Savaitės naujienų apžvalga: 34-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

34-os metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei laikinai nemokamai ar pigiau platinamos ir naujos iOS bei OS X aplikacijos.

  • Greitai, žmonės besikalbantys su asmeniniu asistentu Siri triukšmingose vietose, Duke Universiteto inžinierių atradimo dėka gali nebeatrodyti lyg norėtų atsikąsti savo iPhone. Universiteto inžinierių išrastas jutiklis gali nustatyti garso kryptį bei atskirti garsą nuo aplinkos triukšmo.
  • Federalinė JAV ryšių agentūra paskelbė informaciją apie dviejų naujų Apple įrenginių sertifikavimą Magic Mouse 2 ir belaidę Apple klaviatūrą. Šių įrenginių Apple jau senokai nebuvo atnaujinusi ir jie gyvavo su senstelėjusia Bluetooth 2.0 technologija. Naujuose įrenginiuose, tikėtina, bus naudojama mažiau elektros energijai reikli Bluetooth 4.2 bei manoma, kad Apple Mouse gali būti įdiegtas Force Touch palaikymas leisiantis ir Mac iki 2015 metų išleistų Mac kompiuterių savininkams praplėsti OS X naudojimosi funkcionalumą. Nors šiuos įrenginius Apple gali pristatyti jau šį rudenį, labiau tikėtina, kad Force Touch palaikanti Magic Mouse ir nauja belaidė Apple klaviatūra pardavimuose pasirodys be didesnio triukšmo ir fanfarų, nes nėra strategiškai svarbūs produktai.
  • Tiems kas gyvena ir kvėpuoja muzika, Apple‬ išleido tris naujas reklamas dedikuotas Apple Music‬ funkcijai ‪Connect‬
  • iPhone 6s ir iPhone 6s Plus pristatymo laukiama rugsėjo 9 dieną. Tikėtina, kad po poros dienų - rugsėjo 11 Apple pradės priiminėti išankstinius užsakymus šiems ‪#‎iPhone‬ modeliams, o dar po savaitės - rugsėjo 18 naujieji telefonai atsiras eilės, Apple pasirinktų šalių, Apple Store parduotuvių lentynose.
  • Internete pasirodė informacija, kad Apple vis tik pristatys Apple TV rugsėjo pradžioje ir šis Apple įrenginys, pirmą kartą veiks iOS - iOS 9 pritaikytu TV pagrindu.
  • Google oficialiai paskelbė, kad sekanti jos Android M versija vadinasi Android Marshmallow (toks kvadratinis zefyras, kurį skanu pasikepti ant laužo). Reikia tikėtis, kad Google šį kartą sukurs vertą konkurentą tinkantį ne tik valgyti.

    Android 6.0 Marshmallow turės vieną funkciją, kurios Android vartotojai laukė labai seniai ir kuria iOS vartotojai jau gali naudotis metų metus. Naujoje Android versijoje Google įdiegė galimybę vartotojams kontroliuoti prie kokių vartotojo duomenų ar įrenginio mazgų aplikacija gali prieiti. Tiesa, Google dar nėra paskelbusi tikslios šios Android versijos išleidimo datos, o ir po to kai ją paskelbs praeis ne vienas mėnuo kol ši versija atsidurs Android įrenginiuose ir tai, kaip rodo praktika, ja galės džiaugtis tik labai maža ne naujausių Android įrenginių vartotojų dalis. Neretai, net ir prieš kelis mėnesius įsigytas Android telefonas gali nebegauti OS atnaujinimų niekada.
  • Parduodamas Steve Jobs šeimai priklausęs BMW 325i automobilis, kurį Steve ir jo žmona Loren dalinosi iki Steve pradėjo vairuoti Mercedes SL55 AMG be registracijos numerių. BMW 325i automobilį, praėjus 15 metų nuo jo įsigijimo, parduoda trečias jo savininkas Julius Winegar. Kaip įrodymą, kad tai buvęs Jobs automobilis jis prideda registracijos dokumento nuotrauką. Julius manymu šis automobilis Apple fanams turi būti vertingas, todėl jo kaina 15 000 USD, jam atrodo protinga.
    Jobs'ams priklausiusio BMW 325i autombilio registracijos dokumento kopija. Automobilis, trečiojo jo savininko, už 15 000 USD išstatytas pardavimams.
    Steve ir Loren Jobs priklausęs BMW 325i
  • Wristly atlikto tyrimo duomenimis net 80% Apple Watch savininkų naudojasi Apple Pay funkcija iš savo telefono ir tuo kaip ji veikia yra nepaprastai patenkinti.
  • Antradienį vakare Apple išleido OS X El Capitan Public beta 5. Tai buvo kiek neįprastas Apple žingsnis, nes paprastai Apple išleidžia programuotojams skirtą naują beta versiją ir tik po to viešą. Nežinia ar dėl šios priežasties ar aptikusi kokią klaidą - netrukus Apple šį beta 5 atnaujinimą iš savo serverių pašalino.
    Trečiadienį Apple išleido programuotojams ir viešąsias beta versijas.
  • Mobilių technologijų analize užsiimanti kompanija AppSee paskelbė, kad jos loguose pasirodė įrenginys prisistatantis kaip „iPad6,8“. Jų manymu tai, greičiausiai, 12,9 colių ekrano įstrižainę ir 2 732×2 048 pikselių (264 PPI) skiriamąją gebą turintis iPad Pro.
  • Internete pasirodė video pavadinimu „iPhone 6S Ad - LEAKED (video from an Apple Office)“. Nereikia būti kokiu nors ekspertu jog suprasti, kad šis neva iPhone 6s reklaminis video yra netikras. Belieka tik spėlioti kodėl puikius įgūdžius turintis dizaineris nesukūrė labiau įtikinančios reklamos video.
  • Internete taip pat pasirodė rausvo aukso spalvos iPhone 6s nuotraukos, kuriose greičiausiai nėra nufotografuoti tikri iPhone 6s telefonai, o jos sufalsifikuotos remiantis gandais, kuriuose teigiama, kad Apple išleis ir rausvo aukso spalvos iPhone 6s telefonų modelius.
  • Parallels Desktop 11 (79,99 €–99,99 €) turi daug patobulinimų, kuriais pasidžiaugs Mac kompiuterių vartotojai, kurie dėl vienų ar kitų priežasčių yra priversti naudotis Windows operacine sistema. Be Windows 10 palaikymo, 11-ta Parallels Desktop versija, pirmą kartą Windows funkciją leis naudoti ir OS X aplinkoje ir ta funkcija yra Cortana. Panašu, kad Microsoft Cortana Mac kompiuteriuose atsiras anksčiau nei Siri.
  • Pagrindinis Apple safyro kristalų tiekėjas turėjo būti „GT Advanced Technologies“, tačiau šiai subankrutavus Apple rado partnerį Rusijoje - kompaniją „Monokrystal“. Apple užsakymai Rusijos kompanijoje sudaro 40% jos visos apyvartos ir su Apple pagalba ji tapo didžiausia pasaulyje sintetinio safyro gamintoja.
  • Šveicarų kompanija Swatch užpatentavo frazę, kuri labiausiai asocijuojasi su Steve Jobs - „One more thing“. Kol kas nėra aišku, kuri ir kaip šią frazę naudos ši laikrodžių gamintoja, tačiau ši frazė nuo 2015 metų gegužės 22 dienos (paraiška pateikta 2014 metų lapkritį) priklauso Swatch.
  • Apple išleido naują reklaminės kampanijos „If it’s not an iPhone, it’s not an iPhone“ Apple Pay paslaugos reklamą.
  • Samsung kreipėsi į JAV Aukščiausią teismą - paskutinę jai likusią instanciją dėl patentų karo su Apple bylos, kurioje P. Korėjos kompanijai, dėl eilės Apple patentų pažeidimų, buvo priteista milžiniška pinigų suma.
  • Samsung desperacijoje stengiasi bet kokių būdu pasiekti, kad iPhone vartotojai bent prisiliestų prie jos mobilių telefonų ir pradėjo naują testavimo akciją, kurios metu iPhone vartotojai specialioje svetainėje gali palikti įrašą, kad nori išbandyti Galaxy ir Samsung su jais susisiekia ir pateikia bet kurį Galaxy telefoną su aktyvuota SIM kortele mėnesį trunkančiam bandymui. Pasibaigus bandymo laikotarpiui telefoną galima arba grąžinti, arba apmokėti pirkinį. Yra ir ypatingų sąlygų už dalinė įrenginio sulūžimą yra 100 US$ bauda ir sąlyga, kad po testo reikės dalyvauti apklausoje. Žinant kaip lūžta Samsung Galaxy telefonai - aš nerizikuočiau tokio imti su tokiomis sąlygomis, net jei ir kokiame košmare susapnuočiau, kad jo noriu.
  • Amazon pajuto Apple ietis kai ši, 2010 metais, atidarė iBook Store kartu pristatydama ir iPad, tačiau pastarieji jos žingsniai padeda Steve Jobs vizijai - internetas be Flash. Amazon paskelbė reklamos taisykles, kuriose Adobe Flash tipo reklamos daugiau nebus priimamos Amazon svetainėje. Tai teisingas žingsnis, nes vis daugiau žmonių išmeta Flash’ą iš savo kompiuterių taip taupydami kompiuterio procesoriaus resursus, akumuliatorius ir apsisaugodami nuo kenkėjų, užpuolikų bei mirgančios reklamos blaškymų.
  • Microsoft atnaujino savo iOS skirtą Outlook aplikaciją patobulindama prisegtų failų redagavimo galimybes.

iOS aplikacijos ir žaidimai

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos ir žaidimai

  • Find your VS shade: Vidal Sassoon pristatė aplikaciją, kurioje galima nufotografavus save sužinoti/pamatyti kaip atrodytum nudažęs plaukus viena ar kita spalva. Aplikacija nemokama.
  • Final Fantasy VII: Square Enix išleido užpraeitą mėnesį anonsuotą „Final Fantasy VII“ žaidimą skirtą iPhone ir iPad. originali šio žaidimo versija išleista 1997 metais tapo viena populiariausiu RPG žaidimu: 19,99 €

OS X aplikacijos ir žaidimai

OS X žaidimai

  • Gana neįprastas žaidimas Mac kompiuteriams Hack Run - tai reali galimybė pasijusti hakeriu laužančio kompiuterio kodą, terminalo ir komandinės eilutės guru. Atidžiai įsiskaitykite į pasirodančias ekrane eilutes ir ieškokite jose užuominų. Įprastai 2,99 € kainuojantis žaidimas Hack Run dabar kainuoja 0,00 €.
    Jei patiko ši žaidimo versija - galite išbandyti savo jėgas kitose šio žaidimo versijose:
    Hack Run ZERO: 2,99 €
    Hack Time: 2,99 €
    Hack NET: 2,99 €

taikomosios OS X aplikacijos

  • Jei sukurti norimą skambučio toną panaudojant patinkančio muzikinio kūrinio fragmentą iTunes priemonėmis (http://macarena.lt/2013/01/kuriam-skambucio-tona/) atrodo per sudėtinga - dabar, šiam tikslui sukurta aplikacija Ringphone laikinai platinama nemokamai. 0,99 € → 0,00 €
  • Corporate Packs for Pages: ruošinių (templates) rinkinys Pages aplikacijai: 39,99 € → 0,99 €
  • Tweetbot for Twitter: Twitter soc. tinklo klientas palaikantis kelias paskyras, sąrašus bei kelių stulpelių vaizdą, užtildymo filtrus ir t.t.: 14,99 € → 12,99 €

nauja OS X aplikacija

  • PDFCombo: PDF failų apjungimui skirta aplikacija palaikanti TOC (table of contents) PDF dokumentuose: 0,00 €
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų