50-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

50-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Pirmadienį „Apple“ išleido savo pagrindinių operacinių sistemų atnaujinimus su nemažai naujovių. Kompanija taip pat išleido saugumo atnaujinimus skirtus „macOS Big Sur“ ir „macOS Catalina“.
  • Greičio testai „iOS 15.2“ vs „iOS 15.1“ su „iPhone 12“, 11, Xr, 8, 7, 6S ir „iPhone SE“
  • Lietuvaičių sukurtą „Pixelmator Photo“ aplikacija dabar ir „iPhone“ naudotojams. Anksčiau ji buvo prieinama tik „iPad“.
  • Panašu, kad „Apple“ ir vėl nukelia darbuotojų grįžimo dirbti į biurus datą. Pagal paskutinį planą, darbuotojai dirbti kompanijos biuruose turėjo pradėti nuo 2022 vasario pirmos dienos, tačiau dabar ta data atšaukta, o nauja dar nepaskelbta. Vidinės komunikacijos priemonėmis darbuotojus pasiekė ir Tim Cook žinutė, jog su sekančiu mokėjimu jų sąskaitos pasipildys papildomais 1000 JAV dol. nuo kurių reikės susimokėti mokesčius. Šios lėšos, anot kompanijos vadovo, gali padėti susitvarkyti darbo vietą namuose ir gali būti naudojamos taip, kaip kiekvienam atrodo tinkama.
  • 007.com rašo, kad „Apple“ paskelbė kurianti „The Sound of 007“ dokumentinį filmą, kuriame bus pasakojama apie James Bond filmų muziką. Dokumentika turi pasirodyti „Apple TV+“ 2022 metų spalį taip paminėdama filmų apie Bondą, Džeimsą Bondą 60-metį.
  • Bandymai parodė, kad ProRes video eksportavimas M1 Max „MacBook Pro“ kompiuteriuose vyksta tris kartus greičiau nei 2019 metų „Mac Pro“. Net ir į „Mac Pro“ įdėjus 2300 € kainuojančią „Afterburner“ video plokštę — „M1 Max MacBook Pro“ vis tiek du kartus greitesnis.
    Žemiau esančiame grafike rodomas laikas sekundėmis kiek trunka penkių minučių trukmės 6K ProRes Raw video klipo eksportas į ProRes 422 HQ, kuo trumpesnis stulpelis tuo greičiau atliekama užduotis.
  • Kol Ted Lasso gerbėjai laukia sekančios sezono pasirodymo „Apple TV“, „Apple“ nutarė juos pradžiuginti mini epizodu ir taip palengvinti laukimą.
  • Visai šeimai skirta animacija „El Deafo“ debiutuos „Apple TV+“ sekančių metų sausio 7 dieną.
  • „Apple“ išleido atnaujintą „Swift Playgrounds“. Dabar galima kurti aplikacijas ir nelabai tuo užsiiminėję anksčiau. Norint kurti „iPhone“ ar „iPad“ aplikacijas tiesiai įrenginyje reikia, kad jame būtų įdiegta „iOS 15.2“ ar naujesnė „iOS“ versija.
  • „Apple“ paskelbė, kad vasario 4 dieną „Apple TV+“ žiūrovams bus pradėtas rodyti serialas-trileris „Suspicion“, kuriame nusifilmavo Uma Thurman („Kill Bill“, „Pulp Fiction“).
  • „Apple“ išleido „Android“ operacinės sistemos pagrindu veikiantiems įrenginiams skirtą aplikaciją „Tracker Detect“. Aplikacija ieško nuo savininkų atsiskyrusių su „Apple Find My“ paslauga suderinamų įrenginių tokių kaip „AirTag“ ar kitų kompanijų panašaus funkcionalumo prietaisų. Tiesa, naudingumas nelabai aiškus šios aplikacijos, nes „Android“ įrenginių naudotojai turi rankiniu būdu ieškoti ir skenuoti aplinką aplikacijos pagalba.
  • „Apple“ paviešino oficialų, trečiojo „Servant“ sezono video anonsą. Trečias sezonas „Apple TV+“ startuoja sausio 21 dieną.
  • 2022 vasario 18 dieną „Apple TV+“ debiutuos serialas-drama „Severance“.
  • Penktadienį, gruodžio 17 dieną „Apple“ srautinio video platformos „Apple TV+“ naudotojai gali pasižiūrėti Sci-Fi filmą „Swan Song“, kurio veiksmas vyksta netolimoje ateityje.
  • „Bloomberg“ rašo, kad „Apple“ ieško dešimčių darbuotojų, kurių darbas būtų susijęs su modemų kūrimu. Greičiausiai kompanija nori atsisakyti „Broadcom“ ir „Skyworks“, dabar padedančių tai daryti „Apple“, paslaugų.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų