Savaitės naujienų apžvalga: 32-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

32-os metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei laikinai nemokamai ar pigiau platinamos ir naujos iOS bei OS X aplikacijos.

  • per 36 valandas nuo naujos Angry Birds 2 aplikacijos pasirodymo, pastaroji buvo atsisiųsta saugiau nei 5 milijonus kartų. Žinoma, kompanija Rovio padėkojo savo fanams Twitter tinkle.
  • Kai kurie iPhone vartotojai pradėjo skųstis, kad jų telefonuose pasirodo žinutės, kurių beveik neįmanoma uždaryti. Panašu, kad šios žinutės pasirodo po to, kai vartotojui parodoma kenkėjiška reklama, nukreipianti jį į specialią svetainę. Atrodo, kad žinutės uždaryti neįmanoma todėl, kad ji suprogramuota pranešimo langą atnaujinti kas milisekundę. Keista, kad Apple nėra įdiegusi apsaugos nuo tokio paprastas triuko.
  • Jei naudojate Microsoft elektroninio pašto paslaugą outlook.com ir Skype - Jums, greičiausiai bus smagu išgursi, kad Microsoft įdiegė skype tiesiai į outlook.com pašto paslaugą. Į outlook.com integruota Skype palaiko grupinius skambučius, kuriuose gali dalyvauti iki 25 dalyvių audio skambučio atveju ir iki 10 dalyvių jei bendravimas vyksta su vaizdu.
  • Gandų vėjai vėl pradėjo nešioti informaciją apie 4″ iPhone 6c, kuris neva jų šaltinių turėtų pasirodyti antrame 2016 metų ketvirtyje (toks iPhone debiuto laikas kelia abejonių, nes 2-ame metų ketvirtyje Apple iPhone nepristato). Teigiama, kad šiame iPhone modelyje bus naudojami TSMC ir Samsung gamybos 14/16nm FinFET procesoriai.
  • Apple užpatentavo technologiją, kuri leidžia nustatyti kada iPhone ekranas yra ištepliotas. Apple patento brėžinys
  • Apple įsigijo 43 akrus žemės San Jose Kalifornijoje. Kokia tokio didelio ploto paskirtis, kol kas, galima tik spėlioti.
  • Apple neigia gandus, kad ji ruošiasi tapti virtualiu mobiliu operatoriumi.
  • Antivirusinės programinės įrangos gamintoja ESET įspėja Mac vartotojus, kad jiems jau teko aptikti OS X Yosemite 10.4 saugumo spragą išnaudojantį virusą pavadintą „OSX/Adware.VSearch.F“ - būkite atsargūs. Tiesa, ESET pranešimas man kelia įtarimą, kad būtent jie tą virusą ir sukūrė stengdamiesi privilioti Mac vartotojus įsigyti jų antivirusinę programinė įrangą.
  • Per paskutines 2 savaites Apple kapitalizacija sumažėjo 90-čia milijardų dolerių.
  • Apple Music gali debiutuoti dar 5 naujos radijo stotys.
  • Apple neseniai atnaujino savo Beats 1 radijo stotį įdiegdama joje pakartojimo galimybę. Dabar jei praleidote kokį šou ir norėtumėte jo paklausyti - jokių bėdų - Apple suteikia tokią galimybę.
  • Kai kurie vartotojai išdavę iPhone ir perėję prie Android susidūrė su negaunamų SMS žinučių iš iPhone naudotojų problema, nes tos žinutės būdavo siunčiamos kaip iMessage ir Android įrenginių niekada nepasiekdavo. Tokie nepatenkintieji Android vartotojai susikooperavo ir pateikė JAV teismui grupinį ieškinį. Tačiau teisėja Lucy Koh nutraukė teismą šiuo klausimu ir Android vartotojai liko it musę kandę. Norint išvengti tokio nemalonumo, kaip nepasiekiančios SMS žinutės prieš parduodant iPhone ar pereinant prie kitos platformos įrenginių - reikia atjungti visas iPhone buvusias paslaugas. Dėl tokių nesusipratimų, kaip šių Android nelaimėlių kompanijos labai retai kada yra pripažįstamos atsakingos.
  • Jei nežinote koks skirtumas tarp Apple Music ir iTunes Match - Mac Observer sukūrė paaiškinančią schemą. Kuo skiriasi iTunes Match ir Apple Music
  • Apie Steve Jobs yra sukurtas jau ne vienas filmas ir apie jo gyvenimą parašyta ne viena knyga, o 2017 metais „Santa Fe Opera“ teatre turi įvykti ir „Steve Jobs Revoliucija“ operos premjera. Legendinio Apple CEO Steve Jobs gyvenimo operos varianto repeticijos prasidės jau po mėnesio.
  • Microsoft nespėdama į mobilių įrenginių traukinį su savo įranga bando išlikti matoma bent jau kurdama jiems skirtas aplikacijas, kita vertus tai ir yra kuo ji garsi - programine įranga ir, mano galva, be reikalo bando lysti į geležies kūrimą, nes tai sukelia daugiau juoko aplinkiniams nei naudos kompanijai. Micorosft išleido Apple Watch skirtą Outlook aplikaciją.
  • Microsoft išleido Windows Bridge for iOS preview versiją. Windows Bridge for iOS tai technologijų rinkinys leidžiantis programuotojams lengviau portinti jų sukurtas iOS, Web ir kompiuteriams skirtas aplikacijas į Windows Store.
  • Apple išleido savo registruotiems programuotojams skirtą WatchOS 2 beta 5 versiją.
  • Išleistas naujas, ilgesnis Aaron Sorkin’o filmo apie Steve Jobs pristatymo video leidžia susikurti pilnesnį vaizdą apie būsimą filmą.
  • Apple pradėjo samdyti techninėmis temomis rašančius žurnalistus. Vedantysis TechCrunch žurnalistas rašantis Apple temomis Darrell Etherington patyliukais nustojo rašyti dar birželį ir dabar tapo žinoma, kad jis tapo Apple ryšių su visuomene departamento, įsikūrusio Toronte, Kanadoje darbuotoju. Prie jo prisijungė ir Josh Lowensohn dirbęs The Verge, o prieš tai CNet. Tai nėra pirmieji žurnalistai tapę Apple darbuotojais. Dar 2014 metais prie Apple komandos prisijungę ir Anandtech žurnalistai Anand Shimpi ir Brian Klug.
  • Internete pasirodė informacija, kad Apple naujus iPad, iPhone ir Apple TV gali išleisti rugsėjo 9 dieną.
  • Apple išleido naują reklaminį video skirtą iPhone 6 fotografavimo ir filmavimo galimybėms ir populiarumui.
  • JAV vertybinių popierių komisijos ataskaitoje rašoma, kad Tim Cook saugumui per metus Apple išleidžia beveik 700 000 USD. Ataskaitoje rašoma, kad T. Cook gyvybės draudimas kainuoja 2 520 USD, atostoginiai 56 923 USD, išlaidos apsaugai 699 133 USD. Nors Apple CEO saugumui išleidžiama pinigų suma neatrodo maža, tačiau ji gerokai mažesnė nei savo vadovų saugumui išleidžia kitos kompanijos: Amazon įkūrėjo Jeff Bezos apsauga kompanijai kainuoja 1,6 mln. USD, buvusio Oracle direktoriaus Larry Ellison namo apsauga kainuoja 1,5 mln. USD. Gali būti, kad į 699 133 USD suką skiriamą T. Cook apsaugai neįskaičiuoti pinigai jo apsaugai įvairių viešų renginių metu.
  • Neseniai Apple investuotojus išgąsdinęs kompanijos akcijų kritimas FBR Capital duomenimis gali tapti nauja jų AAPL pirkimo galimybe, nes anot anot FBR Captial analitiko Daniel Ives laukiamas Apple akcijų kainų šuolis.
  • Ketvirtadienį Apple modifikavo savo internetinę parduotuvę ir ją integravo į bendrą apple.com dizainą - apjungdama dvi skirtingas savo svetaines į vieną.
  • Paskutinėje iOS 9 beta versijoje šioje Apple mobiliems įrenginiams skirtoje, operacinėje sistemoje atsirado pora naujų funkcijų. Viena tokių funkcijų yra Wi-Fi Assist, kuri aptikusi, kad Wi-Fi ryšys yra silpnas - automatiškai perjungia duomenų srautus per mobiliuosius duomenis. Tiems, kam mobilūs duomenys kainuoja brangiai - Apple paliko galimybę funkciją, iOS nustatymuose, atjungti. Naujoje iOS 9 beta versijoje atsirado eilė naujų darbalaukių, naujos kalendoriaus ir klaviatūros galimybės, šiek tiek pakeista CarPlay vartotojo sąsaja, Music aplikacijoje atsirado „Shuffle All“ parinktis ir t.t.
  • Pasirodžius Apple Music paslaugai, kilo sąmyšis, kad Apple gali turėti slaptus susitarimus su įrašų studijomis ir šie susitarimai neteisėtais būdais gali „kaišioti pagalius į ratus“ Apple Music konkurentėms. Remiantis Mlex ir Recode šaltiniais, Europos Komisija įrodymų patvirtinančių tokius nuogąstavimus nerado.
  • Rusijoje planuojama riboti, vienam žmogui leidžiamo turėti, SIM kortelių skaičių. Tai Rusijos bankų asociacijos iniciatyva, kurios manymu tai būtų veiksminga kova su sukčiais išgryninančiais pinigus per kitų operatorių sąskaitas. Vien 2014 metais buvo parduota 112 mln. SIM kortelių, kurių 110 mln. buvo „nurašyta“. Rekomenduojama vieno žmogaus turimų SIM kortelių skaičių apriboti iki 10-ties.

iOS aplikacijos

Žaidimai

Taikomosios aplikacijos

Mac aplikacijos

nauja OS X aplikacija

  • CARROT Weather - Talking Forecast Robot: debiuto proga 25% pigesnė: 9,99 €
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 7 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Labiausiai man patiko 10 sim korteliu ribojimas. A kas sugaudys pildykus ? :))

    Del iOS 9 panasu kad 4s ir 5 veiks tikrai ne greiciau, o turbut leciau. 4s vis dar turi galimybe gristi i iOS 6.1.3, manau ja pasinaudociau.

    P.s Ramunai, turbut ne vieno sestadienio rytas tapo niuresnis... Tik sekmakdieni savaites naujienos ;)

  2. DNABUG,kaip grysti i iOS 6.1.3 ? :)

  3. Man labiau priimtinesnis atrodo twitter.com/beehindowngrade

    Nes pamacius ka odysseusota rasyneja savo twitter, darosi aisku kad jam tete parase ta programa - twitter.com/tihmstar

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų