Safari atidarytos svetainės adresas OS X Mavericks Activity Monitor aplikacijoje

Jei pastebėjote, kad Safari pradėjo reikalauti per daug kompiuterio resursų, OS X Mavericks vartotojai turi galimybę pažiūrėti kokia būtent svetainė tai daro ir jei reikia langą su ta svetaine galima uždaryti ir atidaryti iš naujo neperkraunant visos Safari naršyklės.

OS X Mavericks Apple Activity Monitor aplikaciją papildė viena patogia funkcija leidžiančia sužinoti kokia svetainė yra susieta su kiekvienu „Safari Web Content“ proceso ID ir taip padedančia sužinoti kuri konkrečiai svetainė pradėjo reikalauti daugiau kompiuterio pajėgumų ar pradėjo veikti klaidingai.

Jei esate atidarę Safari naršyklę ir bent pora interneto svetainių joje:

  1. Atidarykite Activity Monitor aplikaciją (rasite /Applications/Utilities aplanke, bet paprasčiau ją atidaryti pasinaudojus Spotlight)
  2. Pasinaudokite paieškos lauku Activity Monitor aplikacijoje jame įvesdami Safari ir taip susiaurindami rodomą informaciją susijusią su šios interneto naršyklės procesais
  3. Užveskite pelę ant Safari Web Content užrašo ir luktelėkite. Po kelių akimirkų pamatysite mažą informacinį langelį su URL adresu jame.
Safari procesai OSX Mavericks Activity Monitor aplikacijoje

Tokiu būdu galima sužinoti svetainės, kuri reikalauja per daug atminties, procesoriaus pajėgumų ar elektros energijos bei jai priklausantį procesą nutraukti: pažymėjus atitinkamam internetiniam adresui priklausantį Safari Web Content procesą ir paspaudus kairiame viršutiniame ekrano kampe esančią piktogramą su x simboliu.

Nėra nieko stebėti tame, kad daugiausiai elektros energijos ar kompiuterio resursų reikalaujančios interneto svetainės yra tos, kurios prigrūstos Java skriptų, Java, animacijos, Flash ar programinio kodo, kuris parašytas nekorektiškai.

Senesni OS X vartotojai žino, kad iki OS X Mavericks tai buvo katės ir pelės žaidimas reikalavęs surūšiuoti procesus pagal pajėgumų sunaudojimą ir tada uždarinėti procesus vieną po kito, kol tapdavo aišku, kuri svetainė tapo kompiuterio resursų „ryjikė“.

Task Manager lango iškvietimas Google Chrome naršyklėje

Google Chrome vartotojai nematys tokios informacijos OS X Mavericks Activity Monitor aplikacijoje, tačiau jie šią informaciją ras pačioje Chrome naršyklėje paspaudę ant dešinėje ekrano pusėje esančios meniu piktogramos ir iš sąrašo pasirinkę: Tools >Task Manager. Atsidariusiame lange radę klaidingai veikiantį procesą jį nutraukti galima paspaudžiant „End process“ mygtuką.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų