40-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

40-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple TV+“ atnaujino dviejų JK dramų „Suspiction“ ir „Slow Horses“ filmavimą.
  • „Apple“ testuoja naujus Emoji. Šiais metais Unicode konsorciumas patvirtino 117 naujų emoji, kaip sudedamąją Unicode 13.0 dalį. Operacinių sistemų ir socialinių tinklų kūrėjai tokie kaip „Apple“, „Google“, „Microsoft“, „Twitter“, „Facebook“ ir „Mozilla“ piešia savo emoji paveikslėlius ir diegia juos savo platformose. Naujus emoji „iOS“ naudotojai, tikėtina, galės išvysti kai pasirodys „iOS 14.2“ versija. Tiesa, viešos „iOS 14.2“ ir „iPadOS 14.2“ versijos jau pasirodė, tad jas bandantys jau gali patyrinėti naujas piktogramas.
  • Pasirodžius antrai „iOS 14.2“ beta versijai, joje aptiktas patvirtinimas, kad “iPhone 12“ nebus komplektuojami su ausinėmis.
  • „Apple“ paleido „App Store“ marketingo instrumento svetainę. Svetainėje gali sugeneruoti trumpą nuorodą į aplikaciją ar jos QR kodą.
  • „Foxconn“ gamykla pradėjo „iPhone 12“ gaminti visą parą.
  • „Apple“ pranešė, kad dokumentinis filmas apie Billie Eilish „The World’s a Little Blurry“ („Pasaulis truputį neryškus“) „Apple TV+“ pasirodys sekančių metų vasarį.

    Billie Eilish Pirate Baird O’Connell – amerikiečių dainininkė ir dainų rašytoja. Išpopuliarėjo su savo debiutine daina „Ocean Eyes“. Jos debiutinis EP albumas „Don’t Smile at Me“ buvo išleistas 2017 m. rugpjūčio 11 d. Bili debiutinis studijinis albumas „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?“ pasirodė 2019 m. kovo 29 d.
  • Paskutinį „iPod nano“ - 7-os kartos „Apple“ paskelbė senu. Tai reiškia, kad šio modelio „iPod nano“ gali būti remontuojamas oficialiuose „Apple“ technikos servisuose tik tuo atveju jei šie turi reikiamų atsarginių dalių.
  • „Apple“ skelbia per „Apple TV+“ parodysianti naujas Snupio nuotykių serijas.
  • Pasirodė gandai apie tai kokių „iPhone“ galime sulaukti 2021 metais.
  • „Sensor Tower“ praneša, kad per trečią 2020 metų ketvirtį „Apple App Store“ sugeneravo beveik dvigubai daugiau pajamų nei „Google Play“ aplikacijų parduotuvė.
  • „Jei istorija būtų pasisukusi kita linkme, šiandien vietoje „Windows“ operacinės sistemos (OS) daugelyje kompiuterių galbūt naudotume „AmigaOS“ ar „OS/2“, o „Apple“ kompiuteriuose vietoje „macOS“ turėtume „BeOS“. Nieko apie jas negirdėjote? Nenuostabu – jų dienos jau seniai suskaičiuotos.“, - rašo „Lietuvos rytas. Jei domina operacinės sistemos, kad ir nelabai žinomos — paskaitykite apie jas šiame straipsnyje.
  • Nors „iOS 14.0.1“ pasirodė tik praėjusią savaitę, bet „Apple“ jau nutraukė „iOS 14“ sertifikato pasirašymą ir 14.0.1 yra vienintelė „iOS“ versija, kurią galima įdiegti ją palaikančiuose įrenginiuose.
  • Savo finansinę ketvirto 2020 fiskalinių metų ketvirčio ataskaitą „Apple“ paskelbs spalio 30 dieną.
  • „Apple“ išleido nedidelį „macOS Mojave“ 10.14.6 atnaujinimą, kuris turėtų panaikinti priežastis vertusias kai kuriuos „Mac“ kompiuterius veikti lėčiau.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų