Patikrinkite kokią jūsų iPhone esančią informaciją mato kiti žmonės

Kartais pradėję bendrinti kokią nors informaciją su kitu žmogumi, po kurio laiko tai pamirštame. Kaip patikrinti kokią jūsų „iPhone“ esančią informaciją gali matyti kiti?

iOS Manage Sharing & Access piktograma

Atsiradus poreikiui pradedame bendrinti kokią nors „iPhone“ esančią informaciją su kitu žmogumi. Ilgainiui apie tai pamirštame, ir ta informacija gali būti bendrinama metų metus, net jei to jau ir nereikia. Laikui bėgant tokios informacijos ir žmonių su kuriais ji bendrinama skaičius gali augti. Reikėtų periodiškai šią informaciją patikrinti ir užbaigti bendrinimą jei jis jai nebėra aktualus. Tai taip pat liečia ir aplikacijas, kurioms kartais suteikiame daugiau prieigos laisvių nei to reikia.

iOS“ yra įdiegta saugos patikros „Safety Check“ funkcija leidžia pažiūrėti su kuo bendrinate kokią informaciją ir galimybė greitai nutraukti bet kokius bendrinimus.

„Safety Check“ patikrą galite naudoti, kad patikrintumėte, su kuo bendrinate informaciją, apribotumėte pranešimus ir „FaceTime“ savo „iPhone“, iš naujo nustatytumėte aplikacijų privatumo leidimus, pakeistumėte prieigos kodą, pakeistumėte „Apple ID“ slaptažodį ir t.t.

Jei naudodami saugos patikrą uždraudėte kam nors prieigą ar pasinaudojote saugo patikros nustatymų atstatymo „Emergency Reset“ funkcija ir norite iš naujo pradėti bendrinimą su kuo nors, tiesiog atidarykite aplikaciją ar paslaugą, kurioje norite bendrinti informaciją, ir dar kartą įgalinkite pageidaujamo turinio bendrinimą.

Jei jūsų „iPhone“ įjungti ekrano laiko („Screen Time“) apribojimai arba įdiegtas mobiliojo įrenginio valdymo (MDM) profilis, vis tiek galite naudoti saugos patikrą, tačiau kai kurios parinktys gali būti nepasiekiamos.

„Safety Check“ funkcija prieinama tik „iPhone“, kuriame įdiegta „iOS 16“ ar naujesnė versija. Norėdami naudoti saugos patikrą, turite turėti „Apple ID“, kuriam įgalinta dviejų veiksnių autentifikavimas (‌two-factor authentication). Taip pat turite būti prisijungę prie „Settings“ → [Jūsų vardas] → „iPhone“. (Norėdami sužinoti įrenginyje įdiegtą programinės įrangos versiją, eikite į „Settings“ → „General“ → „About“)

Kaip pažiūrėti kokiais duomenimis dalinatės

Norėdami pažiūrėti kokius duomenis bendrinate su kitomis aplikacijomis bei žmonėmis ir, jei yra poreikis, nutraukti tą dalinimąsi:

  1. „iPhone“ atidarykite Settings aplikaciją
  2. Pasirinkite Safety Check
  3. Čia pamatysite dvi parinktis:
    1. Emergency Reset — skirta greitam visų bendrinimų nutraukimui
    2. Manage Sharing & Access — skirta peržiūrėti ir, jei reikia, pakeisti informacijos bendrinimo nuostatas
  4. Pasirinkite Manage Sharing & Access ir spauskite „Continue“
  5. Sharing with People skiltyje (aktyvuoti galite paspaudę ant ekrano viršutinėje dalyje esančio užrašo „People“) pamatysite sąrašą žmonių su kuriais bendrinama informacija. Po kiekvienu iš vardų bus parašyta kokia informacija yra bendrinama.
  6. Information Sharing skiltyje (aktyvuoti galite paspaudę ant ekrano viršutinėje dalyje esančio užrašo „Information“)
  7. Pažymėję asmenį(is) („Sharing with People“ skiltyje ) arba paslaugą („Information“) skiltyje ir paspaudę Review Sharing mygtuką, galėsite peržiūrėti ir jei reikia pakeisti pažymėtam(-iems) asmeniui(-ims) ar paslaugoms suteiktų prieigos prie informacijos nustatymus.

Jei bendrinate informaciją, diegiate aplikacijas ir naudojatės „Apple“ ekosistemos suteikiamomis galimybėmis — į „Safety Check“ nustatymų skiltį reikėtų užsukti periodiškai.

Jei neturite prieigos prie „Safety Check“ funkcijos arba kyla problemų naudojant šią funkciją, galite rankiniu būdu koreguoti bendrinimo nustatymus ir prieigą prie įrenginio bei paskyrų.

Skubus informacijos bendrinimo draudimas

„Safety Check“ funkcija turi parinktį, vadinamą „Emergency Reset“. Jos pagalba galite iš karto nutraukti informacijos bendrinimą žemiau išvardintose paslaugose, įskaitant visų tipų bendrinimą. „Emergency Reset“ taip pat leidžia peržiūrėti ir iš naujo nustatyti nustatymus, susietus su jūsų „Apple ID“.

„Emergency Reset“ funkciją rasite:

  1. Atidarę Settings aplikaciją
  2. Pasirinkę ‌Safety Check
  3. Paspaudę ant ‌Emergency Reset

Kokios Apple aplikacijos gali nutraukti informacijos bendrinimą su kitais asmenimis

„Safety Check“ gali išjungti dalijimąsi informacija iš žemiau nurodytų „Apple“ aplikacijų su kitais žmonėms:

Kokia informacija gali būti nutrauktas dalinimasis su aplikacijomis naudojant Safety Check?

„Safety Check“ patikra gali pašalinti visus duomenis surinktus naudojant šias aplikacijas, tinklus ir funkcijas iš visų jūsų „iPhone“ esančių aplikacijų:

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų