Mac kompiuteriai išstumia PC iš įmonių neįtikėtinu tempu

Temos: Mac, Mac vs PC
„JAMF Software“ tyrimas dėl „Mac“ kompiuterių ir kitos „Apple“ technikos populiarumo įmonėse.

Vis daugiau kompanijų suvokia „Mac“ kompiuterių naudojimo naudą įmonėse ir „Apple“ įrenginius tampa įprasta matyti ant įmonės darbuotojų stalų.

„JAMF Software“ paskelbtoje antrojoje IT profesionalų metinėje ataskaitoje teigiama, kad „Mac“ kompiuterių, „iPhone“ ir „iPad“ naudojimas įmonėse stipriai auga. Beveik visų įmonių IT profesionalai sako, kad jų komandos palaiko „Mac“ (96%), „iPad“ (81%) ir iPhone (84%).

Įmonės ieško efektyvesnių būdų darbuotojams skaitmeninį darbo procesą padaryti patrauklesniu, lengvesniu ir tuo pačiu sumažinti kaštus ir tokių kompanijų sąraše nėra vien tik „IBM“, kuri pakeisdama darbuotojų PC į „Mac“ sutaupo po 270 USD vienam darbuotojui, o tokių PC išstumiančių „Mac“ „IBM“ kompanijoje planuojama įdiegti 150 000 - 200 000. IBM viceprezidentas sakė, kad kompanijos darbuotojams per savaitę įdiegiama 1 900 „Mac“ kompiuterių pakeičiančių PC ir dabar IBM jau yra 130 000 „iOS“ įrenginių ir „Mac“ kompiuterių ir visi šie įrenginiai yra palaikomi viso labo 24 žmonių komandos. IT profesionalai taip pat teigia, kad „Mac“ (75%) ir iOS (82%) yra saugesni lyginant su kitomis platformomis ir esant galimybei jie renkasi būtent šias platformas.

Įmonėse sparčiai išpopuliarėjęs BYOD[1] „judėjimas“, o kai kuriose jie net perauga į BYO Platform“. „JAMF Software“ viceprezidentas Dave Alampi sako, kad „įmonėse tęsiamos vartotojų pasirinkimo programos ir vis daugiau darbuotojų darbui renkasi „Apple“ įrangą nes tai jiems labiau priimtina ir įprasta technika, nes tokią jie naudoja namie. To pasekoje, „Apple“ vis labiau skverbiasi į įmones, nes įmonių darbuotojai reikalauja Apple“.

Tyrimo rezultatai parodė, kad 96% kompanijų dabar palaiko „Apple“ ir tai reiškia, kad kompanijose „Apple“ technikos kiekis labai sparčiai augo. 64%, „JAMF Software“ apklaustų IT profesionalų tvirtina jog „Mac“ kompiuterius prižiūrėti yra daug paprasčiau nei kitas kompiuterines platformas, o 78% teigia, kad „iPhone“ ir „iPad“ priežiūra yra paprastesnė nei kitų mobilių įrenginių. Tai patvirtino ir patys vartotojai „JAMF Nation User Conference“ metu vykusiose diskusijose.

„Net ir tokiu atveju kai kompanijos yra priklausomos nuo tik "Windows" platformoje veikiančių aplikacijų, tokių virtualizacijos įrankių kaip "VMWare Fusion" ar "Parallels" dėka yra paprasta tas aplikacijas naudoti "Mac" kompiuteriuose ar net vienu metu naudoti tiek "Mac OS X", tiek ir "Windows" operacines sistemas“, - sako Dave Alampi.

Pastaruoju metu riba skirianti asmeninį gyvenimą ir darbą tampa vis mažiau pastebima ir žmonės dažnai nešasi darbą į namus, dirba iš namų ar darbo tikslams naudoja savo asmeninius kompiuterius, telefonus ar kitą įrangą. Dėl šios priežasties įmonės turi būti pajėgios suteikti nejuntamą įrenginių integraciją leidžiančią vartotojams be streso naudotis įranga skirtingose aplinkose ir daugelis įmonių tuo jau pasirūpino. Mac, „iPad“ ir „iPhone“ įsisavinimas sparčiai auga įvairiuose sektoriuose, nuo švietimo, sveikatos apsaugos iki verslo ir visose šiose ekosistemose jau yra labai daug „Apple“ įrangos. „Apple“ įrangos versle plitimui padeda ne tik puikus dizainas, patikimesnė, rečiau gendanti įranga, vartotojų pageidavimai, aukštas saugumo lygis, net ir galimybė sumažinti įmonių kaštus susijusius su gerokai pigiau kainuojančia „Apple“ įrangos priežiūra.

Mac kompiuterių pardavimai (2003-2015) milijonais vienetų
Graph: „Mac“ kompiuterių pardavimų duomenys milijonais vienetų (2002-2015 metais).

Nors „Mac“ kompiuteriai ir „OS X“ įmonėse dar toli gražu nėra pagrindinė platforma, augantis jos populiarumas augina ir „Apple“ kompiuterinės technikos pardavimus. Nežiūrint to, kad bendri PC pardavimai smunka - „Apple“ „Mac“ kompiuterių pradavimo kreivė sėkmingai priešinasi gravitacijai ir dabar „Mac“ kompiuteriai jau turi 8% visos kompiuterių rinkos.


  1. BYOD - (angl. bring your own device) tai dabar populiari įmonėse taikoma praktika, kai vartotojas gali naudoti savo asmeninį nešiojamą ar planšetinį kompiuterį bei telefoną įmonės reikmėms ir jame naudoti kompanijos aplikacijas bei turėti prieigą prie kompanijos vidinio tinklo.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų