iPhone fotografuoja taip gerai, nes prie jo kameros pluša 800 inžinierių

Sekmadieninės, vakarinės CBS laidos „60 Minutes“ metu buvo šiek tiek praskleistos slaptų Apple laboratorijų uždangos ir paminėti keli įdomūs faktai.

Stebint laidą man kilo klausimas, kada gi pagaliau baigsis tie klausimai apie Steve Jobs ir jo „DNR Apple kompanijos produktuose“. Kokio atsakymo žurnalistai tikisi užduodami šį, jau seniai standartiniu tapusį ir gerokai pabodusį, klausimą Apple vadovams?

Viename iš laidos epizodų skirtų Apple buvo pateikta gana įdomi informacija. Pasirodo iPhone esanti mažutė kamera surinkta iš 200 atskirų dalių, prie jos tobulinimo pluša daugiau nei 800 kompanijos inžinierių, o fotografuojant vieną kadrą atliekama 24 milijardai operacijų. Laidoje taip pat buvo parodyta Apple iPhone kameros testavimo ir kalibravimo laboratorija, kurioje simuliuojamos skirtingos apšvietimo sąlygos. Laidos metu rodoma autofokusavimo mechanizmo schema, kuri prie stabilizavimo mechanizmo tvirtinama keturiais laidais/varžtais kurių kiekvienas yra 14 mikronų storio, daugiau nei perpus plonesnis už žmogaus plauką.

Tiesa pasakius interviu metu nebuvo tiek daug naujienų kiek buvo galima tikėtis iš laidos anonso. Apple CEO Tim Cook buvo pakalbintas apie mokesčius ir paklaustas apie sklandančias kalbas jog kompanija stengiasi išvengti mokesčių - Apple vadovas aistringai aiškino, kad „Apple sumoka kiekvieną centą, kurį turi sumokėti“ bei porino apie JAV mokesčių sistemos netobulumą ir nukriošimą.

iPhone kameros modulis ant delno. Vaizdas iš CBS laidos „60 Minutes“
iPhone kameros modulis ant delno. Vaizdas iš CBS laidos „60 Minutes“

Įdomu tai, kad Apple marketingo bosas Phil Schiller, iš vienos pusės pripažino, kad Apple produktai kanibalizuoja vienas kitą, o iš kitos pusės neparodė jokio susirūpinimo tuo. „Jūs turite išbandyti kiekvieną iš produktų ir rasti jiems vietą savo namuose. iPhone tapo toks puikus, kad jums gali kilti klausimas - o kam gi jums reikalingas iPad. iPad, savo ruožtu, tapo toks tobulas jog jums gali kilti dilema - o kam gi jums reikia nešiojamo kompiuterio. Nešiojamas kompiuteris ištobulėjo tiek, kad nežinote kam jums reikalingas stalinis kompiuteris. Kiekvienas iš šių produktų tarpusavyje konkuruoja“, - kalbėjo Apple marketingo vadovas.

Įdomu buvo sužinot ir tai, kad kompanija kuria 1:1 dydžio savo Apple Store prototipus, kuriuose dėmesys skiriamas kiekvienai smulkmenai: baldams ir jų funkcionalumui, bendram vaizdui bei reikiamai atmosferai, kurią pirkėjas turi pajusti vos įžengęs į tokią parduotuvę. Kai kiekviena smulkmena tokiame prototipe bus išbaigta - Apple pradės pagal jį keisti savo visame pasaulyje esančių Apple Store parduotuvių išvaizdą.

Asmeniškai man, kiekvienas mano turimas Apple produktas užima tikslią vietą mano poreikių grandinėje. Tiesa, iPad naudos savo poreikiams aš nematau: iPhone skambinimui bei komunikavimui kai esu „kelyje“ ir neturiu po ranka kompiuterio. Stalinis kompiuteris sudėtingesniems - daugiau pajėgumų reikalaujantiems darbams, tokiems kaip nuotraukų redagavimas, o nešiojamas kompiuteris - tada kai reikia kompiuterio už namų ribų - studijoje ir panašiai.

Vienintelis dalykas, kuris liūdina daugelį Apple vartotojų yra tas, kad vos tik jie nusiperka naują Apple produktą, jie žino, kad netrukus pasirodys naujas - geresnis. Kalbėdamas apie Apple produktų tobulinimą Apple CEO Tim Cook sakė, kad kiekvienas produktas gali būti tobulesnis ir yra tobulinamas. „Kai Apple pristato naują produktą, kompanijoje jau yra kuriama sekanti, o neretai ir dar sekanti to produkto versija“.

Žemiau CBS laidos „60 Minutes“ 14 minučių trukmės iškarpa skirta Apple. Jos peržiūrai reikalingas Flash[1].


  1. Flash įskiepio į savo kompiuterius diegti nerekomenduočiau, geriau, jei neturite, į Mac įdiegti Chrome naršyklę, kuri Flash Player turi jau savyje, ir pažiūrėti šį 14 minučių trukmės video.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Kiek inžinierių bedirbtų pas Apple, Microsoft'o rezultatas Lumia 950 serijos telefonuose yra akivaizdžiai geresnis. Nesu MS gerbėjas, bet faktai yra faktai. Tikiuosi, kad sekančiame iPhone tie inžinieriai parodys už ką gauna algą.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų