Įgalinkite pastuksenimo į iPhone nugarėlę funkciją

Nors galimybė atlikti tam tikrą veiksmą pastuksenus į „iPhone“ nugarėlę egzistuoja nuo „iOS 14“, apie ją žino nedaugelis. Kaip ją įjungti ir įdarbinti telefono nugarėlę?

Galimybė iškviesti kokį nors veiksmą tiesiog du ar tris kartus pirštu pabeldus į telefono nugarėlę, atrodytų, paprasta funkcija, tačiau dažnam ji gali tapti labai patogiu kasdienio telefono naudojimo papildymu. Kiekvienas telefone dažnai atliekame tam tikrus veiksmus, bet jų aktyvavimas nebūtinai yra labai patogus.

Šios funkcijos aktyvavimas nėra patalpintas labai akivaizdžioje vietoje ir dažnam naršant „iPhone“ nustatymuose jis tiesiog nepatenka į akiratį. O pati funkcija, nors egzistuoja nuo „iOS 14“ (2020 m. rugsėjo), nėra plačiai žinoma.

Dvigubo ar/ir trigubo pabeldimo (patogiausia pirštu) per „iPhone“ nugarėlę funkcijos pagalba galima aktyvuoti visą eilę funkcijų ir, manau, kiekvienas ras jam reikalingą. Ja galima aktyvuoti: aplikacijų perjungimo režimą, kamerą, „Control Centre“, pagrindinį ekraną, padaryti ekrano paveikslėlį, pasiekti „Notification Centre“, aktyvuoti „Reachability“ (kai aplikacijos lango viršus nuleidžiamas į ekrano vidurį), aktyvuoti „Shortcuts“ komandą ir dar daug kitų dalykų.

Kaip įgalinti pastuksenimo į iPhone nugarėlę funkciją

Padaryti „iPhone“ nugarėlę ne tik gražia, bet ir naudinga galima:

  • Atidarius Settings aplikaciją „iPhone“
  • Pasirinkus Accessibility 
  • Paspaudus ant Touch
  • Palietus pačioje ekrano apačioje esantį Back Tap nustatymą
  • Tada, priklausomai nuo to ar norite kokį nors veiksmą aktyvuoti dvigubu („Double Tap“) ar trigubu („Triple Tap“) pastuksenimu — pasirinkite atitinkamą nustatymą.
  • Pasirinkite pageidaujamą veiksmą iš esančių sąraše

Išbandyti galite tuojau pat, vos tik jį pasirinksite, du arba tris kartus (priklausomai nuo to kokį pasirinkote) pabeldę į telefono nugarėlę maždaug ties jos viduriu.

Turėkite omenyje, jog norint aktyvuoti veiksmą pabeldimo į telefono nugarėlę pagalba, telefonas turi būti atrakintas. Tad, baladoti į apversto ekranu į apačią ir budėjimo režime esančio telefono nugarėlę nereikia — nepadės.

Įgalinti galima abi — dvigubo („Double Tap“) ir trigubo („Triple Tap“) patapšnojimo per telefono nugarėlę parinktis. Tiesiog priskyrę veiksmą vienam patapšnojimui, grįžkite „Settings“ aplikacijoje vienu žingsniu atgal ir pasirinkite kitą patapšnojimą bei priskirkit nustatymą jam.

Parinksčių sąrašas ilgas, o galimybė aktyvuoti ir sukurtas „Shortcut“ komandas jį praplečia dar daugiau. Pavyzdžiui po kelių funkcijų bandymų, sau aš pasirinkau, kad dvigubo patapšnojimo per „iPhone“ nugarėlę pagalba ar įjungiu/išjungiu šviesas virš mano darbo stalo, o trigubo — įjungiu/išjungiu „didžiąsias“ šviesas darbo kambaryje.

Įgalinti šią funkciją, turėtų galėti visi turintys „iPhone 8“ ar naujesnį modelį.

Smagaus tapšnojimo.

P.S. Telefonų savininkams, kurie savo „iPhone“ apsaugoję apsauginiais dėklais, gali telkti per telefono nugarėlę pabelsti šiek tiek stipriau.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų