosavybės organizacijos puslapyje rodo, kad Apple planuoja pirštų atspaudams jautriu jutikliu paversti visą įrenginio ekraną. Be gebėjimo nuskaityti pirštų atspaudus suteikiančio įrenginiui papildomą saugumą, funkcija leidžianti atskirti kuris pirštas palietė įrenginį suteikia papildomas galimybes ir gali būti panaudota, aplikacijų iššaukimui, pvz.: perbraukus smiliumi ekranu iš apačios į viršų gali būti signalas atidaryti tam tikrą aplikaciją. Toks pats principas gali programuotojų būti panaudotas žaidimuose taip jiems suteikiant daugiau funkcionalumo. Patente, taip pat, matome skirtingo paspaudimo stiprumo jutiklius ir tai patvirtina gandus, kad Apple darbuojasi su įrenginio ekrane esančiais jutikliais leidžiančiais nustatyti ekrano palietimo/paspaudimo stiprumą. Tas pats patentas suteikia vilties, kad vieną dieną Apple pristatys ir daugiavartotojišką iOS aplinką.

Apple patentas, kuriame vaizduojamas paspaudimo lygiams jautris ekranas galintis nenutraukiamai skenuoti pirštų atspaudus.

Žinoma, paties patento ar jame aprašomų technologijų atsiradimas dar nėra ženklas, kad viskas kas aprašoma jame bus įgyvendinta, o jei ir bus – iki to laiko gali praeiti ne vieneri metai.

Papildomos Touch ID galimybės

Tas pats patentas neapsiriboja tik ekranu gebančiu nuskaityti pirštų atspaudus. Jame aprašoma ir daugiau technologijų, pavyzdžiui viena jų iOS įrenginio „Home“ mygtuką paverčia „jutiminiu kilimėliu“ (trackpad). Greičiausiai, Apple šiai technologijai panaudos Touch ID jutiklį ir viskas ko reikia tai jutiklio gebėjimas identifikuoti piršto judesį ir atskirti piršto judesio kryptį.

Įdiegus tokį Touch ID , būtų galima slinkti interneto puslapius, kai šie netelpa į ekraną, braukiant pirštu per Touch ID jutiklį ar pasukus pirštą ant jo vartyti žemėlapių vaizdą ekrane.

Jei Apple planuoja šią technologiją panaudoti, ji tikriausiai neturėtų ilgai užtrukti iPhone gamintojos slaptosiose laboratorijose, nes Touch ID funkcionalumo padidinimas leistų lengviau valdyti telefoną didesniu ekranu apie kurio išleidimą jau kuris laikas sklando įvairiausi gandai.

Daugiavartotojiška aplinka

To pačio patento aprašyme galima pastebėti, kad Apple darbuojasi ir su daugiavartotojiška aplinka. Nors iPhone ji, mano galva, ji nėra reikalinga nes tai pakankamai asmeninis įrenginys, tačiau daugiavartotojiškos aplinkos panaudojimas iPad įrenginiuose suteiktų jiems papildomo funkcionalumo ir galėtų tapti dar viena priežastimi jį nusipirkti tiems, kas nemato reikalo pirkti iPad kiekvienam šeimos nariui individualiai, bet vienas ar du iPad šeimoje, kuriais galėtų naudotis visi šeimos nariai, galėtų būti visai naudingas pirkinys.

Apple patentas, kuriame vaizduojamas daugiavartotojiška aplinka
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų