14-osios 2024 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

14-osios 2024 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Korėjietis insaideris ‌yeux1122 praneša, kad „Apple“ keičia titano, kuris bus naudojamas „iPhone 16 Pro“ ir „iPhone Pro Max“ korpusams, apdorojimo ir dažymo procesą. Kalbama, kad titanas bus ne matinis, o blizgus ir panašesnis į „iPhone 14 Pro“ naudotą poliruotą plieną, tačiau priešingai nei plienas, titanas yra atsparesnis braižymams.
  • Naujoje, iš tiekimo grandinės sklindančioje informacijoje teigiama, kad „Apple“ siekia tapti pirmąja, naujos lustų kūrimo technologijos — spausdintinių plokščių (PCB), pagamintų stiklo pagrindu, kuri, kai kurių nuomone, bus sekantis didelis dalykas, žaidėja. Nors tai gal ir neskamba kaip nors ypatingai, ši technologija siūlo visiškai naują lustų montavimo ir pakavimo būdą ir galėtų pasižymėti daug geresniu šiluminiu našumu, leidžiančiu procesoriams ilgiau veikti maksimalia galia.
    Priežastis, dėl kurios kai kurie mano, kad stiklo substratai bus „kitas svarbus dalykas“ kuriant lustus, yra ta, kad didžiausia pažanga iki šiol buvo pasiekta vis labiau mažinant procesus. Šiuo metu „Apple“ pirmauja su 3 nm A17 Pro lustu, maitinančiu „iPhone 15 Pro“ modelius ir planuoja 2 ir 1,4 nm lustus.
    Kiekvienos iš eilės einančių procesų kartos yra vis sunkiau pasiekiamos dėl artėjimo prie fizinės ribos. Abejodami, kiek ilgai galios Moore dėsnis, kai kurie mano, kad naujos medžiagos yra raktas į vystymosi tempą, kai artėjama prie proceso dydžio ribų.
  • Remiantis Vermonto naujienų svetainių WCAX ir NBC5 pranešimais, vagys Monrealyje, Kanadoje, naudoja „Apple AirTags“, transporto priemonių vagystėse. Policijos pareigūnai Burlingtone, Vermonte, paskelbė neseniai Kanadoje apsilankiusiems vairuotojams skirtą įspėjimą apie tai, kad vagišiai naudoja „AirTags“.
    Du Burlingtono gyventojai grįžę iš kelionių į Monrealį savo transporto priemonėse aptiko „AirTag“, ir tai nėra pirmieji pranešimai, su kuriais susiduria pareigūnai. Vienas vyras Ethan Yang sakė, kad vykdamas iš Monrealio, kur aplankė šeimą, gavo pranešimą, kad kartu su juo keliauja „AirTag“. Jis savo telefono pagalba inicijavo „AirTag“ pypsėjimą, ir aptiko įrenginį priekinėse automobilio grotelėse.
    Vermonto kibernetinė žvalgybos centro analitikas Ryan McLiverty teigė, kad nors šie incidentai tęsiasi jau kurį laiką, pastaruoju metu jie suaktyvėjo. Monrealio nusikaltėliai naudoja „AirTags“, kad sektų automobilius, kuriuos planuoja pavogti ir parduoti užsienyje. Taip pat yra galimybė, kad „AirTag“ yra naudojami automobiliams žymėti, siekiant pervežti narkotikus per sieną.
    Jei nerimaujate, kad galite būti sekami naudojant ‌„AirTag“‌, žinokite, kad įrenginyje yra įmontuotos saugos funkcijos. ‌„AirTag“‌ išsiunčia įspėjimą, jei jis nutolsta nuo asmens, kuriam jis priklauso, ir šis įspėjimas bus rodomas „iPhone“ telefonuose. „Android“ telefonai taip pat gali aptikti nežinomus „Bluetooth“ sekiklius, įskaitant „AirTags“, be to, „Apple“ turi „Android“ įrenginiams skirtą „Tracker Detect“ aplikaciją, kuri juos aptinka.
  • „Apple Store“ Edinburge, Škotijoje, buvo nuniokota, galbūt dėl protesto, vykstančio mieste. Parduotuvės Princes gatvėje langai išteplioti raidėmis. Nors protesto priežastis nepatvirtinta, tačiau manoma, kad jie susiję su konfliktu tarp Izraelio ir Palestinos.Protesto metu išteplioti Apple Store Edinburge parduotuvės langai. Nuotrauka: Future
  • Prieš kasmetinę pasaulinę kūrėjų konferenciją šį birželį, bendrovės kūrėjų svetainėje pasirodė „Develop in Swift Tutorials“. Naujame „Apple“ mokymui skirtame tinklalapyje yra išteklių pradedantiems programuotojams naudojant „Swift“, „Swift UI“ ir „Xcode“.
    Svetainė skirta tiems, kurie turi mažai arba neturi jokios ankstesnės programavimo patirties. Jame yra nuoseklūs vadovai, kaip įdiegti „Xcode“, sukurti naują projektą „Swift“ ir sukurti paprastą programą naudojant „SwiftUI“.
    Mokymo priemonių skyriuose aptariamos pagrindinės temos, pvz., „Xcode“ rodiniai, struktūros ir savybės, taip pat pavyzdinis kodas, kuris moko pradedančius programuotojus individualizuoti savo projektus. Taip pat išsamiai aprašomas išdėstymo ir stiliaus valdymas, mygtukų, sąrašų teksto laukų kūrimas ir t.t.
  • Jei vis dar naudojate „iPhone 6 Plus“ arba „iPad mini 4“, atėjo laikas pradėti svarstyti galimybę atnaujinti į kažką naujesnio, nes „Apple“ įtraukė juos senų įrenginių sąrašą.
    „iPhone 6 Plus“ dabar yra pasenusių (obsolete) sąraše, o tai reiškia, kad „Apple“ ir „Apple“ įgaliotieji remonto centrai nebesiūlys remonto ar techninės įrangos paslaugų konkrečiai šiam „iPhone“ modeliui. „Apple“ įtraukė įrenginius į sąrašą praėjus septyneriems metams po to, kai bendrovė paskutinį kartą juos pardavė.
    Ketvirtosios kartos „iPad“ buvo įtrauktas į senovinių (vintage) sąrašą, o tai reiškia, kad praėjo daugiau nei penkeri metai nuo tada, kai bendrovė nutraukė jų padavimus. Dėl to „Apple“ parduotuvės ir remonto centrai gali ir toliau siūlyti šio įrenginio remontą dar dvejus metus, tačiau tik tuo atveju jei turės dalių, kas nėra garantuojama.
  • Balandžio 1-oji laikoma „Apple“ gimimo diena. Prieš 48-eriu metus, 1976 metais „Apple“ buvo visiškai kitokia, nei ta gigantiška korporacija kokią žinome dabar, tačiau pagrindiniai tada Steve Jobs, Steve Wozniak ir kitų priimti sprendimai tebeveikia ir šiandien.
  • „Apple“ išleido „macOS“ saugos programinės įrangos „XProtect Remediator“ skirtos „Catalina“ ar naujesnėms „macOS“ versijoms naujinimą. Nauja versija 130.
  • Antradienį „Apple“ atnaujino „macOS“ ir „iOS“ skirtas „Pages“, „Numbers“ ir „Keynote“ aplikacijas.
  • „Apple Watch Series 3“ palaikymas buvo nutrauktas praėjus penkeriems metams nuo laikrodžio išleidimo, kai 2022 m. buvo išleista „watchOS 9“. Praėjusių metų „watchOS 10“ buvo suderinama su visais „Apple Watch“ palaikančiais „watchOS 9“. Naujas gandas teigia, kad „watchOS 11“ nebebus suderinama su seniausiais šiuo metu palaikomas „Apple Watch Series 4“ išmaniaisiais laikrodžiais.
  • „Apple“ antradienį išleido naują „AirPods Max“ programinės įrangos naujinį. Naujoji programinė įrangos versija yra 6A325 (ankstesnės, išleistos sausio mėn. versija 6A324).
  • Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį labai daug „Apple“ servisų, tokių kaip: „App Store“, „Apple Arcade“, „Apple Books“, „Apple Fitness+“, „Apple Music“, „Apple Podcasts“, „Apple Sports“, „Apple TV Channels“, „Apple TV+“, „App Store Connect“, „Apple Podcasts Connect“, „TestFlight“ ir t.t. buvo arba nepasiekiami arba dirbo nepatikimai.
  • Kalbama, kad po to kai „Apple“ nutraukė savo automobilio kūrimo procesą, kompanijos inžinieriai dėmesį sutelkė į asmeninių namų robotų kūrimą. Inžinieriai kuria robotą, galintį sekioti paskui vartotojus jų namuose, taip pat stalinį įrenginį, kuris naudoja robotus ekrano reguliavimui.
  • „Apple“ pasidalino oficialiu antrojo savo komedijinio serialo „The Big Door Prize“ sezono anonsu.
  • Rusijos federalinė antimonopolinė tarnyba (RFAT) ketvirtadienį nusiuntė paklausimą „Apple“, teiraudamasi kodėl Rusijos vartotojai negali naudotis visomis banko ir mokėjimo paslaugomis ir, atrodo, kad jie tiesiog ignoruoja faktą, kaip šalies bankams taikomos sankcijos dėl Ukrainos karo. RFAT skunde nurodoma, kad „Bendrovės veiksmuose yra antimonopolinių teisės aktų pažeidimo požymių“, o dauguma Rusijos bankų buvo pašalinti iš „App Store“. Be to, „Apple“ neleidžia vartotojams įdiegti aplikacijų į „iPhone“ iš bet kurios kitos vietos, išskyrus „App Store“ Rusijoje. Taikant abu šiuos apribojimus, bankai tiesiog negali leisti klientams įdiegti aplikacijų į „iPhone“ kaip įprasta.
  • Pranešama, kad „Apple“ lustų tiekėjas TSMC atnaujino didžiąją dalį lustų gamybos po trečiadienį rytinėje Taivano pakrantėje įvykusio 7,4 balo žemės drebėjimo nusinešusio bent 10-ties ir sužeidusio daugiau nei 1 000 žmonių.
  • „Apple“ pradėjo programuotojų laimėjusių kompanijos loterijoje galimybę asmeniškai dalyvauti WWDC24 informavimą.
  • „Apple“ savo antro 2024 fiskalinių metų ketvirčio finansinius rezultatus pristatys gegužės 2 dieną.
  • Po to, kai persekiojimas ir įžeidžiantis elgesys buvo susietas su „Apple AirTag“, „Apple“ ir „Google“ susivienijo, kad sukurtų kelių platformų sistemą, skirtą netoliese esančių stebėjimo priemonių aptikimui. Po metų, atrodo, kažkas yra paruošta vartotojams. Trečiadienį „Apple“ išleido „iOS 17.5“ beta versiją, kurios kodas rodo, kad bus pradėta kova su persekiojimu, kai operacinė sistema taps vieša. Praėjus parai po to kai „Apple“ išleido „iOS 17.5“ betą, „9to5Google“ rado įrodymų, kad „Google“ „Find My Device“ galėtų startuoti balandžio 8 d. arba netrukus po to. Kai kurie „Android“ naudotojai teigia, kad naujoji „Google“ paslauga jau veikia jų įrenginiuose.
  • Šią savaitę „Apple“ Kalifornijos valstijai pateikė pranešimą, patvirtinantį planus atleisti daugiau nei 600 darbuotojų. Pagal Kalifornijos įstatymus darbdaviai privalo įspėti darbuotojus ir valstijos atstovus prieš 60 dienų iki masinio atleidimo iš darbo.
  • Naujasis „Apple“ kūrėjų kanalas „YouTube“ išleido trumpą vaizdo įrašą, kuriame prieš WWDC konferenciją reklamuojamas kūrimas „Apple“ platformoms.
  • „Apple“ tiekėjos „Foxconn“ pateiktoje finansinėje ataskaitoje už pirmą metų ketvirtį — 9 proc. pajamų nuopuolis, bet kompanija tikisi geresnių šio ketvirčio rezultatų.
  • Pradėjo plisti nelabai nauja, bet anksčiau ne taip aktyviai naudota, sukčiavimo nukreipto prieš „iPhone“ naudojimą banga. Jo principas paprastas: su jumis susisiekia nepažįstamas žmogus ir sako, kad iš jūsų draugo (realaus žmogaus, matyt nužiūrėto iš soc. tinklų) pavogė „iPhone“ ir dabar reikia atsekti jo buvimo vietą „FindMy“ pagalba. Todėl jis prašo, jus prisijungti savo telefone prie jo „Apple ID“ ir jam padėti. Skambina ne draugas, o „jo kitas draugas“, kuriam neva jūsų draugas pasakė savo „Apple ID“ ir jo slaptažodį. Schema paprasta kaip 2ct. — jūs atsijungiate nuo savo „Apple ID“, prisijungiate prie jums pateikto (neva draugo „Apple ID“), vos tik prisijungiate, slaptažodis to ID pakeičiamas ir jūsų „iPhone“ jau nebe jūsų kol nesumokėsite sukčiui pinigėlių.
    Nepapulkite. Geriau naršyklėje su tuo „Apple ID“ prisijunkite prie ID slaptažodžio keitimo svetainės ir jį pakeiskite į kokį nors kitą.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų