Apie artėjantį infarktą įspėjantis ir širdies dūžių pagalba atrakinamas iPhone

iWatch konceptas. Dizainas: Martin Hajek

O jei jūsų ant riešo dėvimas laikrodis galėtų jus įspėti apie artėjantį infarktą?

San Francisko Chronicle pranešime rašoma, kad Apple vysto technologijas leisiančias vartotojui atrakinti iPhone savo unikalaus širdies dūžių ritmo pagalba. Pranešime taip pat minima, kad Apple ieško būdų leidžiančių nuspėti artėjantį miokardo infarkto priepuolį akustinių/garso jutiklių pagalba analizuodama kraujo cirkuliavimo venomis keliamą garsą.

Jei tai tiesa, tokiomis galiomis ginkluotas „laikrodukas“, iš anksto informavęs apie artėjančią grėsmę, leistų žmogui sučiulpti aspirino tabletę, išsikviesti greitąją ir ko gero išgyventi. Nors daugeliui atrodo, kad jiems taip niekada nenutiks, tačiau kasmet nuo vienų ar kitų priežasčių sukelto širdies smūgio, pasaulyje miršta 7 milijonų žmonių, o tai reiškia kas 5 sekundes pasaulyje nuo miokardo infarkto miršta daugiau nei vienas žmogus, Lietuvos sveikatos informacijos centro 2011 metų duomenimis, Lietuvoje miokardo infarktas kiekvieną dieną ištinka 20 žmonių ir 3 iš jų miršta.

Paskutiniu metu Apple priėmė daug naujų darbuotojų, kurių pozicijos susijusios su sveikatos monitoringu bei kitomis su sveikata ar fizine žmogaus būkle susijusiomis technologijomis. Vienas tokių darbuotojų, žinomas garsų inžinierius Tomlinson Holman ir Chronicle duomenimis jo užduotis sukurti programinę ir aparatinę įrangą gebančią „klausytis garsų riešo srityje“ ir pranešti, kai kraujo spaudimo lygis rodo, kad šio ant riešo pritvirtinto aparato savininką greitai gali ištikti širdies smūgis.

Manoma, kad visi šie darbuotojai įdarbinti, ganduose „iWatch“ pramintu, naujos dėvimos Apple elektronikos produkto kūrimo projekte.

Kaip žinia Apple savo paslaptis saugo užrakinusi 99 iSpynomis ir daugelis su naujais Apple produktais susijusių gandų tokiais išlieka iki Apple oficialiai nepristato savo naują „fenomenalių, neįtikėtinai tobulų ir fantastiškų“ produktų. Ir tai, ką rašo Chronicle ar kiti žiniasklaidos atstovai nebūtinai yra tiesa. Jau eilę metų girdime gandus apie iš naujo Apple atrastą televiziją, tačiau jei tie nauji „televizijos šedevrai“ kur nors ir yra tai tik slaptose Apple laboratorijose, o mums paprastiems mirtingiesiems belieka tenkintis paprastu Apple TV. Šie gandai apie neva Apple kuriamus produktus yra, greičiau, rodiklis to, ko žmonės tikisi, laukia ar ko jiems reikia, nei to ką Apple iš tikrųjų kuria, bet aš esu tikras, kad Apple tai tikrai girdi.

Apple galėjo planuoti įsigyti elektromobilių gamintoją Tesla

Tame pačiame San Francisko Chronicle pranešime rašoma, kad Apple galėjo svarstyti galimybę įsigyti elektromobilių gamintoją Tesla.

Pranešime rašoma, kad pernai metų pradžioje Apple įsigijimų departamento vadovas Adrian Perica buvo susitikęs su Tesla įkūrėju ir jos CEO Elon Musk. Chronicle rašo, kad yra didelė tikimybė, kad šiame susitikime dalyvavo ir Apple CEO Tim Cook. Apple atstovų susitikimas su automobilių gamintojais neturėtų atrodyti keistas, nes jau eilė automobilių gamintojų paskelbė, o kai kurie ir pradėjo diegti, iOS sistemų palaikymą savo automobiliuose. Tačiau, jei Apple norėtų su Tesla aptarti tik iOS integravimo jos gaminamuose automobiliuose klausimus, Apple įsigijimo departamento vadovo dalyvavimas tokio pobūdžio susitikime suteikia peno vaizduotei ir papildomoms šio sutikimo tikslo interpretacijoms.

Žiūrint iš kitos pusės, Tesla automobiliuose yra integruoti Google Maps žemėlapiai, Tesla taip pat derasi su Google dėl „driverless“ (be vairuotojo) technologijų įdiegimo jos automobiliuose. Reikia taip pat paminėti, kad Google įkūrėjai Larry Page ir Sergey Brin iki 2010 metų investavo į Teslą. Nuo 2013 metų pradžios Tesla akcijų vertė išaugo 400%. Visi šie faktai verčia abejoti ar Apple tebesvarsto galimybę įsigyti Tesla.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų