Klavišų kombinacijos konfliktuojančioms OS X aplikacijų meniu komandoms

OS X galima nurodyti, kokia klavišų kombinacija kokią aplikacijos meniu komandą vykdys, tačiau kaip elgtis tokiu atveju kai toje pačioje aplikacijoje yra dvi tokios pačios meniu komandos?

OS X priemonėmis, nesudėtingai galima nurodyti klavišų kombinaciją, kurią surinkus klaviatūroje bus įvykdyta atitinkama aktyvios aplikacijos meniu komanda. Tačiau daugeliui OS X vartotojų, tam tikrais atvejais, šis paprastas veiksmas gali pasirodyti neįveikiama kliūtimi, o būtent tokiais atvejais, kai ta pati aplikacija turi kelias tokias pačias meniu komandas. Kaip vienas pavyzdžių galėtų būti Apple „Pages“ aplikacija, kurioje dviejose vietose yra „Use Default“ komanda. Viena Format > Font > Ligature > Use Default ir kita Format > Font > Baseline > Use Default.

Šios problemos sprendimas yra gana paprastas nors i nėra labai akivaizdus. Susidūrus su tokia problema, nurodant aplikacijos meniu komandą „System Preferences“ aplikacijos Keyboard > Shortcuts skirsnyje rašyti ne paprastą meniu komandos pavadinimą, o visą kelią į ją. Tai daroma meniu komandų kelią nurodant, kiekvieną žingsnį atskiriant -> simboliais.

Pavyzdžiui norint sukurti klavišų kombinaciją „Pages“ aplikacijos Lignature skirsniui priklausančiai „Use Default“ komandai, „Meniu Title“ reikėtų rašyti:

Format->Font->Ligature->Use Default

Pastaba -> simboliais meniu kelias atskiriamas OS X 10.7 Lion ir naujesnėse OS X versijose, o OS X 10.6 Snow Leopard ir ankstesnėse naudojamas tik > simbolis.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų