Savaitės naujienų apžvalga: 8-a 2016 metų savaitė

Tema: Naujienos

8-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų rinkinys.

  • Rusijos vartotojai rinko geriausią 2015 metų išmanų telefoną. Metų flagmano nominaciją, už kurią pabalsavo daugiau nei 400 000 „Runet’o“ vartotojų tapo „iPhone 6s Plus“.
  • „Heritage Auctions“ aukcione parduoti Steve‘o Jobso avėti sandalai, už juos buvo paklota 2 750 JAV dolerių (apie 2500 eurų).
  • Internautai kalba apie kinietę, kuri netyčia įmetusi savo „iPhone 5“ į Longtan’o ežerą Pekine, ilgai nemąsčiusi, su visais rūbais šoko į vandenį jo gelbėti, rašoma People’s Daily, China Facebook paskyroje. Sakoma, kad tą dieną - vasario 18, oro temperatūra buvo tarp –2 ir 9˚C, nors iš nuotraukų neatrodo, kad būtų neigiama temperatūra.
    Netyčia į vandenį vasario 18 dieną įmetusi savo „iPhone 5“ kinietė, su visais rūbais šoko į ežerą jo gelbėti. Sakoma, kad oro temperatūra tada buvo tarp -2 ir 9˚C.
    Nuotraukos: People’s Daily Online/Facebook
  • „PewResearch“ centras skelbia, kad 51% amerikiečių pasisako už tai, kad „Apple“ atrakintų „San Bernardino bylos“ „iPhone“ ir tik 38% amerikiečių palaiko „Apple“ poziciją.
  • Apple išleido programuotojams skirtas savo operacinių sistemų bet versija: „iOS“ 9.3 beta 4, „OS X“ 10.11.4 beta 4, „tvOS“ 9.2 beta 4 ir „watchOS“ 2.2 beta 4, bei iOS 9.3 ir OS X El Capitan 10.11.4 ketvirtas viešas beta (Public beta) versijas.
  • Kalbėdamas „Mobile World Congress“ Barselonoje, „Facebook“ vadovas Mark Zuckerberg pademonstravo, kad palaiko „Apple“ kovoje su vyriausybe. Jis sakė, kad „tarnybinio įėjimo“ sukūrimas įrenginiuose yra nei efektyvus nei teisingas dalykas. Tuo tarpu Bill Gates, kalbėdamas su „Financial Times“ pasakė, kad jo manymu FTB nesiekia „tarnybinio įėjimo“ visiems „iPhone“ ir „Apple“ turėtų sutikti su jų reikalavimais. Keista, tačiau „Apple“ poziciją palaiko ir buvęs, skirtingais laikotarpiais, NSA ir CŽA vadovas Michael Hayden. Savaitės pabaigoje, „Microsoft“ stojo į „Apple“ pusę.
  • Kaip dviejų kamerų naudojimas „iPhone“ galėtų pagerinti nuotraukų kokybę.
  • Tikriausiai būtų sunku civilizuotoje pasaulio dalyje rasti žmogų, kuris nieko nebūtų girdėjęs apie Steve Jobs. Jei nepagydoma liga nebūtų pakirtusi šio genialaus ir prieštaringai vertinamo žmogaus, JAV verslo magnato ir išradėjo, jis trečiadienį, vasario 24 dieną būtų šventęs savo šešiasdešimt vienerių metų gimtadienį. Apie Steve skaitykite čia.
  • Kalbama, kad sekančioje „Mac“ kompiuteriams skirtoje „OS X“ 10.11.12 versijoje jau bus „Siri“. „9To5Mac“ rašo, kad „Apple“ puikiai įsivaizduoja kaip ji atrodys ir jau asmeninis asistentas skirtas „Mac“ kompiuterių vartotojams jau beveik pasiruošęs viešam testavimui.
  • Pranešama, kad „Apple Rus“ („Apple“ Rusijoje) padavė teismui tris pareiškimus. Vienas nukreiptas prieš Šerementjevo (vieno iš Maskvos oro uostų) muitinę, o kiti du prieš centrinę muitinę. Greičiausiai „Apple“ siekia, kad įvežami „Apple Watch“ būtų traktuojami ne kaip rankiniai laikrodžiai, o kaip elektronikos įrenginiai.
  • Tim Cook kalbėdamas su „Fortune“ pasakė, kad dabar dar tik statomas antrasis „Apple campus“ bus pašvęstas Steve Jobs.
  • „IDC“ duomenimis 2015 metais „Apple“ į pardavimo vietas išsiuntė 11,6 mln. „Apple Watch“.
  • Nežiūrint visų triukšmų susijusių su šifravimu ir „Apple“ vartotojų duomenų saugumu – „Apple“ ir toliau ruošiasi stiprinti savo vartotojų pasitikėjimą saugodama jų duomenis. Kompanija neseniai įdarbino Frederic Jacobs – buvusį pagrindinį „Signal“ garsėjančios kaip pačios saugiausios susirašinėjimų aplikacijos kūrėją. „Signal“ saugumo lygis toks didelis, kad net Edward Snowden sakosi ją naudojantis kasdien.
  • „Foxconn“ už 5,25 mlrd. USD perka „Sharp“. Apie tai, kad savo aktyvus parduoda „Foxconn“ pranešė pati Japonijos „Sharp“.
  • Kalbama, kad kovo mėnesį vyksiančio „Apple“ renginio metu bus pristatytas ne naujas „iPad Air“, o naujas, mažesnę 9,7 colių ekrano įstrižainę turintis „iPad Pro“.
  • „Apple“ savo „tvOS App Store“ papildė 12 aplikacijų ktegorijų: „Business“, „Weather“, „Utilities“, „Travel“, „Social Networking“, „Reference“, „Productivity“, „Music“, „Finance“, „Book“, „Medical“ ir „Catalogs“.
  • Žmonės gatvėse fotografuojantys „iPad“ pagalba jau nieko nestebina, nestebina ir save fotografuojantys su „iPad“. Ką darysi, šios begalinės tolerancijos laikais vietos po saule turi atsirasti ir begalinę meilę sau jaučiantiems ir jiems net sukurtos specialios lazdos save fotografuoti. Na bet sutikite - lazda daryti „selfius“ su Mac kompiuteriu jau kiek per daug… Pasaulio pabaiga jau čia pat.
    Asmeniukių darymui „Mac“ kompiuterio pagalba skirta lazda.
  • Sakoma, kad „Apple“ iš naujo 4 colių „iPhone“ pavadinimo gali išimti skaičių ir jis bus „iPhone SE“.
  • JAV apeliacinis teismas pripažino, kad „Samsung“ nepažeidė „Apple“ „quick links“ patento, o kiti du – „slide-to-unlock“ ir „auto-correct“ patentai yra neteisingi. Teismas taip pat pripažino, kad „Apple“ yra atsakinga už tai, kad pažeidė vieną Pietų Korėjos telefonų gamintojos patentą. Šis aukščiausiojo teismo sprendimas panaikina anksčiau, 2014 metų gegužę, Kalifornijos miesto San Jose paskelbto teismo sprendimą įgaliojantį „Samsung“ už „Apple“ patentų naudojimą sumokėti 119,6 mln. USD.

iOS ir OS X aplikacijos

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

nauji iOS žaidimai

OS X aplikacijos ir žaidimai

nauja OS X aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų