Apple išlošė bylą prieš žmogų teigusį, kad jis išrado išmanųjį telefoną

Temos: Apple, Teisė

Pirmadienį Apple laimėjo dar vieną bylą. Teisėjai pripažino, kad Apple nepažeidė NetAirus Technologies LLC kompanijos savininko Richard L. Ditzik, teigiančio jog jis išrado išmanųjį telefoną, patento.

Richard L. Ditzik patentas aprašo įrenginį, kuris apjungia kompiuterio ir belaidės komunikacijos funkcijas tiek naudojantis WiFi tiek ir mobiliuoju ryšiu. Neįsigilinus šis aprašymas gali pasirodyti labai panašus į tai, kaip galima būtų apibūdinti išmanųjį telefoną, tačiau iš tiesų tai yra nešiojamo kompiuterio iš kurio galima paskambinti aprašymas ir tai toli gražu ne išmanusis telefonas.

70-metis NetAirus Technologies savininkas, elektros inžinierius užpatentavo nešiojamo įrenginio galinčio prisijungti prie interneto ir naudojantis kuriuo galima atlikti telefoninius skambučius idėją. Dėl šio patento Ditzik’as bylinėjasi su Apple jau eilę metų, tačiau Bloomberg praneša, kad dabar ši byla užbaigta ir Apple ją laimėjo.

Kodėl Ditzik buvo leista užpatentuoti tai ko jis neišrado, tačiau įsivaizdavo, kad vieną dieną tai gali būti sukurta? Į šį klausimą atsakyti gali tik teisininkai ir su tokiais tokiais patentais susiję klausimai buvo plačiai aptariami viso pasaulio teismuose. Neseniai, JAV vyriausybė stengėsi užkirsti kelią tokių patentų savininkams priekabiauti teismuose, tačiau IBM ir Mictosoft, kompanijų turinčių galingą programinės įrangos patentų arsenalą dėka - įstatymo projektas mirė.

Kas būtų nutikę jei Apple būtų pralaimėjusi bylą. Greičiausiai būtų išrašytas čekis su didele suma Ditzik’o vardu ir tuo viskas baigtųsi. Ne pats geriausias scenarijus, bet tokie teismai, kaip taisyklė, niekada nėra susiję su produktų pardavimų sustabdymu - jie susiję su noru papildyti savo banko sąskaitą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų