49-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

49-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Luminor“ banko kortelės jau gali būti susietos su „Apple Pay“ mokėjimų sistema.
  • Keturis metus iš eilės „Apple“ entuziastai sėkmingai nuspėja „Mac“ kompiuteriams skirtų operacinių sistemų pavadinimus. Prieš „Apple“ paskelbė „macOS 12“, buvo svarstomi du variantai — „Monterey“ ir „Mammoth“. Kadangi „Monterey“ jau paimtas, matyt sekanti bus „Mammoth“. Pastaraisiais metais „Apple“ savo „macOS“ versijas krikštija Kalifornijos vietovių pavadinimais. „Mammoth“, greičiausiai tai Mammoth Lakes ežeai esantys Sierra Nevada kalnuose ir tai vienintelis dar nepanaudotas „Apple“ prekės ženklas susijęs su Kalifornija.
  • „Apple“ išleido antrąsias „macOS 12.1“, „iOS 15.2“ ir „iPadOS 15.2“ Release Candidate versijas. Matyt ir ne programuotojams skirtų šių versijų debiutas ne už kalnų.
  • „Apple“ pasidalino kokia buvo atvykėlių iš kitų planetų kūrimo idėja seriale „Invasion“.
  • „Apple“ netikėtai išleido aparatinės įrangos atnaujinimus beveik visoms „AirPods“ ausinėms (AirPods 2, AirPods 3, AirPods Pro ir AirPods Max). Naujos aparatinės įrangos versijos numeris 4C165.
  • „Apple“ išleido „MagSafe“ aparatinės įrangos atnaujinimą 10M229. Kas pakeista šioje versijoje „Apple“ nedetalizuoja, kaip nedetalizuoja ir beveik visų kitų įrenginių aparatinės įrangos atnaujinimų.
  • „Bloomberg“ praneša, kas per pastarąsias kelias savaites „Apple“ neteko kelių „Apple Car“ projekte dirbančių inžinierių. „Apple“ radarų sistemų inžinierių vadas Eric Rogers išėjo į „Joby Aviation“, akumuliatorių komandos vadovas Alex Clarabut ir aparatinės įrangos inžinierius Stephen Spiteri išėjo į „Archer Aviation“ — kompaniją kuriančią oro taksi. Nors per 2021 metus „Apple“ neteko 6 „Apple Car“ komandos narių, ji taip pat šią komandą papildė ir naujais žmonėmis, tokiais kaip Ulrich Kranz, buvęs autonominių automobilių startuolio „Canoo“ CEO bei CJ Moore, kuris iki tol dirbo „Tesla“ ir kūrė autonominio vairavimo programinę įrangą.
  • Apple“ išleido 136-tą „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją.
  • Analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad 2022 metų pabaigoje „Apple“ išleis antros kartos „AirPods Pro“ ausines.
  • Aptiktas rimtas Java bibliotekos pažeidžiamumas galintis paveikti tokias paslaugas kaip „iCloud“, „Amazon“, „Steam“, „Minecaft“, „Twitter“, „Baidu“, „Tencent“ ir t.t. Pažeidžiamumas CVE–2021–44228 aptiktas plačiai naudojamoje „Java“ bibliotekoje Apache Log4j ir klasifikuojamas kaip RCE (Remote Code Execution).

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų