Apple apibūdina Android kaip milžinišką sekimo mašiną

Tai, kad kompanijos bendradarbiauja vienoje srityje visiškai nereiškia, kad jų požiūriai į dalykus sutampa kitose.

„Google“ antimonopolinio tyrimo metu buvo parodytos skaidrės iš vidinio „Apple“ pristatymo. Informacija jose atvaizduoja labai skirtingus dviejų įmonių požiūriams į klientų privatumą.

Besitęsiantis JAV Teisingumo departamento antimonopolinis tyrimas prieš „Google“, skiria daug dėmesio bendrovės susitarimui tapti numatytuoju „iPhone“ paieškos varikliu. „Apple“ Eddy Cue liudijo, kad taip buvo todėl, kad „visada manėme, kad tai yra geriausia“.

Tačiau dabar atrodo, kad „Apple“ ne visais atžvilgiais žavėjosi „Google“. 2013 m. Teisme buvo parodyta „Apple“ pristatymo skaidrių rinkinys, kuriame nagrinėjama, kaip privatumas naudojamas ar juo piktnaudžiaujama pramonėje.

Tarp el. paštu Eddy Cue išsiųstų skaidrių Tim Cook ir Phil Schiller buvo ir viena skaidrė, kurioje buvo duomenys susiję su „Android“ operacine sistema. „Android“ yra didžiulis sekimo įrenginys“, – teigiama skaidrėje.

„Android“ yra didžiulis sekimo įrenginys, sakoma vienoje vidiniam naudojimui skirtoje Apple skaidrėje

Tai buvo viskas, ką „Apple“ parašė toje konkrečioje skaidrėje, tačiau tarp likusių pristatymo skaidrių buvo pateikta daugiau informacijos ir net Erik Schmidt iš „Google“ citata.

„Google“ politika yra pasiekti bauginančią ribą, bet jos neperžengti“, – 2010 m. sakė Schmidt. „Norėčiau teigti, kad dalykų implantavimas į smegenis yra už šiurpios ribos. Bent jau šiuo metu, kol technologija netaps geresnė“.

Didžioji „Apple“ pristatymo dalis yra redaguota, tačiau tarp kitų skaidrių, kurias galima perskaityti, yra privatumo laiko juosta. Joje pateikiamas „Facebook“ naudotojų stebėjimas, net jei jie nurodė to nedaryti, ir „Google Street View“ įrašomi privatūs Wi-Fi ryšiai.

Vidiniam naudojimui skirtos Apple prezentacijos smkaidrė

Šiuo metu „Google“ moka „Apple“, kad ji „iPhone“ liktų numatytuoju paieškos varikliu. Šį sandorį gali tekti nutraukti jei JAV Teisingumo departamentas laimės bylą, o tokiu atveju „Apple“, kuri nėra apkaltinta jokiais nusižengimais, gali prarasti net 20 mlrd. USD per metus, kuriuos jai sumoka „Google“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų