Apple planuoja įsteigti savo mobilų tinklą [gandai]

Tema: Apple

Pranešama, kad Apple planuoja įsteigti savo virtualų mobilų tinklą JAV ir Europoje.

Business Insider praneša, kad Apple patyliukais tyrinėja galimybes įkurti savo MVNO (angl. mobile virtual network operator) paslaugą JAV bei apie tokią galimybę kalbasi su telekomunikacijų kompanijomis Europoje. MVNO, lietuviškai tikriausiai būtų VMTO (virtualus mobilaus tinklo operatorius) tai operatorius nuomojantis tinklo erdvę iš jau egzistuojančių operatorių ir parduodantis tas paslaugas tiesiogiai vartotojams.

Jei Apple pradėtų tiekti tokią paslaugą, Apple SIM kortelės turėtojai galėtų tiesiogiai iš Apple pirkti pokalbių, duomenų ir žinučių planus. Apple sumaniai perjunginėtų tinklus tarp skirtingų operatorių bokštų taip vartotojams pateikdama geriausią įmanomą ryšį.

Žinovai sako, kad iki šio Apple plano įgyvendinimo gali praeiti apie penkis metus. Sakoma, kad dėl šios paslaugos tiekimo, su telekomunikacijų kompanijomis Apple kalbasi jau ne vienerius metus.

Google tokią paslaugą, pavadintą „Project Fi“ jau teikia. Tiesa, ji veikia tik Nexus 6 telefonų savininkams. Stipriai nesigilinau į šios Google paslaugos ypatumus, tačiau panašu, kad ši paslauga teikiama tik JAV vartotojams. Ji galioja 120 pasaulio šalių. Lietuvos tarp tų šalių nėra tad tokį planą turintis žmogus negali juo naudotis Lietuvoje ir net paskambinti į Lietuvą, nors į Estiją ($0,20/min) paskambinti galima. Teigiama „Project Fi“ pusė ta, kad už duomenis moki tik tiek kiek sunaudoji. Pavyzdžiui turi 2GB duomenų planą, bet sunaudojai mažiau - mažiau ir moki. Tiesa, žemų kainų išlepintiems tautiečiams Google „Project Fi“ gali pasirodyti per brangus - „Basic“ plano su 2GB duomenimis kaina 40 USD/mėn. + mokesčiai.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų