Savaitės naujienų apžvalga: 50-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

50-tos metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei laikinai nemokamai ar pigiau platinamos iOS bei OS X aplikacijos.

  • Panašu, kad Apple iTunes Match ir iCloud Music Library bibliotekų limitus padidino nuo 25 000 muzikos kūrinių iki 100 000. Apple oficialios informacijos apie tai dar nepaskelbė, tačiau siunčiantis muzikos kūrinius kai jų skaičius viršija 25 000, jau nebėra kliūčių. Tikėkimės tai ne klaida.
  • Naujas video iš Apple naujo biuro-miestelio statybų.
  • Anksčiau varpais skalambiję gandų nešiotojai tvirtinę, kad iPhone 7 turės OLED ekraną persigalvojo ir savo Apple OLED ekranų naudojimo „prognozes“ perkėlė į 2018 ir iPhone 8.
  • Didesnių ekranų iPhone naudojimas viena ranka yra didelė problema (nedidelių ar net normalaus dydžio rankų savininkams). Apple turi „Reachability“ funkciją nuleidžiančią ekrano vaizdą ir tokiu būdu ekrano viršuje esančius vartotojo sąsajos elementus padaranti pasiekiamus, tačiau tai neišsprendžia problemos susijusios su telefono pločiu. Yra gera ir bloga naujiena. gera naujiena yra ta, kad atsirado aplikacija išsprendžianti šią problemą „OneHandWizard“, o bloga - norint ją įdiegti iPhone turi būti jailbreak’intas, o to daryti tikrai neverta. Apple „Reachability“ funkcionalumą galėjo padaryti ir geresnį, pavyzdžiui tokį koks yra gaunamas „OneHandWizard“ patobulinimo pagalba.
  • iPad Pro Lightning jungtis palaiko tokį patį duomenų perdavimo greitį kaip ir USB 3.0. Tokiu būdu iPad Pro atsiduria viename lygyje su high-end nešiojamais kompiuteriais, tokiais kaip MacBook Pro.
  • iTunes pasirodė išskirtinis turinys The Beatles „1+“ kolekcija susidedanti iš 50-ties atkurtų video. Kolekcijoje esantys video tai reklaminiai ir muzikiniai klipai, kuriuos grupė išleido per eilę metų. Deja, bet ši video medžiaga nėra prieinama lietuviškų Apple ID savininkams, tačiau jei turite JAV Apple ID - apsilankykite iTunes Store.
  • Google savo iOS skirtą Google Calendar aplikaciją papildė priminimų galimybe.
  • Dropbox paskelbė, kad išjungia savo aplikacijas: 2013 metais įsigytą elektroninio pašto aplikaciją Mailbox (ją sukūrė Eddy Cue sūnus) ir fotografijos aplikaciją Carousel. Tie kas gavo 1GB papildomos vietos Dropbox saugyklose nes pradėjo naudoti Mailbox - jos nepraras. Vasario 26 dieną bus ištrinti visi draftai, auto-swaipe nustatymai ir t.t. o vėliau per 30 dienų bus panaikinti visos aplikacijos vartotojų paskyros. Apie datas daugiau informacijos rasite Mailbox FAQ puslapyje.
  • Kiniečių „Weibo“ paskelbė grafiką, kuriame pavaizduoti jų atlikti eilės mobiliuose įrenginiuose naudojamų procesorių našumo testų rezultatai. Testuojama buvo „AnTuTu 6.0“ našumų testo aplikacijos pagalba. Galingiausias pasirodė Apple A9, kuris šiuo metu yra naudojamas iPhone 6s ir iPhone 6s Plus. Antroje vietoje taip pat Apple procesorius A8X (iPad Air 2), trečioje vietoje Huawei procesorius Kirin 950 - jis diegiamas Huawei Mate 8.
  • Tikriausiai ne vienam teko tikrinti savo interneto greitį speedtest.net svetainėje. Dabar, panašu, jos administratoriai pagaliau ateina į protą ir planuoja atsisakyti amžinai kiauro flash bei testuoja HTML5 pagrindu veikiančią svetainę. Patikrinti savo interneto greitį be Flash galite kiek minimalistiškesnio dizaino svetainės versijoje adresu beta.speedtest.net.
  • Apple pagaliau pripažino, kad iPhone reikalingos talpesni akumuliatoriai. Tai padarė ji ne paskelbdama kokį nors pranešimą spaudai, o išleisdama savo sukurtą iPhone 6s dėklą su papildomu akumuliatoriumi. Šio, „iPhone 6s Smart Battery Case“ dėklo galinčio naudojimąsi telefonu be papildomo įkrovimo prailginti 80%, tačiau telefoną pastorinančio beveik 100% kaina Europoje 119 €. Šis dėklas tinka ir iPhone 6 modeliams. iPhone „dėvint“ šį išmanų dėklą, užrakintame iPhone ekrane rodomas telefono ir dėklo akumuliatorių įkrovimo lygis. Sumanus Apple iPhone 6s dėklas su papildomu akumuliatoriumi. Šis dėklas tinka ir iPhone 6 modeliams. Dėklo kaina Europoje 119 € Sumanus Apple iPhone 6s dėklas su papildomu akumuliatoriumi. Šis dėklas tinka ir iPhone 6 modeliams. Dėklo kaina Europoje 119 €
    Panašu, kad niekam nepatinka šis naujas Apple iPhone, su 1877 mAh at 3.8 V akumuliatoriumi, dėklas ir Tim Cook stojo jo ginti. „Nepvadinčiau jo kupra“, - sakė Tim Cook kalbėdamas su Mashable ir tokią jo išvaizdą teisino tuo, kad kompanija paaukojo išvaizdą norėdama pagerinti jo patogumą. Iš Tim Cook žodžių galima spėti, kad tokia šio dėklo išvaizda yra todėl, kad padarius akumuliatorių per visą plotą, dėklą sunku uždėti ant iPhone. „Jei savo iPhone kraunate kartą per dieną - jums jis tikriausiai visai nereikalingas, tačiau jei tai daryti tenka dažniau, ar keliaujant - jis daiktas, kurį būtų gerai turėti“, - sakė Apple CEO Tim Cook.
  • Antradienį Apple išleido savo pirmąją arabiškai šnekančią Siri versiją skirtą Saudo Arabijos ir JAE vartotojams, taip savo iOS įrenginius padarydama dar labiau patraukliais didesnei nei 30 milijonų žmonių miniai.
  • Apple paskelbė OS X El Capitan atvirą kodą, pasielgdama taip pat kaip ir su ankstesnėmis savo operacinių sistemų versijomis.
  • Reuters/Ipsos apklausos rezultatų duomenimis, 62% suaugusių amerikiečių turinčių Apple Watch tokį įrenginį planuoja pirkti kaip dovaną.
  • Google atnaujino savo Android įsisavinimo grafiką ir nežiūrint to, kad Android 6.0 Marshmallow pasirodė šių metų spalį ir jau yra šios versijos 6.0.1 atnaujinimas (kurį tradiciškai įdiegti gali tik labai nedidelė Android įrenginių naudotojų grupelė) - „Marshmallow“ operacinė sistema įdiegta vos 0,5% Android įrenginių. Palyginimui iOS 9, pasirodžiusi šių metų rugsėjį įdiegta 70% iOS įrenginių.
  • Pixelmator atnaujino savo iOS įrenginiams skirtą aplikaciją. Nauja aplikacijos versija suderinama su iPad Pro, palaiko Apple Pencil, iki 100 megapikselių dydžio 16K vaizdus ir turi naują potėpių/teptukų rinkinį.
  • iFixit išardė naują Apple iPhone dėklą su baterija.
  • Kalbama, kad Apple planuoja į savo rankas perimti grafikos procesorių skirtų mobiliems įrenginiams kūrimą. Pranešime teigiama, kad Apple procesorių kūrimo guru, sukūrę ARM pagrindu veikiantį Apple procesorių, jau kelis metus triūsia kurdami grafikos procesorių skirtą kompanijos mobiliems įrenginiams.
  • JAV Patentų ir prekės ženklų biuras, ketvirtadienį paskelbė įdomų Apple patentą pavadintą „elektroninis prietaisas su paslėptomis jungtimis“, kuriame aprašyta technologija leidžia unikaliu - elastinės, savaime „užsigydančios“ medžiagos pagalba įrenginius nuo skysčių patekimo į juos per įvairių jungčių, tokių kaip USB, ausinių, įrenginio įkrovimo lizdų ir panašiai ertmes.
    Apple patentas nr US20150357741, kuriame aprašoma technologija leidžianti specialios elastinės, savaime užsigydančios medžiagos pagalba apsaugoti įrenginius nuo vandens patekimo į jų vidų per įvairias įrenginyje esančių jungčių ertmes.
  • Jei patinka kaip atrodo sudaužytas iPhone, tačiau iš tikro saviškio daužyti nenorėtumėte - galite užmaukšlinti jam apsauginį rėmelį, kuris sukurs sudaužyto iPhone įspūdį.
  • Tumbl atnaujino savo iOS aplikaciją dabar tai pirmasis socialinis tinklas palaikantis Apple Live Photos
  • Jungtinės Karalystės teisingumo ministerija pasiūlė kaliniams išdalinti iPad, kad šie galėtų bendrauti tarpusavyje, su šeimomis ir draugais bei mokytis.
  • Mercedes-Benz paskelbė savo automobilių, kurie bus suderinami su Apple CarPlay funkcija, sąrašą.
    Apple „in-dash“ programinė įranga bus suderinama su 2016 E400 Coupe, E550 Coupe, E400 Cabriolet, E550 Cabriolet and CLS400 Coupe 2015 gruodžio 1 ir vėliau pagamintuose automobiliuose su „Premium 1“ ar „Premium 2“ įrangos paketu (3 650–4 080 USD). Kaip standartinė įranga Apple CarPlay bus diegiama su COMMAND bavigacija į 2016 metų laidos CLS550 Coupe ir CLS63 S Coupe modelius pagamintus nuo 2015 gruodžio 1 ir 2016 GLE400, GLE450 Coupe, GLE63 ir GLE63 S pagamintus nuo 2016 sausio 8.
    Su Apple CarPlay suderinami Mercedes-Benz automibiliai.
    nuo 2015 gruodžio 1nuo 2016 sausio 8
    2016 B-Class 2016 GLE300d
    2016 CLA2016 GLE350
    2016 CLS4002016 GLE400
    2016 CLS5502016 GLE450
    2016 CLS63 S2016 GLE63
    2016 E400 Coupe2016 GLE63 S
    2016 E550 Coupe 
    2016 E400 Cabriolet 
    E550 Cabriolet 
    GLA 
  • Apple atnaujino Apple ID valdymo svetainės išvaizdą, dabar ji ne tik geriau atrodo, bet ir yra patogesnė bei aiškesnė vartotojui. Tiesa, Lietuvos vėliavos piktograma (puslapio apačioje/dešinėje) yra gerokai bluktelėjusių spalvų. Atnaujintos išvaizdos Apple ID valdymo svetainė.
  • Bloomberg atnaujino savo „Bloomberg Professional“ aplikaciją ir ji dabar palaiko iPad pro ir Apple Penceil bei iPad įrenginiuose iOS 9 „multitaskingą“. Nors pati aplikacija nemokama, norint ja naudotis reikia turėti „Bloomberg Anywhere“ paskyrą (jei ką domina „Bloomberg Anywhere“ prenumeratos kaina, tai pasirašius 2 metų sutartį prenumeratos kaina mėnesiui yra 2 000 USD). Jei nesate „Bloomberg Anywhere“ prenumeratoriai, galite naudoti tik iPad įrenginiams skirtą nemokamą „Bloomberg Business“ aplikaciją. Bloomberg Pro aplikacija skirta iOS

iOS ir OS X aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacija

  • Focus by Firefox: Firefox naršyklės kūrėja Mozila išleido iOS 9 Safari naršyklei skirtą turinio blokavimo aplikaciją. Aplikacija sukurta „Disconnect“ blokuojamų adresų pagrindu. Aplikacija veikia tik su iOS 9 Safari, nes kitose iOS aplikacijose Apple neleidžia naudoti įskiepių. 0,00 €
  • Camera Noir: 2,99 €
  • A Good Snowman Is Hard To Build: 4,99 €

OS X aplikacijos

naujos OS X aplikacijos

  • Boxy. Inbox by Gmail email client: aplikacijos debiuto proga kaina yra 20% žemesnė 3,99 €
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų