Savaitės naujienų apžvalga (2014/01/15-21)

Tema: Naujienos

Apie iAd, pašto ženklus ir Steve Jobs, kompanijų akcijas ir mobilios rinkos dalis, aplikacijų atnaujinimus ir vardų pakeitimus bei kitas savaitės naujienas, kurioms nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje.

  • Apple iAd pardavimai nėra dideli, nes Apple nenori atskleisti reklamos tiekėjams savo vartotojų duomenų. Juokaujant Apple net apibūdinama, kaip „gražiausia vakarėlio mergina, kuri priversta su savimi nešiotis per kaklą permestą tašę, nes joje yra neįkainojamas turtas“.
  • Metinėje Mixpanel ataskaitoje rašoma, kad Android 15 pagrindinių šalių yra liūto dalį turinti mobiliems įrenginiams skirta operacinė sistema ir šiose šalyse 64% mobilių duomenų sunaudojama būtent iš jos. Daugiausiai Android mėgiama ispaniškai kalbančiose šalyse ir jose Android tenkanti dalis dar didesnė - apie 74%. Prancūzija, Japonija ir Olandija yra vienintelės šalys iš penkioliktuko, kuriose iOS tenka didesnė dalis nei Android, o Tailande tiek iOS, tiek ir Android pasidalinusios rinką maždaug vienodomis dalimis.
  • Sausio pabaigoje, supanikavę analitikai iššaukė paniką ir rinkoje ir net Apple paskelbus geriausio savo ketvirčio rezultatus akcijos vertė krito. Vasario mėnesio pradžioje Tim Cook nusprendė, kad Apple gali išpirkti savo pačios akcijų už 14 milijardų JAV dolerių. Akcijų kaina pradėjo kilti ir Apple už 14 milijardų JAV$ išpirktų jos pačios akcijų, vertė per kelias dienas padidėjo 1,4 milijardo JAV dolerių.
  • Facebook, už 16 milijardų JAV$ perka WhatsApp. Už WhatsApp Facebook sumokės 4 milijardus pinigais, o 12 milijardų JAV dolerių bus sumokėta Facebook akcijomis. Papildomai 3 milijardai Facebook akcijų bus sumokėta WhatsApp įkūrėjams ir darbuotojams.
  • Apple savo registruotiems programuotojams išplatino OS X Server 3.1 (13S4101b)
  • Po vardų konflikto tarp Microsoft’o SkyDrive ir britų mokamos televizijos BSkyB, Microsoft pakeitė savo SkyDrive pavadinimą į OneDrive ir sekdama Dropbox pavyzdžiu dabar suteiks papildomus 500MB nemokamos vietos „debesyje“ už kiekvieną pakviestą draugą (iki 10 draugų arba 5GB), o jei šioje paslaugoje įgalinsite automatinį nuotraukų talpinimą iš iOS, Android ar WindowsPhone įrenginio - gausite dar papildomus 3GB vietos. Žodžiu, prie suteikiamų 7GB galite gauti iki 8GB papildomos vietos Microsoft OneDrive debesyje ( paspaudę ant šios nuorodos ir užsiregistravę OneDrive gausite papildomai 500MB vietos).
  • Microsoft atnaujino Skype skirtą OS X (6.14.60.351).
    • Atnaujintoje versijoje pagerintas vartotojo sąsajos suderinamumas su OS X Mavericks.
    • Skype Click to Call (Safari) funkcija leidžia paskambinti į telefono numerį iš kompiuterio per Skype
    • Pagaliau ištaisyta klaida dėl kurios pakeitus teksto dydį - rašomo teksto dydis nepasikeisdavo
    • Ištaisyta garso į Bluetooth ausines klaida bei eilė kitų klaidų buvusių ankstesnėje Skype versijoje
  • Apple tęsia ją dominančių naujų domenų vardų pirkimą. Šią savaitę pradėta .technology domeno registracija ir Apple užregistravo: apple.technology, ipad.technology, iphone.technology ir mac.technology. Be naujų su technologijomis susijusių aukščiausio lygio domenų yra geografinė domenų grupė ir Apple vardu registruotų domenų sąraše yra ir Kurfürstendamm store skirtas applestore.berlin domenas.
  • Apple toliau plečia dviejų pakopų autentikacijos geografijos plėtimą ir prie šią galimybę anksčiau turėjusių JAV, JK, Australijos, Naujosios Zelandijos ir Airijos Apple produktų vartotojų dabar prisijungs ir Kanados, Prancūzijos, Japonijos, Italijos ir Ispanijos vartotojai.
  • Microsoft pakeitė savo Internetinio biuro aplikacijų rinkinio pavadinimą iš „Office Web Apps“ į „Office Online“
  • Dropbox atnaujino Mac OS X skirtos savo aplikacijos versiją į 2.6.7
  • Waze, pernai metais Google įsigyta navigacijos aplikacija, šiandien paskelbė, kad jos mobiliems įrenginiams skirta aplikacija dabar turi ir kalendoriaus integraciją. Atnaujintoje iOS ir Android aplikacijos versijose, vartotojai automatiškai matys kalendoriuje įvestų „įvykių informaciją“ kuri susieta su kokia nors geografine vieta ar adresu. Google mini, kad Waze aplikacijoje bus rodomi tik du artimiausi Calendar įvykiai. Vartotojai nenorintys, kad Waze rodytų Calendar aplikacijos įrašus šią funkciją galės išjungti iOS Settings aplikacijos pagalba.
  • JAV pašto tarnyba (USPS) patvirtino kolekcionieriams skirto pašto ženklo, kuriame atvaizduotas Steve Jobs, dizainą. Pašto ženklo pasirodymo tikimasi 2015 metais. „Slaptame“ Citizens’ Stamp Advisory Committee kolekcininkams skirtų pašto ženklų sąraše minima, kad be Steve Jobs bus išleisti pašto ženklai ir su Elvis Presley, James Brown. Steve Jobs dedikuotam pašto ženkliukui pasirinktas garsusis 2006 metų Albert Watson, Fortune žurnalo užsakymu, nufotografuotas Steve Jobs portretas. Taip pat kalbama, kad tarp naujų pašto ženklų gali būti ir John Lennon skirtas pašto ženklas, kas skamba kiek kontraversiškai, nes pagal taisykles ant JAV pašto ženklų gali būti atvaizduoti tik amerikiečiai.
  • Google išleido stabilią naršyklės Chrome 33.0.1750.117 versiją. Naujoje versijoje ištaisytos 28 saugumo spragos, patobulintas kalbos atpažinimo mechanizmas bei „full screen“ režimas.
  • Naudojantiems Boot Camp ir Windows 8.1 MacBook Pro (17" Early 2011 ar Late 2011) kompiuteriuose bei pastebėjusiems, kad neveikia ekrano šviesumo reguliavimas F1 ir F2 klavišų pagalba, Apple rekomenduoja: http://support.apple.com/kb/TS5382.
  • Šiandien Apple patvirtino, kad įsigijo populiarią iOS beta aplikacijų testavimo TestFlight savininkę Burstly. Burstly geriausiai Silicio slėnyje žinoma, kaip mobilių platformų testavimo ir analizavimo bei mobilių programėlių valdymo įrankius turinti komapanija. Burstly neseniai nutraukė TestFlight Android platformos palaikymą. Tai antroji žinoma šiais metais Apple įsigyta kompanija (sausio mėnesio pradžioje Apple įsigijo SnappyLabs).

Mac Arena savaitės straipsniai (2014/01/15–21)

Apple
Mac / OS X
iPhone / iPad / iOS / Aplikacijos
Saugumas
Technologijos
Kita
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų