Kaip naudoti gestus iOS 17 FaceTime aplikacijoje

Nauja „iOS 17“ funkcija leidžia pasismaginti „FaceTime“ skambučių ir kitų internetinių vaizdo susitikimų metu.

Naujausiuose „Apple iPhone“ plakanti galinga nauja silicio širdis leido „Apple“ sukurti funkciją, kuri ne tik suteikia galimybę draugams siųsti šaunias 3D animacijas, tokias kaip balionai, konfeti ir fejerverkai, bet ir jas suaktyvinti natūralių gestų pagalba.

Nors naujus „FaceTime“ gestus, kuriuos „Apple“ oficialiai vadina „reakcijomis“, naudoti gana paprasta, kai tik tai supranti, ne visi gestai, kurie sukelia šias „reakcijas“, yra akivaizdūs. Be to, reikia įsitikinti, kad yra paruošti keli kiti dalykai, ne tik naujinimas į „iOS 17“. Pažiūrėkime, kaip veikia ši nauja funkcija.

Dažniausiai „Apple“ gestais pagrįstos vaizdo „reakcijos“ tiesiog veikia – ir ne tik „FaceTime“. Jas galite suaktyvinti beveik bet kurioje vaizdo konferencijų programoje, palaikančioje standartinę „iPhone“ kameros API, įskaitant „Microsoft Teams“, „Google Meet“ ir „Zoom“. Net nebūtina, kad kitas pašnekovas (ar pašnekovai) naudotų „iOS 17“ ar net apskritai naudotų „iPhone“ ar kitą „Apple“ įrenginį, nes visi efektai yra sugeneruojami „iPhone“ ir siunčiami kaip vaizdo srauto dalis.

Norint naudoti „FaceTime“ gestus ir vaizdo reakcijas, jums reikės „iPhone 12“ ar naujesnio modelio. Tai ne tik galingesnio A14 lusto, naudojamo tame modelyje, funkcija. Ji galima ir ženkliai patobulėjusios, lyginant su „iPhone 11“ ir kitais ankstesniais modeliais, „TrueDepth“ kameros dėka. Neatsitiktinai „iPhone 12“ yra seniausias modelis, palaikantis „Face ID“ kai dėvima kaukė.

Taip yra todėl, kad „FaceTime“ gestų suaktyvinti vaizdo reakcijos efektai nėra tik vaizdai priešais jūsų veidą. Tai trimačiai efektai, kuriuose naudojami tokie pat vaizdo gylio matavimai kaip ir portreto režime fotografuojant, tam kad atsidurtumėte vaizdo priekyje, o balionai plūduriuos aplink galvą, fejerverkai sprogs už jūsų, o aplink jus kris konfeti.

Jei turite „iPhone 12“ ar naujesnį modelį (išskyrus „iPhone SE“) ir atnaujinote įrenginio operacinę sistemą į „iOS 17“, reikia patikrinti dar vieną dalyką — įsitikinti, jog įjungti „FaceTime“ gestai.

  1. Vaizdo skambučio metu „FaceTime“ ar kitoje suderinamoje vaizdo konferencijų aplikacijoje, perbraukite žemyn nuo viršutinio dešiniojo ekrano kampo, kad atidarytumėte valdymo centrą.
  2. Turėtumėte matyti du papildomus mygtukus viršuje, virš įprastų „Skryžio režimo“ ir „Now Playing“ valdiklių. Pasirinkite „Video Effects“
  3. Įsitikinkite, kad po jūsų kameros vaizdo peržiūra mygtukas „Reaction“ yra įjungtas.
  4. Perbraukite pirštu aukštyn per ekraną ir uždarykite kontrolės centrą.

Atminkite, kad šie veiksmai reikalingi tik norint atpažinti rankų gestus. Jei vaizdo konferencijų metu esate pratę daug gestikuliuoti rodyti „liuksus“ ir „širdeles“ bei nenorite, kad aplink jus be perstojo kristų konfeti, kiltų balionai ir šaudyt lazeriai, galite išjungti „Reakcijas“ atlikdami 3 veiksmą. Atjungę reagavimą į gestus vis tiek turėsite galimybę siųsti vaizdo reakcijas „FaceTime“ rankiniu būdu, net kai ši funkcija išjungta, tačiau negalėsite jų suaktyvinti kitose vaizdo konferencijų aplikacijose, pvz., „Teams“ ir „Zoom“.

Jei naudojate „FaceTime“, galite rankiniu būdu suaktyvinti vaizdo reakcijas, skambučio metu ilgai paspausdami vaizdo skambučio pavadinimo. Atsidarys mygtukų sąrašas, kuriame bus parodytos visos aštuonios galimos reakcijos. Pasirinkite bet kurį iš šių, kad jį suaktyvintumėte.

Tačiau, jei nesate tas kuris kas kelias sekundes emocingai kilnoja nykščius į viršų ar rodo „nepatiktukus“ - natūralių gestų pagalba aktyvuojamos „Reakcijos“ tikrai gali pagyvinti vaizdo pokalbį. „Reakcijų“ aktyvavimas „FaceTime“ taip pat yra vienintelis būdas jas suaktyvinti trečių šalių vaizdo skambučių aplikacijose.

Štai aštuoni galimi efektai ir gestai, kuriais galite juos suaktyvinti. Atminkite, kad norint suaktyvinti „Reakciją“ rankas turėsite laikyti bent keleto centimetrų atstumu nuo veido ir akimirkai ar dviem stabtelėti. Tačiau jums nereikia tampyti rankų, dėlioti jų į specialią vietą ar daryti kitų greitų judesių, nes tai nėra judesys, kurio tikisi jūsų „iPhone“.

Nykštys į viršų

Šis gestas yra labai intuityvus. Tiesiog pakelkite nykštį rodydami „liuksą“ ranką laikydami keleto centimetrų nuo veido atstumu ir palaikykite jį ten sekundę ar dvi. Po ko šalia savo galvos pamatysite burbulą su nykščiu pakeltu aukštyn.

Jei „liuksą“ parodysite abiejomis rankomis   — už jūsų pasirodys fejerverkai.

Nykštys žemyn

Nuleiskite nykštį rodydami „nepatiktuką“ ranką laikydami keleto centimetrų nuo veido atstumu ir palaikykite jį ten sekundę ar dvi. Po ko šalia savo galvos pamatysite burbulą su nykščiu nuleistu aukštyn.

Jei „nepatiktukus“ parodysite abiejomis rankomis   — už jūsų pasirodys lietaus debesys.

Širdelė

Jei žinot šį gestą nesudėtinga susigaudyti, kaip jį padaryti tiesiog padarykite širdelės formą suglausdami abiejų rankų pirštus nykšiais į apačią ir pamatysite ekrane plūduriuojančias raudonas širdeles.

Du pirštai į viršų

Šis gestas kiek keistokas, kadangi nėra didelio ryšio tarp to ką jis reiškia ir vaizdo ekrane kai į jį sureaguoja vaizdo konferencijos aplikacija. Pakėlus vienos rankos du ištiestus pirštus („peace“) į viršų — ekrane pasirodys kylantys balionai. Neužmirškite užlenkti nykščio.

Jei šį gestą padarysite abiem rankom   — pasipils konfeti.

Ragai, meilė arba rock-n’-roll

Šį „Apple“ „FaceTime“ gestą iššaukiantį lazerio pliūpsnį ko gero nuspėti sunkiausia. Jis suaktyvinamas pakeliant dvi rankas delnu į priekį, rodomąjį ir mažąjį pirštą į viršų, kaip „ragų ženklą“ . Kaip ir naudojant kitus dviejų pirštų gestus, nykščiai taip pat turi būti užlenkti, kad „iPhone“ atpažintų šį jį.

FaceTime“ gestai atpažįstami palaikomuose „iPad“ modeliuose, kuriuose veikia „iPadOS 17“, ir „Apple Silicon Mac“ kompiuteriuose, kuriuose veikia „MacOS Sonoma“. Visos jūsų išsiųstos vaizdo reakcijos bus matomos visiems skambučio dalyviams, neatsižvelgiant į tai, kokią platformą jie naudoja. Tačiau jie galės atsakyti tokiais pat efektais naudodami „FaceTime“ gestą, tik jei naudos šią funkciją palaikantį „iPhone“, „iPad“ ar „Mac“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Nežinojau, kad gestai veikia ne tik FaceTime. Išbandžiau su Zoom. Pastebėjau, kad tuo atveju, kai fonas yra sulietas, reakcijos taip pat yra atitinkamai suliejamos

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų